Deretepe Dağcılık; Termal Otel - Behzat Zirvesi Doğa Yürüyüşü (06 Nisan 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,193

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
İKİ KİŞİLİK YALNIZLIK.

Merhaba Arkadaşlar ,

06 Nisan 2008 Pazar günü AÖF sınavım olduğu için Doğa Yürüyüşü yapamayacağım diye hayıflanıyordum.
Lakin sınav giriş belgem elime ulaşınca aklıma bir fikir geldi.
Sadece 1 dersten, sabah oturumunda sınava gireceğim için saat 10'da Ömer ile buluşmaya karar verdik.

Belediye otobüsü ile Balçova da bulunan Termal Otel içersinden araziye girerek Behzat Zirve (740m.) yapmayı planladık.
Zirve sonrası Altınvadi ye inerek Narlıdere'den çıkmayı planlıyorduk.

Lakin daha yürüyüşün başında sağanak yağmur yakalandık. Yağmura rağmen yürüyüşümüze devam ederek kısa bir sürede Behzat Zirveye ulaşarak (1 saat 20 dk.) yağan dolu altında 3-4 kare fotoğraf çekerek , sırt hattı üzerinde ki orman yolunda ilerleyerek , farklı bir parkurdan Termal otele geri döndük. :smiley:

Sağanak yağmur nedeni ile suyunun debisinin arttığı Ali Onbaşı deresine ve Narlıdere Altınvadiye gitmekten vazgeçmek zorunda kaldık.

Saat 10:20 de başlayan yürüyüşümüzü 13:20 de aynı noktada belediye otobüsüne binerek sonlandırmış olduk.
3 saatlik bu sürede GPS kayıtlarına göre 10,8 km yol yürümüştük.
6 km düz orman yolu , kalanı arazide patikalardan oluşuyordu.

Fotoğraf makinemi şehit vermeyi göze alarak yeterli sayıda fotoğraf çekmeyi başardığımı sanıyorum.
Tabii süper kalite beklemeyelim.
;D

Evettt iki kişilik ve Belediye otobüsleri sayesinde sudan ucuza maliyetli Doğa Yürüyüşümüze buyrun arkadaşlar.

İzmir'den Selam ve Sevgilerle,

Öz Murat ,

Etiketler
Ynt: Deretepe Dağcılık; Termal Otel - Behzat Zirvesi Doğa Yürüyüşü (06 Nisan 2008)

Yağmur yağıyor ,
Seller akıyor,
Güzel Arap kızı ,
Camdan bakıyor.
:smiley:
Termal-Behzat001.jpg

Ömer ; " Murat, su böreklerini almıştın değil mi yanına.?"
Murat ; " Evet aldım aldım dert etme. "
Termal-Behzat002.jpg

Sağanak yağmur, havada ki tozların yere inmesini sağladığı için çok güze pozları yakalamayı sağlıyor.
Tabii bir de yağmur dinse. :(
Termal-Behzat003.jpg

Dağcı dediğin yağmur mağmur dinlemez. Yürüyüşüne odaklanır.
Termal-Behzat004.jpg

Koyun meler ,kuzu meler ,
Sular hendeğine dolar ,
Ağlayanlar birgün hapşırır.
Gamlanma Gönül Gamlanma .
;D
Termal-Behzat005.jpg

Ynt: Deretepe Dağcılık; Termal Otel - Behzat Zirvesi Doğa Yürüyüşü (06 Nisan 2008)

Wawwww, yağmur damlalarını bile yakalamışım Fotoğrafta.
Termal-Behzat007.jpg

Zeytin bahçeleri ile Çam ağaçları yanyana.
Termal-Behzat010.jpg

Makine buğulanınca ;
Termal-Behzat011.jpg

S'ler çizen patikalarda ilerliyoruz.
Termal-Behzat012.jpg

Kır Çiçekleri. Çiçek konusunda bilgi fakiriyim ne yazık ki. :(
Termal-Behzat013.jpg

İzmir Termal otelde kısa sürede ulaşılan Behzat düzlüğü.
Kaynak suyu ile çimenlik dümdüz bir alana sahip olduğu için kısa bayram tatillerinde burası çadırlarla dolu oluyor.1
Termal-Behzat014.jpg

Behzat Düzlüğünün diğer ucu,
Termal-Behzat015.jpg

Benim 2.düzlük olarak adlandırdığım nokta. Flu objektiften ilginç ya da berbat bir foto. ;D
Termal-Behzat016.jpg

Behzat Düzlüğünün Google Earth'tan görünüşü. Rakım 348 metre.
BehzatDuzlugu.jpg

Yağdı yağmur, çaktı Şimşek
Biz dağcılar her zaman Deli Fişek.
Termal-Behzat017.jpg

Su böreği taşıyıcısının bir Fotosu. :smiley:
Termal-Behzat018.jpg

Ömer ,Behzat Zirvesinde(740 metre)
Termal-Behzat019-1.jpg

Zirve Taşlarının yanına gidip Ömer'in foto çekmesini beklerken aniden esen sert rüzgar beni taşlara doğru savurdu. Yere kapaklanmamak için taşlara tutunmak zorunda kaldım 25-30 saniye. :smiley:
Termal-Behzat020-1.jpg

Rüzgar o kadar sert esiyordu ki hava da asılı durmamı sağlayacak kadar hızı vardı.
Termal-Behzat022.jpg

Narlıdere Çatalkayaların bulutların arasından görünüşü.Ve sırt hattını takip eden Orman Yangın yolu
Termal-Behzat023.jpg

Zirveye kadar devam eden Orman yangın yolu.
Termal-Behzat025.jpg

Bu fotolarda da Behzat Zirveden açık hava da görünen İzmir Manzaraları.

BehzatZirvePanorama.jpg

5544300.jpg

Behzat Zirve'nin Google Eatht vasıtası ile elde ettiğim 3 boyutlu görüntüsü.
GEdeZirve.jpg

Google Earth sayesinde Behzat Zirve'den İzmir'i nasıl görebileceğiniz görmek ister misiniz.?
GEdeZirve-2.jpg

Ben bu fotoğraf yükleme işini fazla abartmaya başladım sanırım.
" Ne sanırımı oğlum , Huni ve/veya çalar saat almana az kaldı "
İmza : İç Ses
;D

Orman yangın yolu üzerinde ilerleyen Ömer ,
Termal-Behzat024.jpg

Arka planda meşhur İzmir Çatalkayalar ;
Termal-Behzat026.jpg

Ömer , çok ıslanmışta :smiley:
Termal-Behzat027.jpg

İzmir'in Güney bölümünde ki dağlar. Resmin sağında ki tepelerin arkası Narlıdere - Güzelbahçe ,
Solunda tepelerin Arkası Gaziemir - Menderes ,
Tam ortadaki tepelerin arkası ise Seferihisar daha doğrusu Kavacık Gödence Efem Çukuru Köyleri.
Termal-Behzat028.jpg

Behzat Zirvesinin Uzaktan görünüşü.
Termal-Behzat029.jpg

Bir gün mutlaka İzmir- Konaktan bir foto çekip bu zirvenin uzaktan nasıl göründüğünü göstermeliyim.
Arşivimde vardır da buluncaya kadar sabah olur. :smiley:

Yağmurda etkinlik zor olsa da bizim gibiler ( ben kimim burası neresi diyenler ;D ) için sorun olmuyor işte kanıtı Murat'ın fotoları :D

Murat gerçekten sağlam ıslanmışsınız :D ama yine de çok güzel olmuş etkinlik ;)

Farklı bir rotadan dönüyoruz.
Termal-Behzat030.jpg

Narlıdere sisler içinde kaldığından fotoda görünmüyor.
Termal-Behzat031.jpg

Narlıdere sisler içinde kaldığından fotoda görünmüyor-2 . :smiley:
Termal-Behzat033.jpg

Biraz irtifa kaybedip tekrar yükseliyoruz.
Behzat düzlüğüne yan geçiş ve sırt hattından inişle ulaşacağız az sonra.
Termal-Behzat034.jpg

Sırt hattında ilerleyen Ömer ,
Termal-Behzat036.jpg

İzmir Balçova Telefirik orman içi dinlenme tesisler karşı yamaçta.
Termal-Behzat039.jpg

Behzat düzüne ulaştık.
Termal-Behzat040.jpg

Ömer, Behzat düzünde patikaya doğru ilerliyor.
Termal-Behzat041.jpg

Biraz makro çalışalım dedim. :smiley:
Termal-Behzat043.jpg

Balçova Termal Otel orman yolu.
İzmirli bisiklet severlerin en çok sevdiği parkur.Buradan dağ yollarını kullanarak Seferihisara kadar rahatça ulaşbilmek mümkünde.
Termal-Behzat045.jpg

Yeşilin her tonu vardır ormanda.
Termal-Behzat046.jpg

3 km.de Orman yolunda yürümüştük.
Termal-Behzat047.jpg

Balçova Termal oteli yakınında ki sık (!) ağaçlarla kaplı tepeler.
Termal-Behzat048.jpg

İzmir Balçova Telefirik tesisleri. ( Sarı direkler)
Yamaçta ki evler. Turizm uygulama oteline ait.
Termal-Behzat049.jpg

Ve son olarak da yürüdüğümüz Parkurun Google Earth üzerinden görüntüsü;
GEdeParkur.jpg

Evet, iki kişilik kısa doğa yürüyüşü etkinliğimize ait fotoğraflar bu kadar.

Öz Murat ,

Güzelll güzelllll çok güzelllll :D

ceranus' Alıntı:
Yağmurda etkinlik zor olsa da bizim gibiler ( ben kimim burası neresi diyenler ;D ) için sorun olmuyor işte kanıtı Murat'ın fotoları :D

Murat gerçekten sağlam ıslanmışsınız :D ama yine de çok güzel olmuş etkinlik ;)

Teşekkürler Zerrin ,
Yazılar da bahsi geçen Su Böreği olayı tamamen espri. Bizden iyi su böreği mi vardır ki .?
;D

arada işlerden,ondan bundan bunalıp fotograflara bakmak iyi geliyor ;)

Murat :smiley: resimler sandığımdanda iyi çıkmış :smiley: ama bir daha ki sefere benim makinayı güzelce sarmalayıp kullanmalı:smiley: Elimize ayağımıza sağlık:smiley:

Eşşehü enla ilahe ilallah ve eşhedü enla Muhammedi ........

Ömer abimiz ilk kez mesaj yazmış hayırlı uğurlu olsun Gezenbilir.com ailesine.
:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,974
Kaydolan Son Üyemiz
yavuz7878

Çevrimiçi üyeler