Ynt: Defenderi Olmayan Defender Sevdalıları
Barış kardeşime katılıyorum.
Fakat;
Barış kardeşim kendine göre yorumlamış. Haklı olduğu konular motor ve yürüyen aksam en başta olmazsa olmazlardan. Fakt diğer tefarruatlar dediğimizşeylerde araçta para tutan şeyler, dipsiz kuyu gibi olan bu raçta her yaptırmak istediğiniz şey ciddi para tutuyor, bulduğunuz araçta bu tür aksamlarım olması gayet güzel, zaten istenen parada bu yüzden alınıyor çoğunlukla. Bu söylenen aksesuar olarak tabir ettiğimiz jant, lastik, vinç, snorkel, ön konsol, telsiz, teyp, koltuklar, yüklseltme vb şeyler ciddi bir rakam tutuyor.
Aracın kaportası ve boyası önemli olmasa bu aksesuarlar önemli olmasada zamanla bunları yaptırmayı mutlaka istiyorsunuz. Hidrolik direksiyon benim araçta da yok fakat arazide ve uzun yolda problem olmuyor, şehir içine girdiniz mi veya herhangi manevra aksiyonu yapmanız gerektiğinde benim gibi lastikleriniz geniş ise yandınız, bol bol kas yaparsınız benim gibi
. Ben kim ne derse desin hidrolik direksiyon taktırmaktan yanayım. Barış kardeşimin lastikleri normal ebat ve araç benimkine göre biraz daha hafif olduğundan dolayı kullanmasını problem yaşamıyor. Ama hidrolik direksiyon dan hidrolik direksiyona fark var, iyi araştırmak lazım.
Barış kardeşim gibi bende önce motor, yürüyen aksam, debriyaj ve fren sistemi, alt takımlar da sağlamsa eğer, birde üstüne bu sayılan aksesuarlarda varsa eh daha ne diyelim...
Hayırlı olsun diyelim.