Disco I Portbagaj

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan discovery-V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,259

discovery-V8

A Clean Landrover is the Sign of Sick Mind
Yer
Ankara.
Nihayet antenin markasını öğrendim , sirio turbo 3000 veya 3000PL nin eski modeliymiş.

aşağıdaki linkte teknik bilgiler var, fotoda var ama fotoyla bendeki alakasız , eski modellerde dip kısımdaki siyah bölüm yok burası sert bir yaydan oluşuyor.

http://www.sirioantenne.it/prodotti_ant.php?idc=1008171255&idg=1008171169&idp=129

yeni port bagaj biraz uzaktan ve yüksekten çekmiştim. antende bidonun arkasında kaldığından görünmüyor zaten ;D

pb1.jpg

Etiketler

Deep' Alıntı:
Yavuz abi, yeni portbagaj bu mu? çok güzel görünüyor, paletleri nerden aldın abi?

Evet Mertcim otekinin ayakları biraz zayıftı ayrıca düz zeminli olduğu için aracın ön tarafında çok yüksek kalıyordu. buda yuksek hızlada bagaj yüklüyken beni korkutuyordu, hatta resmen uçma eyilimine giriyordu.

Yeni bir ayak planladık ve sayısını sekize çıkardık, bagajıda aracın tavanı şekline soktuk , böylece rüzgar direnci azaldı ve belkide gereğinden fazla sağlamlaştı bana oyle geliyorki aracı ters çevirsen bagaj üzerinde durabilir.

önce tüm bagajı ,ayakları ve vidaları sıcak galvanize gönderdik ama renk hiç hoşumuza gitmedi bizde
galvaniz üzerine siyah boya uyguladık yani boya çizilse bile paslanmıyor artık.

Disconun küçük bagajından baya rahatsızdım o sebepten bagajın en arkasına iki benzin bidonu yuvası ve kayış gözleri yaptık, iki bidon arasında kalan bolümede alüminyumdan bagaj yüksekliginde bir alet sandığı hazırlanıyor.

Paletleri bir takım bearmack tan aldık aynısını daha sağlam ve kalın olduğundan dura-alüminyum dedikleri bir malzemeden yeniden 3 takım yaptırdık ama malzeme biraz pahalıya geldi bir tabakadan 3 takım çıkarttılar , parasını henüz ödemedim ama benim hesabıma işçiliğiyle beraber 350 ytl gibi bişey düştü sanıyorum.

öne 2 adet hella jumbo +2 adet daha gelecek aynısından toplam 4 adet olacak (rüzgar sesi hiç yok ve müthiş aydınlatıyor ) arkayada yine hella work lamp taktık.

Selamlar

Boşken rüzgar sesine sis farları sebep oluyordu , yeni hella larla 120 km ye kadar deneyebildim ses yok, yüklüyken mutlaka ses yapacaktır , yük az iken arkaya dogru yükleme yapınca ses önden pek duyulmuyor.

Selamlar

Hocam bildiğin üzere üst kapak taşlandı motorda hazla bir sorun çıkmadı allaha şükür fakat motor kapğının üstündek piyano kollarından biri kırılmışi oda değişti şimdi nazar değmesin kullanıyoruz buna şükür demek lazım herhalde

Ynt: Disco I Portbagaj

Sevgili Yavuz,
Roof rack çok güzel olmuş çok yakışmış iyi günlerde kullan :smiley:
Arka kapıya monte edilen merdiven var mı? bulduysan benim 97 disco-1 için de gerekiyor bir tane bulamıyorum
sevgiler
erdal

Bende merdiven yok lastiğe basıp çıkıyorum tavana, ama bir adet örnek olsa yaptırabilirim, eğer senin ölçü alma ihtimalin varsa bana gönder bir çift yaptıralım.

Selamlar

Uzun zamandır markaja aldığım bir araç ilanı var sahibinden.com sitesinde... O araçta benzer bir merdiven var... Size fikir vermesi açısından adresini vermek istedim...

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=2999949

Merdiven için yurt dışı bir kaynak buldum, linki veriyorum, fiyat uygun 80 $ tabii nakliye maliyeti hariç (belki gümrük de)
http://www.roverparts.com/Parts/STC8125A.cfm
Bu tür aksesuvar ithal eden bir firma yokmudur bildiğiniz? Belki onlardan temin edilebilir. 8)
sevgiler
erdal

Y.Yavuz abicim port çok güzel tam bana göre nerede yaptırdıysan adresini veya yelefonunu verirmisin ben de yaptırmak istiyorum
teşekkür ederim

msinany' Alıntı:
Y.Yavuz abicim port çok güzel tam bana göre nerede yaptırdıysan adresini veya yelefonunu verirmisin ben de yaptırmak istiyorum
teşekkür ederim

Merhaba Msinany,

Port bagajı bir arkadaşımız yapıyordu ama yeni işinden fazla vakti kalmıyor ve uğraşamıyor başka bir alternatif arıyoruz .

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.