Discovery 1 Aşırı Yakıt Sorunu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muratacuner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,168
Ynt: Discovery 1 Aşırı Yakıt Sorunu?

Galiba sorunu buldum...
boğaz girişindeki kelebeklerin hemen ön tarafında hava akış sensörü yada kelebek gaz sensörü diye bilinen bir parça var bundan şüphelenip dün jakını çektim araç düzgün çalışmaya başladı rölanti yükseldi biraz ama kalkıştaki beni deli eden yığılma yok oldu sevindim tabi ama jak takılı değilken stop edince yeniden çalışmıyor araç...
bu parçayı nerden nasıl bulacam şimdi onu araştırıyorum...maslak yolu göründü bana,hüseyin usta derler...hayırlısı bakalım...

Etiketler

Murat Bey,
İnişallah böylece hallolur da sizde içiniz rahat binersiniz aracınıza, eğer ki bahsettiğiniz parça hava akışmetre aşağıdaki ise ebay da var ama isterseniz Türkiyeden de temin edilebilir.
Resmi ekliyorum [attachment=1]

Ebay da land rover discovery airflow meter diye aratırsanız bulnur. zaten önceki mesajda verdiğim linkte de akışmetre ile ilgili gerekli bilgiler mevcut.
saygılarımla, murat

Afm.jpg

Murat bey hava akış metre değil...kelebek girişinin yanında hava akış sensörü diye bildiğim 3cm uzunluğunda bir parça galiba boğaz girişindeki kelebeklerin hareketini belirliyor...
markası bosh sanırım zamanım olmadı henüz aksarayda parçacılarda olur dediler ama bilmiyorum :S
teşekkürler...

muratacuner' Alıntı:
Murat bey hava akış metre değil...kelebek girişinin yanında hava akış sensörü diye bildiğim 3cm uzunluğunda bir parça galiba boğaz girişindeki kelebeklerin hareketini belirliyor...
markası bosh sanırım zamanım olmadı henüz aksarayda parçacılarda olur dediler ama bilmiyorum :S
teşekkürler...

murat bey oto-parça.net isimli bir site varr bende aracın oksijen sensörlerini buradan almıştım iletişim bölümünde tel no var arayın aracın bilgilerini verin ellerinde varsa aynı gün kargo yapıyorlar

Teşekkür ederim fakat bahsettiğiniz sitede bulamadım...
aslında adını bile bilmiyorum tam olarak...
parçanın fotoğrafını ekliyorum,bilne varsa yardımcı olsun lütfen,ingilizce ve türkçe isimi nedir? ve elinde olan?,bulabileceğim yer? bilen yazarsa sevinirim...

kelebek sensörü.jpg

Fotoğrafı youtube sitesinde bir video'dan kaydettim ...
http://www.youtube.com/watch?v=8DWWLKg1aDM

takip kolay gelsin sn.murat inşallah en kısa zamanda hal edersin.

sonuç bugün çıktı :smiley:
deneme yanılma yöntemlerimle bulduğum ve bahsettiğim sensör: GAZ KELEBEĞİ POTANSİYOMETRESİ
bu gün değiştirdim ve iş bitti...yani yığılma tekleme vs. kalmadı
iş bitti derken yakıt durumu ne olacak bilmiyorum düşen rolantimle birlikte azalacağına eminim bakalım ölçünce yazarım,herkese selamlar...

Hadi hayırlısı hallolduğuna sevindim, artık daha bir keyfle kullanılır o disco :D

Murat Bey kaça aldınız bu parçayı bende de 2000-3000 ddk arasında gazdan ayağınızı sanki cekip basar gibi gaz kesme sorunu oluyor 3000 ddk yı geçince düzeliyor. Bunu hem lpg de hemde benzinde yapıyor araç. Bu arada motor siboplar+sekmanlar+ kol yatak değişimi yapıldı sıfırlandı yani. Bahsettiğim durum yenilemeden sonra ortaya çıktı.
Tabi bu durumu sürekli yapmıyor arada oluyor sıcak yada soğuk olması değiştirmiyor durumu.

parça fiyatı 380 tl epeyce yüksek ama mecburdum :(
dediğiniz durum bendeki soruna benziyor ama bende apeyce fazlaydı ve soğukta stop etme derecesine kadar yaklaşırken motor ısınınca epey azalıyordu...

Ben akışmetremi başka bişey mi açıkcası muallakta kaldım. az para değil deneme yanılma yapmaya güç yetmez zaten. Bakalım halledeceğiz inşallah. Bende geçen yakıt pompası aldım ebaydan onu değiştiricem zor çalışıyor araba ilk çalıştırmada usta pompanın basıncı yetmiyor dedi ondanmış . Araba motor yenilemeden evvel sübaplar gidik olmasına rağmen tek marşta alırdı motu yaptırdık, bu defa da geç çalışıyor.:D:D

Sorun tamamen bitti bahsettiğim parça : gaz kelebeği potansiyemetresi...
değiştirdim ve artık aracım sorunsuz...fakaaaaaat ufak bir ayrıntı ama ben aracımda lpg ile :750 krş benzin ile 1,750 krş. yakıt harcıyorum :smiley:)))
yani kısaca aracım sorunsuz çalışıp yürürken müthiş bir yakıt sarfiyatım var nasıl bir tezat anlamadım evet evet yanlış duymadınız benzinle 1,750 krş/km !!!

Selamlar adım Uluç siteye yeni üye oldum..
2 ay önce 2001 V8 discovery2 kısmet oldu ..Aşırı yakıt tüketiminden bahsedilmişken bende yazmak istedim.Aracım 150bin kmde...Benim aracım 100kmde 100 tl benzin yakıyor.Bu ölçüme göre 100kmde 25 litre benzin yakmakta.
Aşırı yakıt tüketiyorum diyen arkadaşların içi rahat olsun:smiley:neredeyse her önüme gelen benzincide benzin alıyorum.:smiley:
Açıkcası motora baktıracak vaktim olmadı şimdiye kadar..Fakat üst bloktan ve aşağıda biyerlerde 1-2 keçeden daha yağ sızdımakta olduğunu farkettim.. Benim bildiğim kadarıyla bu yağ sızıntıları bu kadar ultra anormal benzin sarfiyatına yol açmaz..Motora baktırmak için açıkcası işin normal fiyatını alacak düzgün iş yapan anadolu yakasında bir servise ihtiyacım var. Bana yardım edebilecek arkadaşlardan msg bekliyorum ..Bir diğer konu ise araçta hiç aksesuar yok ya galericiler yürütmüş yada sahibi takmamıs.Telefonla bir kaç fiyat öğrenebilmek için Hüma otoyu aradım telefona bakan arkadaşlar her kimse inanılmaz kaba ve dalga geçer gibi konusuyolar çok şaşırdım açıkcası...Far korumaları arka istenpe koruyucu ön abs bar gibi aksesuarlar almayı düşünüyorum bu konudada msg bekliyorum saygılarımla.

disco2 benım.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR