Delinen Su Hortumuna Geçici Tamir Mümkün mü? Acil!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rumelian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,600
Ynt: Delinen Su Hortumuna Geçici Tamir Mümkün mü? Acil!!

öncelikle vosdost kardeş (adını bilmiyorum kusuruma bakma) çok teşekkrü ederim cevabın için.
*
Suda basıç varsa aracın üst kapak contasında sorun vardır. Bu sorun kompresörün suya geçmesine sebeb oluyor
1- Suya köpresör kaçırıyorsa. ( Su denge tankının kapağını veya radyatör kapağını açtığınızda sürekli hava gelmesi, su hortumlarının şişmesi, radyatörün sürekli delinmesi )
---evet bu kesin var----
2- Yağa su kaçırıyorsa
--- hayır ısrarla herkes kontrol etti yağ tertemiz
3- Bulunamıyan su kaçağı varsa
---şimdilik tüm su kaçaklarını buluyoruz-----
4-Hararet yapmaya meğilli olması
---evet meyilli, üstelik tamircimin radyatörü patlatırsın diye tutturması yüzünden antifirz de kullanmıyoruz...

Bence yapmanız gereken ilk başta başka başka bir ustaya gitmeni.
Üst kapak conktası değişecek.
Silindir kapağı kapakçıya götürüüp kontrol edilecek
-- daha önceden rektifiye gördü bu tekrar işlem görebilirmi yoksa silindir kapağı mı arayacağım?
Radyotör çürükse değişeçek.-- bu Allah'ın emri oldu artık...
Aracın yağı değişecek
Termostat takılacak
Eğer maddi durum el veriyorsa kol yatağı piston burcu ve segman değişecek ( hararet motorun ömrünü yarı yarıya düşürür.İlerde araçta yağ yakmaya başlıyacaktır)
----tahmini 1500 kağıt masrafım var yani... :(

Etiketler

Adım Ahmet;
Rica ederim herzaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Ne kadar önce rektefiye edildi. Eğer yakın bir vakitse ve bu sorunlar haharet yapmadan öncede varsa akla 3 şey geliyor.
1- kapakçının gözden kaçırdığı bir kapakta bir sorun var
2- Üst kapak contası üretim hatalı
3- blok üst yüzeyinde sorun var
Silindir kapağı tekrar taşlanabilir tabi ölçüsü kurtarıyorsa. Silidir kapağında çatlak gibi bir durum ortaya çıkarsa kaynak yerine çıkma kaynaksız bir kapak alın. Kaynaklı kapağa çok güvenilmez.
Arabanın silindir kapağına 1500 lira sıkışmış galiba :(

genelde bu gibi durumlarda benim kullandığım yöntem yıldız uçlu delikten az büyük olamak kaydıyla ve borunun biraz eti yani kalınlığı varsa civata sıkmaktır baya uzun süre size hizmet edecektir ama yine de araçta su bulundurmak gerekecektir

barb_alone' Alıntı:
genelde bu gibi durumlarda benim kullandığım yöntem yıldız uçlu delikten az büyük olamak kaydıyla ve borunun biraz eti yani kalınlığı varsa civata sıkmaktır baya uzun süre size hizmet edecektir ama yine de araçta su bulundurmak gerekecektir

civata mı? vida mı? civata yıldız uçlu olmaz ki... vidayı veya civatayı oraya sıkarken teflon sarıyormusunuz? gerçi problemi hallettim ama aklımızda olsun ;)

bu arada Ahmet bey,

Ciddi bir servise gösterdim aracı, yapılanların listesini faturalarını gösterdim. basınç aşırı değil dediler. yağ temiz çıktı yağ filtremede baktılar su karışması yok. egzozum temiz çıktı su damlatmıyor, yağ yakma yok. şu an itibariyle radyatör harici su kaçağım yok... onlarda sizin silindir kapağında bir hata olabileceğini söylediler.. ama sağlıklı tespit için önce radyatörü değişmem gerektiğini, termostatın da takılıp su sistemini normale çevirmem gerektiğini bir daha bakalım dediler.
bu araç 6 lt su aldı onuda ölçüp koydum... normalde kaç lt alır ?

ağaç vidası işte kalın diş olacak ..... eğer varsa su tesisatçılarının boru eklemesinde kullandığı beyaz bir bant şeklinde malzeme var kullanabilirsiniz yoksa da vidayı tam sıkınca su kesilmekte

vida derken civatayı belirtmek istedim pardon sağolun düzelttiğiniz için

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,067
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

SON KONULAR