Discovery 1 Aşırı Yakıt Sorunu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muratacuner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,198
Ynt: Discovery 1 Aşırı Yakıt Sorunu?

25 lt bana göre harika :smiley:) çünkü benimki 45 lt/100km civarı !... şu an silindirlerin birinin çalışmıyor olabileceği fikriyle herbirini ölçtürmeyi düşünüyorum...yani sorun ufak tefek olamaz bu değerlerde...
far koruma ızgarasından banada lazım nerden bulunur bilen varsa bende takipteyim :smiley:

Etiketler

.Telefonla bir kaç fiyat öğrenebilmek için Hüma otoyu aradım telefona bakan arkadaşlar her kimse inanılmaz kaba ve dalga geçer gibi konusuyolar çok şaşırdım açıkcası...Far korumaları arka istenpe koruyucu ön abs bar gibi aksesuarlar almayı düşünüyorum bu konudada msg bekliyorum saygılarımla.
[/quote]Merhabalar huma otonun sahibi Adnan bey le tanışırım aracımı ondan aldım ve heetürlü yedek parça ve aksesuarıda ondan alıyorum firmasıyla ilgili ilk defa böyle birşikayet duydum kendimde hiç yaşamamıştım sizden ricam direk adnan beyi arar bu şikayetinizi iletirseniz çok sevinirim bende yarın ilk iş arayıp kendisine bu konuyu ileteceğim arasanız benim de selamımı söylüyebilirsiniz size çok çok yardımcı olacağına inanıyorum selamlar

designerb' Alıntı:
Selamlar adım Uluç siteye yeni üye oldum..
2 ay önce 2001 V8 discovery2 kısmet oldu ..Aşırı yakıt tüketiminden bahsedilmişken bende yazmak istedim.Aracım 150bin kmde...Benim aracım 100kmde 100 tl benzin yakıyor.Bu ölçüme göre 100kmde 25 litre benzin yakmakta.
,
100 km de 25 lt. biraz fazla ama çok da inanılmaz değil. Bu araç otobanda 14-15 lt yakar henüz yeniyken. Buna biraz eskime payı koyup, bir de şehir içi tüketimini düşünürseniz, söylediğiniz miktar fazla olmakla birlikte inanılmaz olmayacaktır.

Anadolu yakasında, Ümraniye sanayisinde çok çok iyi bir usta var. İletişim bilgilerini kaybettiğim için şu an veremiyorum. www.kayalaroto.com.tr vasıtasıyla kendisine ulaşabilirsiniz. Bu arada bu verdiğim adres aracınız için parça alacağınız Anadolu yakasındaki doğru adrestir. Eğer avrupa yakasına geçmeyi düşünürseniz, Maslak Atatürk Oto Sanayi sitesinde, 2. kısımda Oto Mekanik doğru adrestir. Benzindeki aşırı tüketimi çözdüğünüzde, LPG ayarlarını gözden geçirmek için, ya da çayımı içmek için ben de beklerim.

muratacuner' Alıntı:
25 lt bana göre harika :smiley:) çünkü benimki 45 lt/100km civarı !... şu an silindirlerin birinin çalışmıyor olabileceği fikriyle herbirini ölçtürmeyi düşünüyorum...yani sorun ufak tefek olamaz bu değerlerde...
far koruma ızgarasından banada lazım nerden bulunur bilen varsa bende takipteyim :smiley:

İşte bu miktar gerçekten aşırı :(

Herkeze selamlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim:smiley:
Daha öncede söylediğim gibi bu aracı pek tanımıyorum.Yaklasık 20 senedir araba kulanıyorum genelde iyi araba bozulmadan önce ses verir,fakat bu arabanın motorundan o kadar cok değişik ses geliyorki hangi ses ne anlatmaya calısıyo anlıyamıyorum henüz...:smiley: Kulaktan dolma söylentilerle 600-700 tl yaktığı söylenmekteydi.Bu tabirede bir türlü alışamadım :smiley: yol biligsayarlarında 100km/lt yazdığı için....Bu değerler ortalama 15LT olduğundan ben aracımın yakıt tüketimini anormal sanmıstım..Tabi sehir içinde tüketimin artması çok normal...Güzel bir bakımla sagı solu sıkılıp yağlanırsa sanırım biraz daha azalıcaktır.Gerçi benim aracım biraz organik yani canı istediğinde kafasına göre takılıyo sanırım mesela arka cam sileceği sadece geri viteste çalışıyor:smiley:bide arka camda su fıskiyesi bulamadım acaba diğer araçlardada yokmu??
Aracın benzin sarfiyatı belimi büker diye düşündüğüm için lpg takmayı düşünmüştüm.Fakat bu lpg olayına nedense içim sinmemekte bir türlü..Birde avmlere çok giderim yağmurda camurda dısarlarda kalmak pek işime gelmez...
2000 tl civarı araç lpglendiriliyomus sanırım ama diğer ruhsata işlenmesi v.b. masrafları bilemem tabi..
Hepimiz insanız cesitli sıkıntılar yasıyoruz bu normal belki o gün Hüma otoda benim telefonuma bakan arkadaşında bir sıkıntısı vardır,Allah yardımcısı olsun..Teşekkür ederim burada Hüma otonun sahibinin ismini yazmıssınız ,o telefon konusmasından sonra pek irtibat kuracağımı sanmıyorum ama genede es kaza bir bağlantım olursa,olan olmus tekrar dile getirmeyi pek sevmesemde durumu kendilerine izah edeceğim eminim kendiside gerekli önemleri alacaktır.
Far korumalarını küçükbakkalköydeki SGL dizaynın ilanlarında gördüm ..Başka bir çok aksesuarda satıyorlar.Carreforun yanından halin önünden dümdüz devam ediyosunuz sanırım o cadde kayısdagı caddesi modokoya doğru gidiyosunuz birkaçyüz metre ileride dönüş tarafında yerleri müdür çok sempatik bir insan ve cidi sekilde sizle ilgileniyorlar...Ben audiye thule almak için gitmiştim..
Disco far korumaları önler 175euro arkalar tampondakıler dahıl 215 euro pazarlık yaparlar inşalah:smiley: saygılarımla...

185328946uc.jpg

ya beyler ahali bu hayvan ne kadar yakar bugünün fiyatı ile lt mi tl mi kafam karma karışık oldu.km 45 litre benzin eşittir.3800x 171 000 eder bölü 100 dersek doğrumu.buna mukabil 1500 cc bir otımobil.bunu 10 birinden daha az yakıyor.DOĞRUMU ? lütfen.... Ha aslan besleyen yemini düşünmez.yada eşşeği süren bilmem neyine katlanır.Dersniz o zaman mesele yok yola devam.selamlar.

Selamlar Barbaros bey Hüma oto ile durumum konusunda alakınız için teşekkür ederim.
Bugün Adnan beyi aradım anadolu yakasında oldugum için Anıl otoya yönlendirdi beni sağolsun diğer sorularımada yanıt aldım.
Bu arada aracıma aksesuar alayım derken bir bayan sağolsun aracım park halindeyken ön tamponı kırıvermiş...
Hepimiz şaşırdık bayanın arabası 520 idi benim tampondan parcalar kopup içerdeki demir gözükecek hale gelirken onun arabasında hasar yoktu sadece cizilmişti.:smiley:
Sanırım plastikler zamanla elastikiyetini kaybediyo diye düşündüm.Su an öncelikle bu işi halledeceğim .Aksesuar işinide yavaş yavaş toparlamaya çalışacağım...
Linkler için özel bir baslık vardı sanırım ama bulamadım.O yüzden burada yazacağım.Discovery2 için çok kapsamlı bir aksesuar linki buldum.
ihtiyacı olan için pdf halinde katalog indirilebilir..
link:http://www.discovery2.co.uk/downloads/discovery2_acc.pdf
Benim genel bir sorum olacak E-bay den alısveriş yapan var ise ikinci el parca temini hakkında bilmemiz gereken ince ayrıntıları anlatabilirlerse çok sevinirim..
şimdiden teşekkürler...
saygılarımla...

Sayın Designerb,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi ileterek. Ebay hakkındaki sorunuza yanıt vereyim;

Ebaydan bir kaç defa alışveriş yaptım, ama ikinci el parça konusunda benim internetten araştırma sonucu öğrendiğim maalesef ikinci el parça girişi Türkiye'ye yasakmış.
Ama bazıları hediye, gift şeklinde kutuya not yazılırsa sorun olmaz diyor. Benim aldığım sıfır 2 land parçası gümrükte açılmamıştı. Eğer ikinci eldeki de açılmassa geçebilir.
Konuyu daha iyi bilen arkadaşlarımız varsa onlarda açıklama yapacaktır. Genelde 2. el parça hepimiz için gereklilik aslında bazı şeylerin sıfırını bulmak mümkün değil maalesef. Murat

Murat bey alakanız ve açıklayıcı paylaşımınız için teşekkür ederim.!!Bende konu ile alakalı daha detaylı bilgiler edinirsem burada paylaşacağım saygılarımla...:smiley:

Herkese Selamlar. Ben sitenizin yeni bir üyesiyim. Bende yaklaşık 2 ay önce Disco1 sahibi oldum. İzmir Off Road Klubü üyesiyim. Araçla ilgili YAKIT TÜKETİMİ haricinde hiç bir sorunum yok. Gazda 650-730 kr. arasında yakıt sarfiyatı var. Herkes bu miktarda yakıtın çok yüksek olduğunu söylüyor. Gaz ayarı yaptırdım. tüm bujileri değiştirdim. Son ölçümde ise gaz ayarının düzenli çalıştığını söylediler.
bende bu husustaki tecrübe ve yardımlarınızı bekliyorum. Anladığım kadarıyla rolanti sorununu halleden Mert arkadaşımız yakıt sorununa bir çare bulamamış?
Saygılarımla;

avgsahin' Alıntı:
Herkese Selamlar. Ben sitenizin yeni bir üyesiyim. Bende yaklaşık 2 ay önce Disco1 sahibi oldum. İzmir Off Road Klubü üyesiyim. Araçla ilgili YAKIT TÜKETİMİ haricinde hiç bir sorunum yok. Gazda 650-730 kr. arasında yakıt sarfiyatı var. Herkes bu miktarda yakıtın çok yüksek olduğunu söylüyor. Gaz ayarı yaptırdım. tüm bujileri değiştirdim. Son ölçümde ise gaz ayarının düzenli çalıştığını söylediler.
bende bu husustaki tecrübe ve yardımlarınızı bekliyorum. Anladığım kadarıyla rolanti sorununu halleden Mert arkadaşımız yakıt sorununa bir çare bulamamış?
Saygılarımla;

aslan besliyoruz yaa... yakıtı düşünmicez artık... bende çok uğraştım düşürmek için... ama düşmüyorr... ;D ;D
bende saldım artık....

Sevgili Mert Aslında çokda haksız sayılmazsın :smiley:
Ancak yinede bir çözüm yolu aramaktanda insan kendini alamnıyo

avgsahin' Alıntı:
Sevgili Mert Aslında çokda haksız sayılmazsın :smiley:
Ancak yinede bir çözüm yolu aramaktanda insan kendini alamnıyo

yani şu son zamlardan sonra yakıtın normal bu arada... ben maks 55 kuruşa düşürdüm.. zamlardan önce.. hatta eğer siteye bakarsan ben bir başlık açtım. disco 1 yakıt verileri diye... bayramda bir gezi yaptık rizeye.. o yolculukta hangi süratte ne yaktım ne ettim yazdım.. bir incele istersen... ama kuruş hesabı değil... litre hesabı yazdım... ;) linkini buraya atarım birazdan

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=64959.msg770745#msg770745

4000 motor ve üstü bir v8 araç şehir içinde 50 krş altı tüketmez ortalaması 60 krş civarıdır

uzun yolda 50 krş un biraz altına düşer. tabi bu off road donanımlı ve büyük lastikli araçlar için.

standart lastikleri ile discovery şehir içi 50 krş şehir dışı 35-40 krş lara düşer ayarlar ve yakma işleri düzgünse

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.