Defenderi Üstün Kılan Nedir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan daf95xf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,793

daf95xf

Kamp II
Yer
Eskişehir
Defender 2.5 benzinli 83 beygir,62 kw ve 181 tork üretirken,Frontera 2.2 140 beygir,100 kw ve 202 tork üretirken,Defender'i arazide daha kabiliyetli kılan nedir,arazi şanzumanı mıdır acaba

Etiketler
daf95xf' Alıntı:
Defender 2.5 benzinli 83 beygir,62 kw ve 181 tork üretirken,Frontera 2.2 140 beygir,100 kw ve 202 tork üretirken,Defender'i arazide daha kabiliyetli kılan nedir,arazi şanzumanı mıdır acaba

Arabayı kırınca ucuza toplarsın :smiley:

Ben sağ arka aks değiştim sadece aks 350 o da çıkma. Defender da aks değiştiler işçilik dahil 160tl :smiley:

Sent from my iPad using Tapatalk

Ynt: Defenderi Üstün Kılan Nedir ?

110 Askeri olanini kullanmistim, motor ve sanzuman bence, 4x4 haricinde bile vites aralari kisa, buda yüksek vites dusuk süratlerde bile motorun bayilmasini onluyor, arazide cok ise yariyor tabi ama duz yolda konfor ve surat acisindan kabus, frontera nin L 4x4 deki 1. vites dişlisi sanki en az 50% daha buyuk, dolayisi ile defender yavaş ama kararli bir sekilde keçi gibi tirmaniyor,

50 bg 4x4 (hatta 4x2) traktör fronteranın hayal edemeyeceği yerlere giriyor, yükleri taşıyor. Acaba üstün kılan nedir? Ya da şöyle sorayım, arazi performansı tek başına motor gücüne mi bağlıdır? :p

Motor gücü önemli oyüzden offroad için yüksek torklu (v8 gibi) motorlar tercih ediliyor.ama şanzuman ve merkezi kilit sistemi çok farklı. Sürekli 4x4 olması batmayı en aza indiriyor. Normalde araç battıktan sonra 4çeker e geçmenin kilit yoksa çok bir faydası yok bana göre. Bir lastik patinaja düştümü kilit yoksa iş bitiyor. Ben 2700kg düz dizelle 14 mt.tekneyi kumda çektim banamısın demedi. Ama şunu da unutmamak lazım, girilecek arazi şartlarına göre lastik çok önemli. Yere tutunmayan lastik hiç bir işe yaramaz.

Teşekkür ederim,yetersiz bilgimle kafamda oluşturduğum cevaplara yakın cevaplar geldi.Defender'e niyetlendim ama araziye pek girmediğim ve Frontera konforunu veremeyeceğini düşündüğüm için vazgeçtim gibi

Konforlu olsun, otobanda 140-160 da yapsin, e birazda arizide dolaşabilsin yururu sağlam olsun, çizik vuruk olsada içim yanmasin diyorsaniz su anda piyasadaki daga bayira vurulabilecek maliyet etkin tek araç bence fronteradir.

Bana göre; arazi için önem sıralaması.
1- Zemine uygun lastik.
2- Şöför
3- Defransiyel şase yüksekliği
4- Kilitler (Ön-Arka-Orta)
5- Güç
gerisi teferruat.

En çok da şoför faktörü önemli bence,bir keresinde 20 araçlık bir dağ gezintisine gitmiştim.Lada Niva ve Mitsubishi L200'ğn saplanıp kaldığı çamurda ben rahatça geçmiştim :smiley: bazen tersi de olabiliyor,biraz da şans belki de

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,631
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.