Deneyimsiz biri olarak İğneada'da kamp yapacağım tavsiye istiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan UtkuBaşkurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,253

UtkuBaşkurt

Yeni Üye
Meraba arkadaşlar ismim Utku foruma yeni katıldım. 13 yaşında bir öğrenciyim.Küçüklükten beri avcılık ve balıkçılık gibi aktivitelere çok meraklıyımdır.Babam ava ve balığa gideceği zaman her zaman yanında giderdim.Bu yaz babamla kamp yapmaya karar verdik ve kamp yeri olarak İğneada'yı düşünüyoruz.Babamın doğa hakkında çok bilgisi var ama o da hiç kamp yapmadı.Ben kamp hakkìnda deneyimsiz biri olarak sizden genel tavsiyeler istiyorum.İğneada'nın coğrafi yapısıyla ilgili olarak bilginiz varsa ve benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Bunun dışında kamp için gereken malzemeler,yer seçimi gibi konularda az çok forum sayesinde bilgim oldu ama yararlı gördüğünüz bilgileri paylaşırsanız sevinirim :smiley:

Etiketler
Ynt: Deneyimsiz biri olarak İğneada'da kamp yapacağım tavsiye istiyorum

Selamlar Utku Kardeşim..

Öncelikle İğneada Jandarma Karakolunu haberdar ederek işe başlayabilirsin..O bölge ormanlıktır ve çok da kalabalık bir bölge değildir..Yaz aylarında nispeten daha canlıdır ama yine de birilerinin sizden haberdar olması önemlidir..

Cenk

Öncelikle yanıtınız için teşekkürler.Peki kamp süresi boyunca yanımda bulunması gerekenler ve almam gereken önlemler neler?

Teşekkürler

UtkuBaşkurt' Alıntı:
Öncelikle yanıtınız için teşekkürler.Peki kamp süresi boyunca yanımda bulunması gerekenler ve almam gereken önlemler neler?

Teşekkürler

Pusula ya da gps ..Düdük..Yazın kamp yapacağına göre mutlaka kene kovucu sprey..Bunlar güvenliğini destekleyecekler..Baban kamp konusunda tecrübeli olduğuna göre nerelere kamp kuracağını ya da kurmayacağını biliyordur..Geriye de Çadırını , Matını , mangalını almak kalıyor..Bir de şu aşağıdaki konu başlıklarını okursan bir sıkıntın kalmayacaktır..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=55597.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=74372.0

Cevap için teşekkürler yolladığınız konulara bakacağım :smiley:

Selam, İğneada da ormanlık bölgelerde gerçekten dikkatli olun çünkü oralar gidince görürsünüz Türkiyenin tek ve dünyanın birkaç subasman ormanlarından birisidir. Deniz seviyesinin altında göl var durumu düşün. Sakın ormanın içlerine dalmayın kaybolursunuz ve sonunuz olur, korkmayın ama çok dikkatli olun. Geceleri nemli olur. Börtü böcek çoktur ona göre tedbirli gidin. Ama bozulmamış nadir yerlerden birisidir. Ha oraya kadar gitmişken Bulgar sınırına çok yakın Beğendik plajını da bir görün ve orada denize girin ve karadenizde böyle bir yer var mı diye sorun. Şimdiden iyi tatiller

Ben İğneada'ya kampa gittim geceleri soğuk olur ona göre en az +5 derce uyku tulumunuz ve 10mm sağlam bir matınız olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR