Discovery 1 Aşırı Yakıt Sorunu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muratacuner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,157

muratacuner

Ana Kamp
Selamlar..
aracımı alalı henüz 1 ay olmadı gerekli bakımları yaptırdım çok memnunum aracımdan (v8i disko1 1997mod lpg)
fakat bir konuda yardıma ihtiyacım var:
3 kere yakıt ölçümü yaptım (lpg)
ortalama 650 krş/km yaktığını gördüm neden bu kadar fazla anlam veremiyorum...
kullanan arkadaşlardan yardım rica ediyorum,saygılar...

Etiketler
Ynt: Discovery 1 Aşırı Yakıt Sorunu?

Murat bey selam,
Bahsettiğiniz değer oldukça yüksek, benim aracımda motor yapılmadan evvel dahi şehir içi 40 krş idi. Bence önce benzinde yakış değerlerini ölçün, genelde benzinde sağlıklı çalışan motorda lpg sıkıntısı da otomatikman düzeliyor.
Buji kabloları bujiler diğer aksamları ustanızla bir gözden geçirin, sağlam olsalar bile silindrilerden birinin çalışıp çalışmadığını kompresyonunu ölçtürün.
Forumda bir arkadaşımızda da aynı durum vardı düzeldi. Bildiklerim bu kadar aracınız hayırlı olsun saygılarımla, murat

ayt07' Alıntı:
Murat bey selam,
Bahsettiğiniz değer oldukça yüksek, benim aracımda motor yapılmadan evvel dahi şehir içi 40 krş idi. Bence önce benzinde yakış değerlerini ölçün, genelde benzinde sağlıklı çalışan motorda lpg sıkıntısı da otomatikman düzeliyor.
Buji kabloları bujiler diğer aksamları ustanızla bir gözden geçirin, sağlam olsalar bile silindrilerden birinin çalışıp çalışmadığını kompresyonunu ölçtürün.
Forumda bir arkadaşımızda da aynı durum vardı düzeldi. Bildiklerim bu kadar aracınız hayırlı olsun saygılarımla, murat
Murat bey,dediğiniz silindir eksikliği fikri mantıklı geldi ..şöyleki:
ilk aldığımda ustamla kontrol ederken buji kablolarından birinin yerde sarktığını gördük ve tabiki yerine taktık fakat ne motor sesinde ne de çekişte birşey hissetmedim sonrasında..
şimdi siz diyince tekrar hepsini kotrol ettirme fikri oluştu çok teşekkürler...
acaba istanbul anadolu yakasında silindirlerin kompresyonunu ölçtüreceğim bir yer yada servis varmı?
bazı servisler araç lpg'li diye hiç bakmıyorlar bile bu nasıl mantık anlamıyorum !!!

Murat Bey selam,

Benim aracımın kompresyon değerini kendi ustam ölçtü, bujilerin yerine takılan analog göstergeli bir alet var bununla işi bilen bir usta rahatlıkla ölçüm yapabilir. Yinede buji ve kabloları gözden geçirmenizde fayda var.
Lpg li araca servisin bakmıyoruz demesi de ilginç, bu duruma genelde yetkili servislerde rastlanıyor diye biliyorum.
Forumdan bir çok arkadaşımız var, anadolu yada avrupa tarafında bulunan iyi ustalarımız da mevcuttur. Size yardım edecek arkadaşlarla iyi bir usta adresi için görüşebilirsiniz. Ben Antalyada yaşıyorum ama Otomekanik var Hüseyin usta kendisi LR cı diye biliyorum. Sıkıntınızın bir an evvel geçmesi dileklerimle murat

İkinizinde adının Murat olduğunu biraz geç farkettim ve bi an kafam karışmıştı :smiley:

Sonucu bekliyorum Murat Bey, yazarsanız sevinirim.

Saygılar..

hangi ildesiniz?
genel olarak bir bakım yaptırdınız mı araca?
bujiler, buji kabloları, distribütör kontrollerini yaptırdınız mı?

çoğu şeyi değiştirdim,yada kontrel ettirdim..istanbuldayım hala sonuç yok :(
bir hava alma var bulamıyoruz...en son olasılık rolente motoru ve hava girişi muşuru onlarada baktırıcam...
ilginç olan ve en çok canımı sıkan ise: kalkış anındaki yığılma......

muratacuner' Alıntı:
çoğu şeyi değiştirdim,yada kontrel ettirdim..istanbuldayım hala sonuç yok :(
bir hava alma var bulamıyoruz...en son olasılık rolente motoru ve hava girişi muşuru onlarada baktırıcam...
ilginç olan ve en çok canımı sıkan ise: kalkış anındaki yığılma......

Land Rover'de ismini duyurmuş önemli ustalardan Nesimi Ustaya gidin derim.
Atatürk OS 2.kısım 21.sok 713. numara Garaj Off Road
tlf:0535 971 85 82

ben tavsiyede bulunmadan önce hangi ustada iş yaptırdığınızı merak ediyorum

Bostancı sanayi sitesinde en az 6 servise gittim her biri ayrı ayrı işlem yaptı ama beni aracıma küstürme derecesine gelen kalkış anındaki (rolanti düşmesi ve ardından stop edecekken toparlayıp devam etme) sorun çözülemedi...

Murat Bey merhaba ,
Sorunu halledebildiniz mi ? merak ettim. Umarım herşey yoluna girmiştir. Araca küsmeyin ona bazen bende niyetleniyorum da kontağına basıp sürünce fikrim değişiyor ;D sesinden mi, sürüş keyfinden mi bilemiyorum....
Yinede yardımımız olursa seve seve

Uzman bir kişi incelemeli. Herhangi iyi bir usta çok kolay çözemiyor bu araçları.

İlk akla gelen 2 sorun; ateşleme ve akışmetre sorunu kanımca.

Hem benzin de hem de lpg de aynı durum var diye düşünüyorum. Eğer benzinde çekiş sorunu yoksa, bu tek suçlu lpg sistemi anlamına gelmiyor ama bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Murat bey evet sorun devam ediyor...bu gün dahil her gün değişik servisler ve ustalarda çare arıyorum...
sadece bu gün değiştirdiklerimi yazayım:
bujiler....disribütör kapağı,tevzi makarası,endüksiyon bobini,rolanti motoru vs.vs.vs...
ama yok yok yok :((((
bu kadar beklemiyordum resmen deliye döndüm...
net araştırmalarından gördüğüm kadarı ile,oksijen sensöründen bahsediliyor ya da kelebek sensörü bunlar kaldı geriye birde akış metre ama onlarıda bulmak zor bakalım ne olacak...

Güven Bey'in bahsettiği gibi akışmetre durumu da olabilir, bendeki akışmetre sorununu ustam anlamıştı. Burada fiyatları çok yüksek diye biliyorum, almanız gerekirse de ebay da fiyat olarak daha uygun gümrüğe takılmadan geliyormuş, ben henüz sipariş etmedim ama forumdan bir arkadaşımız getirtip aracına taktı.

bide şu konu var bir inceleyin isterseniz bir ışık tutabilir belki.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46122.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR