Delinen Su Hortumuna Geçici Tamir Mümkün mü? Acil!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rumelian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,582
Ynt: Delinen Su Hortumuna Geçici Tamir Mümkün mü? Acil!!

Kül/japon üstüne gri bant da çok katlı olarak sarılmıştı... ;)

Etiketler

Yağ filitresi neden delinir? Yarıldığını görmüştüm. Yağ basıncı sebeb olmuş olaz herhalde.Japon yapıştırıcı ve sigara külü çok kuvetli bir yapıştırıcı. Hatta eğelenebilir bir duruma geliyor. Kimyasal olarak nasıl bir reaksiyona giriyorsa ateş olmayan yerden duman çıkıyor :smiley:

Sarsıntıda oynayan motor bloğuna çarptığı için delinmişti.

eriyen bant bulamadım. üstelik elektrikçiler de duymamış hiç... nası bir ülkede yaşıyoruz? adam bana hala izole bant gösteriyor. kül ve japonu deneyip gidicem yarın sabah... acaba beni köprü geçirtirmi? maslağa varırsam şahane olur... orda tanıdığım parçacım var.. çok teşekkürler arkadaşlar yarınki maceramı sizlere aktaracağım :D

İnsallah gideceğiniz yere sıkıtısız ulaşırsınız.
"eriyen bant bulamadım. üstelik elektrikçiler de duymamış hiç... nası bir ülkede yaşıyoruz? adam bana hala izole bant gösteriyor." Haklısınız eline yankeski alıp elektrikçi olan çok ustamız var ne yazıkki

sigara külü ve japon yapıştırıcısı deliği kapattı. birazdan yola çıkacam umarım sıcak su ve basınçtan hemen atmaz... bu arada önce japonu sürdüm sonra daha tam kurumamışken üzerine bolca kül serptim.

Keşke tam tersini yapsaydınız.. Hata benim söylemeyi unuttum.. :(

Külü önce bolca döküp sonra yavaş yavaş japon.. Hemen kemikleşir zaten..

Bu yöntemi bir yere not alıyorum, teşekkürler.
Ahşap tamiratında ben de benzer bir yol izliyorum. Ahşap zımpara veya ince testere tozunu tutkal ile karıştırıp dolgu malzemesi olarak kullanıyorum. O da çok sert oluyor. Aklımdayken paylaşmak istedim.
Jeep34' Alıntı:
Külü önce bolca döküp sonra yavaş yavaş japon.. Hemen kemikleşir zaten..

tutkal olarak beyaz marangoz tutkalını mı kulanıyorsunuz? Eğer beyaz tutkalı kullanıyorsanız renk farklılığı oluşmuyor mu ?

Tutkalın içine katılan toz (mümkünse aynı ahşabın tozu) renk farkını tamamıyla ortadan kaldırmasa da sırıtmayacak düzeye getiriyor.

SIGARA SÜBGERİ AÇIP TELİĞİN ÜZERİNE KOYUP JAPONLA İLAVE EDERK BİR OTUN BARCASIYLA BASILI DUDUN ESKİSİNDEN SAĞLAM OLACAKDIR....

delikten su sızdırır iken ne yapıştırırsanız yapıştırın tutmaz... madem delik küçük o çapta bir sac vidasına deflon bant sarın ve deliğe vidalayın... teflon bandın sarış yönünü doğru yapın yoksa vidalarken sıyrılır gider....

ahmetozduman' Alıntı:
delikten su sızdırır iken ne yapıştırırsanız yapıştırın tutmaz... madem delik küçük o çapta bir sac vidasına deflon bant sarın ve deliğe vidalayın... teflon bandın sarış yönünü doğru yapın yoksa vidalarken sıyrılır gider....
evet sigara külü ile yapılan şey beni 5 km idare etmedi bir de teme çıkana kadar trafik sıkıştı araba iyice hararet yaptı kavacık girişinde araba pes etti.. zaten bugü.n motoru yakmadım ya bir daha yakmam... neyse arabayı iyice soğuttum deliğe elektrik izole bant sarıp t-shirtümden parça koparıp iyice sardım düğümledim biraz daha iyi oldu. en azından karşıya geçirdi beni... hortumu düzelttirdim ama sanırım yaza bana conta işi çıkarıcak...
*
birde motorda bu kadar basınç olması normal mi? tamam radyatörüm tıkalıydı temizlettim ama diyelimki tekrar tıkandı .. (zaten kaçırıyor).. Bir de artık öldürmeyi düşünmeye başladığım tamircim, antifriz koydurtmuyor, bahanesi şu antifriz koyarsan basınç artar radyatörü patlatırsın... sırf basınç artmasın diye termostatıda iptal etmiş... radyatör alıp takıcam yakın zamanda, ama şimdiden antifriz koysam mı? yoksa antifriz basıncı daha arttırır mı?

birde arkadaşlar su deposunu daha büyük bir depo ile değiştirsem bu basıncı düşürebilirmiyim?

Suda basıç varsa aracın üst kapak contasında sorun vardır. Bu sorun kompresörün suya geçmesine sebeb oluyor

1- Suya köpresör kaçırıyorsa. ( Su denge tankının kapağını veya radyatör kapağını açtığınızda sürekli hava gelmesi, su hortumlarının şişmesi, radyatörün sürekli delinmesi )
2- Yağa su kaçırıyorsa
3- Bulunamıyan su kaçağı varsa
4-Hararet yapmaya meğilli olması

Bence yapmanız gereken ilk başta başka başka bir ustaya gitmeni.
Üst kapak conktası değişecek. Silindir kapağı kapakçıya götürüüp kontrol edilecek
Radyotör çürükse değişeçek.
Aracın yağı değişecek
Termostat takılacak
Eğer maddi durum el veriyorsa kol yatağı piston burcu ve segman değişecek ( hararet motorun ömrünü yarı yarıya düşürür.İlerde araçta yağ yakmaya başlıyacaktır)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,065
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler