defendere uygun arka difransiyel kilit

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan foremost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,495

foremost

Zirve
Yer
adana
arkadaşlar aracım 93 model benzili defender aracıma arka difransiyel kilit taktırmak istiyorum bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım etsin aracıma uygun ve fiyatı hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum birde defender araclarda dıf-look kilidi tam anlamı ile ne işe yarıyor merak ettim karda dıf-look yaptım bir taraf kople dönerken boşa diyer taraf baka kaldı ;D ;D yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Etiketler
Ynt: defendere uygun arka difransiyel kilit

Detroit locker no spin arka kilit olarak tavsiyem. Huma otoada var. Aracınız normal konumdayken önden kriko ile 1 tekerinizi kaldırın sadece kalkan teker döner. Difflock konumu ön ve arkada bir tekerin her şartta dönmesini sağlar. Arkaya kilit koyarsanız, arkadan 2 önden 1 teker difflock konumunda her halukarda döner. Önede takarsanız dümdüz gidersiniz ;D

Taha bey dıf-look olayında bize arazıde ne kazandırıyor bunu öğrenmek istiyorum teşekkürler

Defender normal sürüş şartlarında 4 teker güç aktarıyor ama araç dengesiz bir pozisyonda kalırsa çekiş tek tekere kadar düşüyor. Difflock ise araç dengesiz pozisyonda kalsada en az iki tekerden çekişi sağlıyor.

dediğiniz doğru taha bey ben karda kaldım dıf te aracın sol ön arka teker sabit durdu diyer sağ ön arka teker boşa döndü bunuda engellemek içinde detroit kilit önermişsiniz sanırım en kısa zamanda bunu değerlendimeli bilgiler için teşekkür ederim saygılar

foremost' Alıntı:
dediğiniz doğru taha bey ben karda kaldım dıf te aracın sol ön arka teker sabit durdu diyer sağ ön arka teker boşa döndü bunuda engellemek içinde detroit kilit önermişsiniz sanırım en kısa zamanda bunu değerlendimeli bilgiler için teşekkür ederim saygılar

Detroit locker çok işinize yarıyacağı kesin diff lockta arka iki teker ve önde en az bir teker her halukarda dönecektir. Önede kilit takarsanız 4 tekerden kesintisiz çekiş alırsınız. Fakat tek amacınız karda rahat bir gezi yapmaksa kar lastiği daha çok işinize yarayacaktır.

taha bey ben birde arka lastıklere zincır düşünüyorum sizce bu işler faydalı olurmu

arkadaşlar birde havalı kilit satılıyor. O nasıl oluyor bilgilendirirsenzi sevinirim.

foremost' Alıntı:
arkadaşlar aracım 93 model benzili defender aracıma arka difransiyel kilit taktırmak istiyorum bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım etsin aracıma uygun ve fiyatı hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum birde defender araclarda dıf-look kilidi tam anlamı ile ne işe yarıyor merak ettim karda dıf-look yaptım bir taraf kople dönerken boşa diyer taraf baka kaldı ;D ;D yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
sayın foremost defender normal şartlarda %70 önden çeker %30 arkadan iter dif_look ta arazi şanzumanının içindeki istavroz kutusunu her iki yöne kilitler yani ön ve arka şaft beraber aynı güçte motor gücünü iletir buda aracın her iki difransiyelinin eşit çekişini sağlar arkaya zincir takmak için devamlı dif_look ta gitmeniz gerekir öne takarsanız dif-look suz gidebilirsiniz arkaya kilit takarsanız aracın arka tekerinin bir tanesi dahi tutsa aracı yürütür havalı veya düz gücünüz hangisine yeterse havalı alırsanız birde kompresör gerekir ki çift kafa olarak piyasada 90_110 arası uzak doğu olarak var yardımcı olabildiysem ne mutlu kolay gelsin sonucunu bildirirsen sevinirim bu arada ankarada 600 civarında arka düz kilit var ama markasını şu an hatırlayamadım gerekirse özelden görüşelim saygılar

hüseyin bey öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler o zaman ben şöyle bir soru yönelteyim size alacağım zıncırleri önleremi takmalı yoksa arkalardamı kullanmalıyım hangisi daha faydalı olur karda sizce kilitle ilgili özelden mesaj atarım teşekkürler

zinciri öne takmanız gerekir çok çok zor şartlarda kullanacaksanız 2 takım zincir almanızı tavsiye ederim <biraz masraflımı oluyorum ne :smiley:)>

Hüseyin beyin de dediği gibi 1 çift zincir kullanacaksanız ön tarafa takın. Zincirlerinizi kesinlikle takmatik almayın yada karpaleti. Serme zincir alın çapraz örgülü olanı bulabilirseniz kaçırmayın. Çapraz örgülü bulamazsanız mahmuzlu tip alın. İkisi arasındaki fark ise; araç hakimiyeti çaprazda çok başarılıdır ve mahmuzluya göre daha az ses yapar. Alırken dikkat etmeniz gereken husus ise çin malı zincir almayın, Türk mallarının en iyisi bana göre 'atlı' dır. Atlını 1 ayönceki fiyatı 235-85-16 lastik ebadı için (7.50-16) 185 tl idi. Daha iyileri de var fakat fiyatlar yaklaşık 275-350 tl arası.

hüseyin bey zincirleri sordum takımı 120 tl gibi bir fiyat sanırım ben önce 1 takım alıp önlerde deniyeceğim tavsiyeniz için teşekkürler

DEMİRAL' Alıntı:
bu arada ankarada 600 civarında arka düz kilit var ama markasını şu an hatırlayamadım gerekirse özelden görüşelim saygılar

Hüseyin bey bahsettiğiniz yerde ön için de kilit varsa mümkünse irtibat nosunu banada yollayın.

Taha bey sizin dediğiniz tiplere bakacağım benim sorduğum hangi tip bilmiyorum telefonla sordum gidip yerinde bakacağım fiyat olarakta sanırım uygun ama dediğiniz gibi çin malı çıkarsa almayacağım atlı markayı araştıracağım teşekkürler

Taha bey 235-85-16 lastik verdiğiniz bu ölçüler benim 17.5-16 ile aynı ölçüler mi bileyimde ona göre araştirayım teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,047
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler