Değişik Bir Rubicon Boya Uygulaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jetkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,629

Etiketler
Ynt: Değişik Bir Rubicon Boya Uygulaması

Hasan Bey;
Çok aydınlatıcı cevaplar verdiniz. Allah nasip ederse bir sonraki projemde bu uygulamayı düşünebilirim. Sizin yazdığınız firmalar resimdeki gibi bir çalışma yapabilir sanırım.

Selamlar Arkadaslar,

Bu bizim CJ lere koruma amacli uyguladigimiz ic ve alt bolumlere atilan siyah puturle ayni efekti elde etmek mumkundur birde uzerine cila atildimi oldu bitti bu stili Sevenler icin en ucuz yoldur ustelik cila harici sadece puturlu boyamak isteyenlere tecrube bile gerektirmeyen hata goturen bir boyama seklidir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

pancarmotorcu' Alıntı:
Boyayala uzaktan yakından alakası yok,öncelikle bunu belirteyim,kısaca anlatımını yapayım ,ayrı fıçılarda bulunan A ve B maddelerinin (40.000 dolar civarında fiyatı olan) makina tarafından emilerek ,makina içinde belli bir derecede ısıtılıp çıkışı saglandıktan sonra özel bir tabancayla atılıyor,ısıtılmış olan bu A ve B maddesi ,tabancanın uç kısmından çıktıktan sonra havada birleşerek etkileşim gösteriyor,atılan yüzeyde 8 saniye içinde donuyor ,düz zemin elde etmek için normal boya yapar gibi uygulanıyor,pütürlü zemin olması için de normal atımdan sonra ,tabancayla havaya doğru püskürtülüp işlem yüzeyine yağmur yağdırır gibi atılıyor havada donan tanecikler o pütürü oluşturuyor,yüzey tamamen plastikle kaplanmış gibi oluyor ,kalınlık atılan aralıklara göre değişiyor ,hiç bir kimyasaldan etkilenmiyor,ömür olarak ta eskitmeye insanın ömrü yetmez sizlee birkaç link daha vereceğim ordaki videoları izlersiniz

:smiley:)
Bende bir deneme yaptım;
Aynen anlatıığınız gibi;A maddesini aldım(akriik boya)değeri 1.000TL (dolar değil!) civarında bir makineye emdirdim(boyayı hava tabancasının içine koydum)sıcak bir günde yaptımki boya daha iyi tutsun diye,malum ülkemizde boyayı ısıtacak 40.000usd lik "özel"" bir makine yok...Sonra tetikledim....boya, boya tabancanın uç kısmından çıktıktan sonra sizin A ve B maddesi gibi gidip yapışması gereken yüüzeyin üzerine yapıştı.Sonrada 8 saniyeden fazla bir sürede(6 saatte diyelim..)dondu.

Ya allahaşkına insanları nasılda yanlış bilgi sahibi yapıyorsunuz.Web sitesinden firma tabiki"özel bir madde" diyecek.Ne diyecekti?Adam formülünü mü açıklayacaktı?Evrendeki her madde kullanıldığı yere göre özeldir.Mesala hayvancılıkta "saman" özel ve önemli bir madddedir,dericilikte "hayvan dışkısı" özel bir maddedir.
Gelelim 40.000 usd'lik makineye; Yalnızca bir maddeyi alıp ısıtıp komprösörle atan makine mi 40.000 usd?maliyeti mi? satış fiyatı mı?Nesi 40.000 usd?
2 adet tencere+komprösör+2m.hortum+bahçe sulama tabancası mı 40.000 usd?
Isıtma işlemi:Öyle bir anlatmışsınızki zannettimki uzay mekiği ,Apollo kalkışa hazırlanıyor. Isıtma ya sıkıştırmayla olur(basınç)ya da bildiğimiz daha sıcak bir ısı kaynağı ile soğuk maddeyi karşılaştırmakla(sıcak karpuzu dereye koyarsınız,soğur..)...belli bir derece dediğiniz ise o "özel" maddedin yapışma kıvamına gelmesi için gereken süre o kadar.
Nihayetinde buradaki işlem soğuyunca çok setleşen bir BOYA.
Hatırlayanlar vardır;Eskiden tavanları pütürlü boyamak modaydı,boyacı elindki çıkrık benzeri aleti tavana 50cm. gibi bir mesafeden atardı.Böylece boya pütürlü olurdu....."boya ile uzaktan yakından alakası yok"demeyin lütfen.Sizinde değiniz gibi"...yüzey plastikle kaplanmış gibi oluyor..."yani yüzeyin üzerine teflon veya başka bir saç kaplamıyorlar.Boya gerekenden daha uzaktan atıldığı için homojen bir dağılım mümkün olmuyor ve sonuçta pütürlü bir yüzeye sahip olunuyor.
Ayrıca verdiğiniz web sayfalarında da baktım araç istenen renk yapılıyor.Yani bu "özel" madde her renkte mevcut. Bir boya gibi:smiley:))
Anlatımı biraz esprili yapmak istedim, çünkü bazen diğer ülkelerde yapılan işler bize yapılamaz,uygulanamaz gibi geliyor.Yapılanları düşünerek,araştırarak,taklit ederek aynısını yapacağımıza hiç bir şüphem yok.Baksanıza siz araştırıp konuyu iyice anlamışsınız ve bende deneyimlerime göre bir iki kelime ekleme yaptım.Ki ülkemizde bu işi meslek edinmiş nice insanlar var.Ülkemizi ve işgücümüzü bu kadar hafife almayalım derim.
Şimdi soruyorum;
Neden bize bu işi ulaşılamaz gibi algılatmaya çalışıyorsunuz?

HOCAM bu işe ulaşılamaz demiyorum .kafadan atma geyik olsun diye yazmıyorum.verdiğim telefon lardan,fimayı aryıp bilgi alabilirsiniz,o maddeleri siz bildiğiniz yöntemle bir atmayı deyin.http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://image5.sahibinden.com/photos/31/14/32/23311432hsu.jpg&imgrefurl=http://www.sahibinden.com/polyurea_elastomer_puskurtme_sistemleri-08WQQaXQQ23311432WQQpXQQdisplayitem&usg=__5shKL2KAKucukh4_hneM4Rr4HNw=&h=360&w=480&sz=20&hl=tr&start=35&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=FF68bKMcViZcCM:&tbnh=97&tbnw=129&prev=/images%3Fq%3Dpolyurea.com%26start%3D20%26um%3D1%26hl%3Dtr%26sa%3DN%26ndsp%3D20%26tbs%3Disch:1

http://www.polyurea.com/spps/ahpg.cfm?spgid=9 bu da tüm firmaların bağlı bulunduğu site, polyurea 100 yıl garantili ,uzada değil dünyada ,hatta TÜRKİYE de bile var,ama 2 adet tencere+komprösör+2m.hortum+bahçe sulama tabancası ,da iş görür

Polyurea coating ( polyamin kaplama ) son yıllarda endüstriyel sanayide flexible ve fast cure ( hızlı kürlenme ) özelliği ile ek yersiz tatbik edilmesi, kaplama yapılacak alanın yüzeyi düzgün olmasa dahi mükemmel bir şekilde tatbik ediliyor olması, bu materyalin kullanımını çok geniş bir alana yaymaktadır.

YAĞMUR VE SUDAN KORUR
Elastomer izosiyanat’ın karışımıyla meydana gelen ve koruyucu bir kaplama malzemesi olan polyurea, esas olarak yağmur, su gibi etkenlerden korunmak amacıyla keşfedilmiştir.

100 YILA KADAR DAYANIKLIDIR
Polyurea, alanındaki tüm yalıtım kaplama ürünlerinden farklı olarak dış ortamlarda 100 yıla kadar dayandığı bilinmektedir.

AÇIK ALANLARDA KULLANILABİLİR
Polyurea’nın esas özelliği ise ultraviyole’ye (güneş ışınları) dayanıklı olması ve bu sayede dış mekanlarda da kullanılabiliyor olmasıdır.

DEPREME VE KOROZYONUN ETKİLERİNİ AZALTIR
Sahip olduğu yüksek elastikiyet sayesinde deprem, korozyon gibi ektilere karşı, yapılara koruyuculuk sağladığı bilinmektedir.

EK YERSİZ İZOLASYON SAĞLAR
Polyurea’nın diğer bir farkı ise ek yersiz olması sebebiyşe iyi bir su yalıtım malzemesi olmasıdır.

AĞIR YÜKLERDEN ETKİLENMEZ
Yüksek dayanımı sayesinde üzerinde oluşabilecek araç trafiği ve ağır yük hareketlerinden etkilenmemesidir.

Uzun yıllardır endüstriyel izolasyon ve poliüretan sektöründe hizmet veren Gen-İz Ltd. Şti. bu alanlardaki bilgi birikimi ile polyurea ürünleri ve uygulama hizmetlerini müşterilerine sunmaktadır.

pancarmotorcu' Alıntı:
Polyurea coating ( polyamin kaplama ) son yıllarda endüstriyel sanayide flexible ve fast cure ( hızlı kürlenme ) özelliği ile ek yersiz tatbik edilmesi, kaplama yapılacak alanın yüzeyi düzgün olmasa dahi mükemmel bir şekilde tatbik ediliyor olması, bu materyalin kullanımını çok geniş bir alana yaymaktadır.

YAĞMUR VE SUDAN KORUR
Elastomer izosiyanat’ın karışımıyla meydana gelen ve koruyucu bir kaplama malzemesi olan polyurea, esas olarak yağmur, su gibi etkenlerden korunmak amacıyla keşfedilmiştir.

100 YILA KADAR DAYANIKLIDIR
Polyurea, alanındaki tüm yalıtım kaplama ürünlerinden farklı olarak dış ortamlarda 100 yıla kadar dayandığı bilinmektedir.

AÇIK ALANLARDA KULLANILABİLİR
Polyurea’nın esas özelliği ise ultraviyole’ye (güneş ışınları) dayanıklı olması ve bu sayede dış mekanlarda da kullanılabiliyor olmasıdır.

DEPREME VE KOROZYONUN ETKİLERİNİ AZALTIR
Sahip olduğu yüksek elastikiyet sayesinde deprem, korozyon gibi ektilere karşı, yapılara koruyuculuk sağladığı bilinmektedir.

EK YERSİZ İZOLASYON SAĞLAR
Polyurea’nın diğer bir farkı ise ek yersiz olması sebebiyşe iyi bir su yalıtım malzemesi olmasıdır.

AĞIR YÜKLERDEN ETKİLENMEZ
Yüksek dayanımı sayesinde üzerinde oluşabilecek araç trafiği ve ağır yük hareketlerinden etkilenmemesidir.

Uzun yıllardır endüstriyel izolasyon ve poliüretan sektöründe hizmet veren Gen-İz Ltd. Şti. bu alanlardaki bilgi birikimi ile polyurea ürünleri ve uygulama hizmetlerini müşterilerine sunmaktadır.

Selam,
Verdiğiniz geniş bilgiler için teşekkür ederim,bu uygulama sert koşullar için gerçekten çok faydalı.
Benim dikkat çekmek istediğim şey;"Yurtdışında olan uygulamaların burada da yapılabileceği "idi.Tabiki gerçekten "tencere+bahçe hortumu vs.." ile değil.İşin yapılabileceğine dikkat çekmek istediğim için ekzajere ettim:smiley:
Bakın ne güzel çevirmişsiniz bize tüm herşeyi,bu iş ile ilgilenen bir firma/şahısta yapılanıp bu işi yapabilir.Konu budur.
Yazım sizi kırmamıştır umarım...

Sıkıntı yok,teknik konularda kırlmam olmaz,bende yanlış yada eksik bilgiye sahip olabilirim,mühim olan saygı çerçevesinde konuların tartışılmasıdır. konuya birşeydaha ekliyeyim a ve b maddesi renk olarak saydam tek renktir uygulama yüzeyine göre içine renk kartelasından seçilen renk e göre renk karışımı ilave ediliyor ,uygulaması geçeten zor bir iş uygulama makinasının devamlı kontürolü gerkiyor,sıcaklık basınç,karışımın degerleri çok önemli ,bir yanlışta hammade pahalı ve yapılan iş boşa gidiyor a ve b maddesi 200 kg lık varillerde geliyor ikisinin yakaşık 12.000 tl civarı bir fiyatı var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR