Dikkate Alınması Gereken Bir Duyuru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zusta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,188

zusta

Yeni Üye
Yer
kırşehir
Web
www.biparcaaraba.com
Belki bilginiz vardır ama Admin de özür dileyerek ekliyorum face de duyurulmaya çalışılıyor burdaki arkadaşların da bilgisi olsun

UYARI: SAKIN BU NUMARAYI ARAMAYIN ! Eğer; birisi sizi cep telefonunuzdan arayarak 'ESAT' veya 'ERICAL' adlı bir firmadan arıyoruz telefonunuzu kontrol etmek zorunda oldugunu ve bunun için ' 9090' ı aramanızı söylerse telefonunuzu derhal kapatın ve söylenen... numarayı sakın aramayın. Söz konusu numarayı çevirmeniz,... karşınızdaki... bu sahsın sizin bütün kimlik bilgilerinize ulaşmasını ve yapacağı tüm telefon görüşmelerini sizin hesabınıza geçirmesini sağlayacktır! [ lütfen, güç durumda kalmamaları için, bu notu yakin dostlarınıza da ulaştırarak onları da bilgilendirin. ] İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü

Etiketler

Ynt: Dikkate Alınması Gereken Bir Duyuru

zusta' Alıntı:
Belki bilginiz vardır ama Admin de özür dileyerek ekliyorum face de duyurulmaya çalışılıyor burdaki arkadaşların da bilgisi olsun

UYARI: SAKIN BU NUMARAYI ARAMAYIN ! Eğer; birisi sizi cep telefonunuzdan arayarak 'ESAT' veya 'ERICAL' adlı bir firmadan arıyoruz telefonunuzu kontrol etmek zorunda oldugunu ve bunun için ' 9090' ı aramanızı söylerse telefonunuzu derhal kapatın ve söylenen... numarayı sakın aramayın. Söz konusu numarayı çevirmeniz,... karşınızdaki... bu sahsın sizin bütün kimlik bilgilerinize ulaşmasını ve yapacağı tüm telefon görüşmelerini sizin hesabınıza geçirmesini sağlayacktır! [ lütfen, güç durumda kalmamaları için, bu notu yakin dostlarınıza da ulaştırarak onları da bilgilendirin. ] İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü

paylasım için tesekkürler

Bence çok gereksiz bir bilgi. Bir tür modern şehir efsanesi oldu artık bunlar.
Tanımadığınız biri sizi bilmem nereden arayorum şunu bunu yapın derse ve siz söyleneni yapıyorsanız sizde bir sorun var zaten. :D

zusta' Alıntı:

Bırakın Türkiyeyi dünyada böyle bir sistem yok numara çevirip bütün bilgilerini alma diye bir olay yık sorarlarda söylenirse sazan gibi ona birşey diyemem fakat 9090 ı aradımda bütün kimlik bilgilerinizi verdiniz diye bir olay olamaz böyle bir teknoloji yok

cenkcc' Alıntı:
Bırakın Türkiyeyi dünyada böyle bir sistem yok numara çevirip bütün bilgilerini alma diye bir olay yık sorarlarda söylenirse sazan gibi ona birşey diyemem fakat 9090 ı aradımda bütün kimlik bilgilerinizi verdiniz diye bir olay olamaz böyle bir teknoloji yok

olabilir böyle bir sistemin olmadığını varsayalım ama kullanmakta olduğumuz telefon yada PC yazılımı algoritmaile çalışır matamatiğin neler yapabileceğini sanırım çok küçümsüyorsun

Matematiği küçümsemiyorum sadece şimdiki teknoloji ile neler yapılabileceğini çok iyi biliyorum sebebine gelince 12 senedir dünyanın en büyük ve Türkiye'nin 2. büyük gsm operatörlüğünü yapan bir markanın çözüm ortaklığını yapan bir firmanın satış müdürlüğünü yapmaktayım ve işim gereği IT bölümü ile devamlı irtibattayım ve yine söylüyorum böyle bir teknoloji yok değil matemetatik fizik kimya biyolojide birleşse vatandaş 8090 ı aradığı zaman kimlik bilgilerine vs ulaşması söz konusu değil ama şöyle bir teknoloji var vatandaş bülbül gibi öterse her bilgisini verirse safça o zaman işte durum kötü. O yüzden rahat olun 3 operatörde sizi arayıp şurayı arayın demez bir sorunları varsa size direk ulaşırlar ayrıca mailde atmazlar bizi arayın diye siz sadece bu tarz oyunlara kanmayın...

evet tamamen haklısınız pc üzerinden neleryapılabildiğini biliyorum telefon üzerinden de aynı şeylerin yapılabileceğini düşünüp yayınladım
yanlışlıkla sizin telefona kontür gönderdim iade edermisiniz mesajları çok geliyor meselaa

PC üzerinden yapılanlar PC'niz üzerindeki güvenlik açıklarından faydalanılarak gerçekleştirilir (Virüsler vs. ile) Aynı riskler akıllı telefonlar diye tabir edilen aslında birer cep bilgisayarı olan cihazlar için de geçerlidir. Bunların risklerine karşı korunmak kullanıcıların alacağı önlemlerle mümkün (anti virüsler vs.)

Ancak bilgi güvenliği dediğiniz şey o kadar basit değil. GSM operatörleri müşterilerini kaybetmemek için bu kadar çabalarken 9090'ı tuşlayan kişinin bilgileri pat diye bir tarafa gidecek ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu da buna seyirci kalacak. Bu hiç mantıklı değil, böyle saçma sapan şeylere lütfen kanmayın

Bir telefon görüşmesinde orayı tuşla burayı tıkla şeklinde bir şeyler isteniyorsa ve karşıdaki kurban da bunları yapıyorsa farkında olmadan karşıdakine bülbül gibi konuşuyordur zaten. Buna Sosyal Mühendislik yöntemleri ile gerçekleştirilen dolandırıcılıklar diyoruz ve bu çok yaygın bir durum zaten.

Siz siz olun telefonda kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. Her telefon açan gerçekten pazarlamacı olmayabilir veya kapınıza gelen her kurye gerçekten kurye olmayabilir. MSN'de veya Facebookta sohbet ettiğiniz kişi aslında arkadaşınız olmayabilir.

salla salla vur duvara.Sadece ötmemek gerek ,telefonda.Gerci çoğu kişi kendi adından başka kişisel bilgilerini dahi blmiyor.yinede büyük konışmamak gerek. basiret bağlanırsa,kutup ayısı devreye girebilir. ucu acık bir durum.iyi paylaşımlar.

Ek bilgi:

Bankalara vs. kişisel bilgilerinizi verirken (anne bekarlık soyadı gibi) doğrusunu değilde unutmayacağınız uyduruk bir soyisim verin. Böylece sizin doğru bilgilerinize erişen dolandırıcıların önüne geçmiş olursunuz. ayrıca internet üzerinde yapılan alışverişlerde sanal kart kullanınve asıl kart bilgilerini paylaşmayın..

saygılar..

buda alternatif bir çözüm.kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,052
Kayıtlı Üye Sayımız
166,794
Kaydolan Son Üyemiz
fuatkollayan

SON KONULAR

Geri