Defenderime Kaç Kişilik Ruhsat Almalıyım ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nailox41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,455

nailox41

Kamp I
Yer
kocaeli
arkadaşlar toplama işleminde sona yaklaştığım şu günlerde kafamı kurcalayan MKE den bize verilen belgelerde 10+1 gözüküyor bunun artıları ve eksileri neler ve ayrıca trafik tescil işleminde artı neler eklemeliyim.(tampon-çeki yeri v.s.)

Etiketler
Ynt: Defenderime Kaç Kişilik Ruhsat Almalıyım ?

Selamlar Serdar bey
bende dikkat ettim MKE çıkış belgelerde 10+1 yazıyor,
ayrıca dikkat ederseniz ÇEKİ DEMİRİ VARDIR diye bir ibare var evraklarda,
bunun faydası varmıdır,
öğrenirsenizbu bilgiyi paylaşırsanız çok memnun olurum,
teşekkürler

TÜRKTÜV yönetmeligine göre ruhsatınızda yazan kadar emniyet kemerli ve sabitlenmiş oturagınızın veya koltugunuzun olması gerekiyor aksi durumda belirtilen degişikligi yapmadan tespit ve muayene onayı alamıyorsunuz
5+1 üstüne çıkıldıgında trafik sigorta piriminiz 2-2,5 kat artıyor
evrakınızda çekidemiri vardır yazması EK 1 formuna işletmediginiz sürece bir şey ifade etmiyor (yalnızca çekidemiri faturası alma zorunlulugunuzu ortadan kaldırır o kadar)

Sayın CEM50,

O zaman ilk trafige cikis yaparken 5+1 kişi kayıt yaptırıp , gerekli emniyet kemeri vb ile muayene yaptırılacak
ek 1 formu hakkında bilgim yok, bu nedir acaba?
simdiden tesekkurler
selamlar

EK 1 emniyette araç spefikasyonu ile ilgili ruhsatta ana kaynak oluşturan bir belge

20 ocakta kırıkkaleden alınan araçlardan bir tanesine arkadaş 10+1 ruhsat aldı

nailox41' Alıntı:
20 ocakta kırıkkaleden alınan araçlardan bir tanesine arkadaş 10+1 ruhsat aldı
Bence başına iş aldı şimdi muayenede diyecekler seneden seneye muayene
yada diyecekler ilerde belli olmaz cok yolcu cok vergi en iyisi 4+1
bu arada Serdar abi 17 sinde buluşma var ercovada haberin olsun

5 kişilik almanızı tavsiye ederim. çok koltuklu araçlar minibüs sınıfı gibi değerlendiriliyor. Yunus'un dediği gibi yıllık muayene isteyebilirler. Kaldı ki, arkada oturacak insanlar için yolculuk bir eziyet. onun yerine arka koltukları söküp, eşya koymak için çeşitli raf ve düzenekler yapabilir, hatta bir tarafını yatak haline getirip kamplarda kullanabilirsiniz.

Ben aracımı yeni topladım ve şubat ayında muayeneden sıfır hatayla geçti

ilk ruhsatı 10 kişi içindi

daha donra 5 kişilik proje yapıldı

ancak gene nedense 10 kişilik vermişler

muayene süresi 2 yıl

bilginize
naci

CEM50' Alıntı:
TÜRKTÜV yönetmeligine göre ruhsatınızda yazan kadar emniyet kemerli ve sabitlenmiş oturagınızın veya koltugunuzun olması gerekiyor aksi durumda belirtilen degişikligi yapmadan tespit ve muayene onayı alamıyorsunuz
5+1 üstüne çıkıldıgında trafik sigorta piriminiz 2-2,5 kat artıyor
evrakınızda çekidemiri vardır yazması EK 1 formuna işletmediginiz sürece bir şey ifade etmiyor (yalnızca çekidemiri faturası alma zorunlulugunuzu ortadan kaldırır o kadar)
5+1 yaptığımızda, yani 3 sıra hep 2 adet tekli koltuk (orta koridor kamp malzemesi taşımak için) koyduğumuzda 5+1 olmuş oluyor o zaman problem yok değil mi? Bazı arkadaşlar 4+1 diyor yani ön 2 arka 3 kişilik.....

Taner arkadaşım araç içi oturum düzeni size kalmış olan bir olay
TÜV ün istedigi ruhsatta yazan kadar sabitlenmiş ve emniyet kemerleri saglam oturacak yer
(10+1 yapan arkadaşlar bunu defenderde nasıl bir şekilde yapar onu bende merak ediyorum
ege ve akdenizde tavanı kopmle çıkartılmış arka camları olmayan ucube landlara sözüm yok)

CEM50' Alıntı:
Taner arkadaşım araç içi oturum düzeni size kalmış olan bir olay
TÜV ün istedigi ruhsatta yazan kadar sabitlenmiş ve emniyet kemerleri saglam oturacak yer
(10+1 yapan arkadaşlar bunu defenderde nasıl bir şekilde yapar onu bende merak ediyorum
ege ve akdenizde tavanı kopmle çıkartılmış arka camları olmayan ucube landlara sözüm yok)
5+1 den sonra (yani 6+1den çok olduğunda) trafik primi artıyor değil mi?

ben de 5+1 çıkarmayı düşünüyorum hayırlısıyla.....

benimde defender 10+1 ruhsatlı.ne yani tuv-türk devletten kendini dahamı üstün görüyorda zamanında trafiğin verdiği ruhsatı kabul etmiyor.ne biçim sistemdir bu yawww... :(:(:(:(

Aracımı ilk aldığımda ruhsatında 1+1 yazıyordu. Üstüme alırken 3 kişi yazmışlar . Ama benim aracımda orta koltuk sabitlenmiyor ki :s

Orta koltuk için ne yapabilirim ? Ya da onu söküp arkadaki yan koltuklardan birine mi bir kemer takmalı ama o koltuklar da sabitlenmiyor..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,868
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri