Disco Yavuz'dan CJ Orkuna hediye:))))

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutcelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,457

Etiketler
Ynt: Disco Yavuz'dan CJ Orkuna hediye:smiley:)))

Ben 258I6'nın arkasında 242I6'nın headersını, Nova'nın susturucusunu kullanıyorum... performans çok iyi, ses tatminkar... düz 6'nın sesi farklıdır, V8 gibi çıkmaz, olduğu gibi sevmek lazım...

Yavuz abi öyle bir anlatmış ki Mopar 360V8 (5.9L) yerine Rover V8'mi atsam ;D ;D ;D motoruda aluminyumdan yaptılar yani :smiley: forged krank, piston felan takınca bloğun kenarında pencere açmasın ;D

ozanyur' Alıntı:
hehehe ozaman tek yol headers :smiley:

Ati'nin Bıdır var, ortadan 20cm geniş, birtane motorsuz genişletilmiş CJ-8 var kupası bitmiş... yani sen dersenki, şöyle sığabileceğim bir CJ olsa alırım! gerisi kolay ;D
sen içindeyken yürümesi için V8'de atarız...

discovery-V8' Alıntı:
Cj almadım bugün Ufuk abiye baktık biraz cj lere , ortadan kesip araya parça atmak lazım beni onu kullanabilmem için döt göbek zor sığıyor ;D ;D

Jeepcj7' Alıntı:
Ben 258I6'nın arkasında 242I6'nın headersını, Nova'nın susturucusunu kullanıyorum... performans çok iyi, ses tatminkar... düz 6'nın sesi farklıdır, V8 gibi çıkmaz, olduğu gibi sevmek lazım...

Yavuz abi öyle bir anlatmış ki Mopar 360V8 (5.9L) yerine Rover V8'mi atsam ;D ;D ;D motoruda aluminyumdan yaptılar yani :smiley: forged krank, piston felan takınca bloğun kenarında pencere açmasın ;D

http://www.v8engines.com/

tüm soruların cevabı var. ;D

Jeepcj7' Alıntı:
Bıkmadın abi websayfaları yapıştırmaktan ;D ;D

Abi bu yeni değil 5 senedir baktığım bir sayfa, ama bu adamlar rover v8 in uzmanı,

şimdi sana çelik piston, cross bolted biyel ve krank mili, emme hunilerinin değişik boylarda olması gerektiği vs. vs .vs. anlatmakla bitmez, ama alırsın bir yeni nesil 3.9 veya yukarısı blok, bir emme manifoldu ve edelbrock karbüratör kiti, mallory distribütör , derceli eksantrik, maximum 200 kg agırlığında, 250 beygir 380-400 nm tork üreten, ama klasik amerikanlar gibi gır gır gır devirlenen değil arı gibi vızıldayan elektronikten soyutlanmış F1 motoru gibi bişey olur. ;D kulağa hoş gelmiyormu?

klasik amerikanlar gibi gır gır gır devirlenen

Yanlış dedin abi bulum bulum bulu bulu bul bu bu bu.... ;D ;D ;D

Benim toyotaya egzos takarsam aynı ses çıkar ;D .... önümüzdeki hafta V8 operasyonu başlıyor... cherry bomb ları atayım o zaman duyun sesi ;D ;D

ozanyur' Alıntı:
ben pek anlamam abi motorların hangisi iyi kötü burda abilerimizden öğreniyoruz.
ben sadece impala, mustang ve bir kaç amerikanın daha sesine hastayım oturup sıkılmadan dinlerim yani.
bunların sesleride yavuz abinin dediği gibi egzoz sesi. mesela novanın sesinide severim, motor da aynı diye, nova susturucusu taktırıp aynı sesi almak için egzozcuya gittim, usta bana borunun uzunluğundan falan bahsetti yani cj kısacık egzoz borusuyla o sesi vermezmiş

bak şimdi aklıma geldi bu boruyu biraz dolaştırsak arabanın altında öyle uzun tutsak olmazmıki illa düz mü gelicekmiş ;D ;D ;D
[attachment=1]

ateşleme sırasına göre birer atlayarak boruları iki uçta toplayın, sonra arkaya kadar uzatın ses belli bir ritm verir,ama V8 gibi olamaz....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR