Discovery 2.5 tdi Hakkında Yardım !!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eraylive Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,931

eraylive

Ana Kamp
Yer
istanbul
abilerim ve ustalarım ben yaklaşık bir ay kadardır bir land sevdasına kapıldım gidiyorum ama hangisi bana yarar hangisi başıma iş çıkarır yada hangisine atarım köpeğimi bagaja dağ tepe gezerim bilmiyorum buyüzden yardımlarınızı bekliyorum.
birtane buldum ama dizeller çok masraf açıyor diyolar kilometresi düşük buldum birde siz bakın bi öneride bulunun istedim resimlerini alta koyuyorum ve linkinide yardımcı olursanız sevinirim ilginize alakanıza şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim .

land rover discovery 2.5 td
85.000 km
1990 model ama 2008 tırafiğe çıkışlıymış

http://www.sahibinden.com/85_000_km_orjinal_land_rover_discovery_2_5_tdWQQaXQQ12967349WQQpXQQdisplayitem

23.jpg

big_12967349_534892_uy1d868.jpg

big_12967349_534892_nppf265.jpg

Etiketler
Ynt: Discovery 2.5 tdi Hakkında Yardım !!

Hocam ilk olarak araç 300Tdi değil 200Tdi...Biraz daha az tutulan ve TR'de bulunmayan model. Her ikiside 2.5 turbo dizel gerçi. Bence 85.000 km. pek inandırıcı gelmedi, onu incelemek gerek. Gümrükten hasarlı alınmış olabilir, arka çamurlukların yansımaları sanki kaporta boya yapılmış gibi...Çıkacak masraflar göze alınıp alınabilir yine de, rakam uygun...

banada km pek inandırıcı gelmedi ama hani dedim 2008 de trafiğe çıkmış olsa bi nebze 85 yapmıştır artı motorun siliindir kapağının kenarlarından yağ atmıştı conta istiyor galiba ama sahibi bunu nedensilmemişş oda garibime gitti doğrusu hani allar pullar satar zihniyetide yok öyle duruyor araba biri gelsinde beni alsın diye :smiley: inanırmısınn yarım saat arabanın altına üstüne heryerine baktımm yanından ayrılamadım :smiley: ben galiba Lr hastalığınamı yakalandım :smiley: bu arada bu hastalık yüzünden benim pisbi huyum var kötü yönlerinide görmezden geliyorum :(

üstadım sen bu işi biliyosun belli çok sağol inan ben öyle saf saf bakıyodum hiç boya moya vardır yada kazalıdır diye hiç düşünmedim ben hep yürür aksamına motora bakıyordum ama dediğin doğru sol arka boya şıkır şıkır parlıyor önler okadar değil mat duruyor . hatta şimdi aklıma geldi arabaın içinden arka bagaja baktığımda bagaj kapağının üst köşesinden dışarı görünüyorduu bende heralde lastiği falan kopuktur dedim hiç bagajı açmadım bile büyük ihtimalle bu araç sol arkadan yemiş üst tarafıda iyi toplayamamışlarr . ben birdahaki gittiğimde arkasını iyibir incelerim :smiley:
demek motorun kenarlarından yağ çıkarması normal ozaman onuda kafaya takmıyım benibir düşündüren yağ olayıydı

umutusta biz bu landa olumlu bakalımmı dersin yada gittiğimde başka nelerine bakıyım nerelerini kontrol ediyim işin inceliklerini biliyosun biz daha acemiyizz aldığımızda tamirden çıkaramazsakk bütün hayallerim suya düşerr :smiley:))

;D
Hocam tecrübeli falan değilim valla, sadece bir ara Ankara İvedikten 300Tdi aldım, 3 yıl kullandım sonra Toyotaya döndüm. 300Tdilar 110 beygir diye biliyorum, 200Tdi da ona yakın...Bence 18-19 a V8 sıralı LPG'li seçeneklere de bakın, daha mantıklı ve temiz araçlar bulunabilir. Onun dışında temiz Tdi Disco 1 fiyatlarına bakarsanız bu araçta bir yamukluk olduğu kesin gibi zaten...

:smiley: haklısın umut usta ama şuanki ekonomik durum ona el veriyor bitane doblo var onu satıcam üzerinede 2-3 binlira koyupta 13e 14e bi land almayı düşünüyorum :( birtanede bu fiyata van'da bir disco var o benzinli ama onu görmedim sahibi hiçbirşeyi yok diyor ama görmedende emin olamıyosunki hatta sahibi ben istanbula gelicem isterseniz aracıda getiririm dedi geldiğinde araçta bir kusur çıkarsa beyenmedikmi al işte adamada yazık olduu buralara kadar boşuna getirmiş olacakk . istersen umut usta birde onun linkini gönderim birde ona bak istersen onun hakkındaki görüşlerinide merak ediyorum
birde bu altta gönderdiiğim disconun farları bana nissan skystarların farlarına benzettim :smiley: yoksa landın böyle bir farı varmı ???

http://www.sahibinden.com/ful_orjinal_makam_araci_masrafsiz_sirali_lpg_li_fiyat_dustuWQQaXQQ13440403WQQpXQQdisplayitem

Aman yarabbim...
Full orjinal demiş ama harbiden de farlar Skystar farı...Neden böyle bir ihtiyaç doğmuş acaba merak ettim gerçektende...Daha ucuza çıkmamıştır bunu icad etmek...
Bence ilk araca Dobloyu kafa kafaya takas teklif etseniz kabul eder aracın sahibi...

dedim umut usta dobloyla takas yapalım dedim yok biz satmayı dşünüyoruz dedi zaten asıl sahipleri değiil araba bir galericide . en son 14 diyor bir kuruş aşşağa inmiyor ben şöyle bir teklifte bile bulundum dobloyu veriyim üzerinede 3 bin lira para veriyim onada hayır diyolarr :smiley: benim kanaatımda o arabanın ediceği 11- 12 falandır haksızmıyım umut usta ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri