<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Desülfatör Kullanan ya da Yapan Var mı?</b><br />
<br />
<br />
Merhaba,Desülfatör ile ilgili kullanım deneyimlerimi, sizlere bir fikir vermesi için aktarmak istedim.<br />
Aktarımım teknik bigiden daha çok yıllara dayanan kullanım gözlemi ve volt metre ile yapılan ölçüm sonuçlarına dayanmaktadır.<br />
<br />
<br />
2008 yılında kullamaya başladığım 2X105 Amper Marin Tipi aküler'in kapasitesi üçüncü yılın sonunda sürekli şarj-deşarj döngüsü ile azaldı.<br />
<br />
<br />
(İlk yıl jenara<span style="font-size: 10px">tör daha sonra güneş panelleri ile şarj. Yine iki yıl İnvereter+220 volt Buzdolabı. Daha sonra 12 V kompresörlü buzdolabı günde 4-5 saat TV ve öteki enerji tüketimleri.)</span><br />
<br />
<br />
<br />
4. yılın başında yeni akü almayı düşünürken Önder Bey'in (Konderk) önerisiyle, desülfatör kullanmaya başladım. Piyasadan bulduğum kalitesini karşılaştıramadığım ''Mega Pulse''u 5-6 ay sürekli şarjda olan akülerde kullandım. Akülerin yeniden toparlandığını gördüm ve desülfatör yardımıyla 2011 yılında ki gezimi (7Ay) sorunsuz geçirdim.<br />
Ekim ayı sonunda akülerin kaoasitesi desülfatör kullanmama karşın yeniden azaldı.<br />
<br />
<br />
Yeniden akü arayışındayken sohbet anında söz ettiğimde Önder Bey, ''Optimate 6'' adlı cihazı denememi söyleyerek. Cihazı bana teslim etti.<br />
<br />
<br />
Cihazı akülerde ayrı ayrı kullanmam gerekirken, Akülerin sökülme güçlüğü nedeni ile iki aküyü birleşik olarak ve araç üzerinde 3 gün süreyle kullandım.<br />
Kullanım sonun da akülerin gözle görülür şekilde yeniden toparlandığını saptadım.<br />
<br />
<br />
Gözlemlerimden edindiğim sonuçlar:<br />
-Desülfatör yararlı bir cihaz. Ancak benim gibi üçüncü yılın sonunda değil, Aküler yeni alındığında kullanılmaya başlanırsa etkisi ve yararı daha iyi olacaktır.<br />
<br />
<br />
-Optimate 6 da kesinlikle yararlı, standart desülfatörden farklı olarak aküyü önce test edip akünün durumuna göre akım gönderip farklı bir çalışma mekanizması ile aküyü onararak şarj ediyor.<br />
Bana göre sürekli bağlı olan desülfatör ile birlikte yılda bir kez kullanılacak bu cihaz akülerin ömrünü uzatacaktır.<br />
<br />
<br />
Optimate 6 yı Ankara ve İstanbul da bildik merkezlerde aramama karşın hiç kimsenin bu cihazdan haberi yok. Amazon.com da ki fiyatı 100 dolar. Ben bir şekilde satın almaya çalışacağım.<br />
<br />
<br />
-Bu cihazların da katkısıyla 2X105 A Marin Tip Delphi akülerimi böylelikle en az 5 yıl kullanmış olacağım.<br />
AGM yada Jel aküler fiyatlarına göre kıyaslandığında en az 12-13 yıl kullanılabilmeli diye düşünüyorum.<br />
<br />
<br />
Bu arada,sadece ticaret amacıyla değil, dostluk ve yardımlarıyla da aramızda olan Önder Bey'e yeniden teşekkür ederim.</div>