Discovery! Bu Hastalığa Ben de Kapıldım Acil Doktor Aranmakta

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dagger Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 101
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,257

dagger

Ana Kamp
dicovery !!! bu hastalıga bende kapıldım acil doktor aranmakta......
selam arkadaslar dun aksam tanıstıgım bu guzel sıtede yorumları okumaktan tabırı caiz ise maymun oldum.....(i şyerının dandık kesılıp gelen ınternetıne ragmen)...aşırı yukleme mevcut hararet yapmaktayım sizofren bebeler gıbı kendımle savasıyorum..... bı soguyorum dısco dan bı ısınıyorum pembe dızı ızleyen kadınlar gıbı....
.........." aa bak goruyon mu" ....."evet işte buuuu"......"tüüü yaw bu araba bunu yapmamalı "....(hele su tavandan su alma olayında moralım bi bozuldu anllatamam)...evrımımı tamamlamak uzereyım .....
en son kararım manyaklık olarak nıtelendırılsede 206 hdi ımı satıp bu dısco ya bulasmak...
benım ıstedıgımm dısco en az 206 kadar konforlu ıhtıyac duyacaagım halde arazı kosullarına uygun orjınallıkte 10 numara .....bı kac yerını de kendımı yansıtacak sekılde mesela on panjur, d2 nın farlarının oncamının cıkmıs halı gıbı tuhaflıkları bırlestırebılecegım bır landy aramaktayım.....bır oglusum var 6 aylık onun arabasını malzemelerını sıkıstepıs 206 tepmekten gına geldı guvenlık saglamlık ve en onemlısı yol tutusu ıstemekteyım....bu baglamda bı kac sorum olucak forumu bastan assa okudum.. kafam karıstı...
....1) dıscovery 1 ıstıyorum.manuel mı oto mu tam karar veremedım devır ekonomı devrı bı hdı dan ınıcegım ıcın manuel bıraz baskın ama oto nun rahatını da bılmekte oldugum ıcın aradayım...
....2) klima olayı dısco 1 e otomatık klıma olayını hıc dusunen oldumu yada yapan goren bılen var mı
....3)klıma nın verımı nedır sonucta kocaman bı makına..... 206 da ön kaynarken arka oda sıcaklıgında ....
....4)devrilme virajlar ne alemde bır yazı da okudum ama aşırı yuklemeden beynım sulandı....bı kac tanede ınternette top gıbı yuvarlanan dısco vıdeo su ızledım mıdem bulandı...
....5)arazıde cok fazla ısım olmadıgı ıcın ama zaman neyı gosterır bılemem şu yagmurda ıslak zemınde kayan lastıklerden tercıh etmemekteyım..fıldır fıldır donerek bı araba parcalamıslıgım var biraz tırsıyorum...bu yuzden guzel genıs şöle yolu vantuzlayan bır seyler dusunmekteyım tavsıye edermısınız..yada bole bı lastık landylere uygun varmıdır
...6)top speed ın dusuk oldugunu bılmekteyım... ama gunumuz kosullarında fazla surat hem cebe hem mala hem cana zarar bu port bagaj vs kullanmayı dusunmemekteyım bı bınek gıbı rahatlıkla kullanabılırmıyım ...jeep klasmanında sadece cj8 kullandım oda bı kac saat..
...7)mersın de yanılmıyorsam bı tane tek kapılı makına var 18 ytl ye bu arac hakkında bılgınız var mı ...
...8)tek kapıyı tavsıye dermısınız dez avantajları nelerdır...
...9) disco 1 de standart donanım nedır acaba ..
..10)v8 ın iç homurdanmassı bı amerkanın homurdan masına benzer mi...uzun yolda rahatsız edıyormu..(diesel dusunmemekteyım)
...............ooo bi dunya sormak ıstedıgım seyler var ama beynım sulandı....

Etiketler
Ynt: Discovery! Bu Hastalığa Ben de Kapıldım Acil Doktor Aranmakta

dagger' Alıntı:
....1) dıscovery 1 ıstıyorum.manuel mı oto mu tam karar veremedım devır ekonomı devrı bı hdı dan ınıcegım ıcın manuel bıraz baskın ama oto nun rahatını da bılmekte oldugum ıcın aradayım...
....2) klima olayı dısco 1 e otomatık klıma olayını hıc dusunen oldumu yada yapan goren bılen var mı
....3)klıma nın verımı nedır sonucta kocaman bı makına..... 206 da ön kaynarken arka oda sıcaklıgında ....
....4)devrilme virajlar ne alemde bır yazı da okudum ama aşırı yuklemeden beynım sulandı....bı kac tanede ınternette top gıbı yuvarlanan dısco vıdeo su ızledım mıdem bulandı...
....5)arazıde cok fazla ısım olmadıgı ıcın ama zaman neyı gosterır bılemem şu yagmurda ıslak zemınde kayan lastıklerden tercıh etmemekteyım..fıldır fıldır donerek bı araba parcalamıslıgım var biraz tırsıyorum...bu yuzden guzel genıs şöle yolu vantuzlayan bır seyler dusunmekteyım tavsıye edermısınız..yada bole bı lastık landylere uygun varmıdır
...6)top speed ın dusuk oldugunu bılmekteyım... ama gunumuz kosullarında fazla surat hem cebe hem mala hem cana zarar bu port bagaj vs kullanmayı dusunmemekteyım bı bınek gıbı rahatlıkla kullanabılırmıyım ...jeep klasmanında sadece cj8 kullandım oda bı kac saat..
...7)mersın de yanılmıyorsam bı tane tek kapılı makına var 18 ytl ye bu arac hakkında bılgınız var mı ...
...8)tek kapıyı tavsıye dermısınız dez avantajları nelerdır...
...9) disco 1 de standart donanım nedır acaba ..
..10)v8 ın iç homurdanmassı bı amerkanın homurdan masına benzer mi...uzun yolda rahatsız edıyormu..(diesel dusunmemekteyım)
...............ooo bi dunya sormak ıstedıgım seyler var ama beynım sulandı....

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla genelde şehir için kullanım ve arazide de işinizi görecek bir Disco peşindesiniz, yanılıyor muyum? Aşağıda sorularınız için bazı cevaplar var.

1) Naçizane otomatik almamanızı (gerek yakıt tüketimi gerekse otomatik şanzımanın ihtiyaç duyacağı ABS nedeniyle oluşabilecek gereksiz arızalardan dolayı) tavsiye edeceğim. Ne kadar basit bir sistem olursa başınıza o kadar az masraf çıkarır.
3) Klima aracın ön ve arka koltuklarını yeterli seviyede ısıtıp soğutuyor. Yalnız bazı 7 kişilik modellerde bagaj kısmına etki etmeyebiliyor. Bunun dışında V8'deki durumu bilmiyorum fakat TDI'da klima çekişi çok etkiliyor.
4) Tabi 206'daki bazı alışkanlıklarınızı terk edeceksiniz :smiley:
5) Ben de genelde sizin bahsettiğiniz gibi aracımı uzun yolda kullanıyorum. Daha öncesinde Mastercraft MT lastik kullanıyordum fakat birkaç ay önce Continental Cross Contact serisinden aldım. Otoyolda sağanak yağmur altında 150-160 ile seyrederken yol tutuştan hiçbir şey kaybetmiyor, çok memnunum.
6) Bu bağlamda manevra kabiliyetinin az olduğunu söylemem gerek. 206'dan sonra size kamyon gibi gelecektir :smiley:
8) Bu kadar geniş bir aracın tek kapı olması pek makul değil. Allah korusun bir devrilme olayı olsa arka koltuktakiler konservede gibi olacaklar.

Bunun dışında her markanın müzmin problemleri veyahut kullanacağınız araca özgü problemler olabilir, gözünüzü korkutmasın :smiley: Yağ damlatma Disco'nun bir problemidir, ama sağlam bir silikonlamayla tamamen giderilebilir. Bunlar şevkinizi kırmasın.

Şimdiden hayırlı olsun.

genelde şehir için kullanım ve arazide de işimizi görecek bir Disco peşindeyim....
ben tek kapı amerikan hastası oldugum ıcın hem v8 hem tek kapı gorunce agzım sulandı ama sızın soyledıgınız konserve olayını eşimde gundeme getırdı ve haklı oldugunuza karar vermek zorundayım...:(
kamyon olayına gelınce park mark tamam onlar sorun deıl manevra kabılıyetı yollarda oda deıl de nasıp olur da sole guzel bı landy alabılırsek en cok takladan tırsmaktayımmm....
abs manuellerde mevcut deıl herhalde

bu burunla

bu temizlikte

bu gözlerle nasılolmaz mı
dogan gorunumlu sahın olmaz ınsallah...:smiley:

V8 oldukça sessiz, rahatsız edici bir homurdanma yok, yalnız manuel bulmak zor olabilir, otomatikte çok yakıt tüketimi farkı var
Disco I i devirmek o kadar da kolay değil çünkü standart halindeki yaylar bile oldukça sert ve lastikler de geniş, bi çok binek araçtan daha iyi viraj alıyor
2 kapılı versiyonları tavsiye etmem eski kasadır ve çok az bulunur, zevkinize hitap ediyorsa o ayrı ancak satılmayacağını düşünerek ucuza almaya bakın

bunlar Disco II yalnız, Disco II içiyle dışıyla tamamen farklı bir araçtır ve Disco I ile arasında bayağı fiyat farkı var, yalnız V8 leri ucuz

Disco II ler de virajlarda aracın dengesini sağlayan çok başarılı elektronik sistemler mevcut, Traction control, ABS full elektronik bir araç,
ayrıca şehir içinde kullanılacaksa manuelin debriyajı yorar

tavsıye edebılecegınız bır arac var mı acaba ...gercı 206 yı satmam lazım once yada takasa da dalabılırım....tek kapı ıcın 18 denmekte http://www.araba.com/694333.html

2 kapı V8 modelini ilk defa görüyorum hem de 95 model, orjinal diyor ama toplama olabilir araştırmak gerek
vergi yükü ağır gelmezse Disco II V8 tavsiye ederim, ilanlara pek bakmayın o fiyatların çok altına bulunuyor, galerilere, Anıl Otoya falan bakın

barız farklar nelerdır dI dII arasındakı...disco I ın standart donanımı nedır acaba bılen var mı..........arac ıcıne konforu artırmak amaclı yapılan mod lar la ılgılı bılgısı olan var mı yada yaptıran neler yaptırılır ...dijital klima istiyorum ben sahsen manuel klıma yerıne bu takıla bılırmı yada orta konsolda degısıklık yapılabılırmı....

jeep xj........... ford expoler............... disco............. kafan allak bullak oldu

206 HDI'dan sonra Disco V8'e yakıt konusunda alışmanız zor olacaktır. Arazi ile fazla işim yok diyorsanız Disco yerine japon Suv.larına bakmanız hem yakıt, hem vergi, hemde masraf açısından daha ekonomik olur. Disco 1 ve 2 benimde çok sahip olmayı istediğim araçlar ama kısmet olmadı malesef, Disco içindeki ferahlığı ve o kullanım hissini başka araçta bulmak malesef zor biraz, ancak aylarca okuduğum, takip ettiğim, araştırdığım için sahip olmasamda yürütme maliyetlerinin çok hafif olmadığını söyleyebilirim. Arazi ile fazla işim olmaz diyen birisine hem japon suv.u hemde jeep xj sahibi olup disco almayı çok isteyen biri olarak Mitsubishi Pajero Pinin 4 kapı, Suzuki Vitara 4 kapı, Honda CRV, Toyota Rav4 öneririm.

tavsıyelerınız ıcın tessekur ederım ama bu offroad nasıl bı olaysa yukseltılmıs makınaları gordukce camurda debelenıslerı oynamaları ızledıkce cizmeleri cekesim geliyo ....eşimi kandırma cabalarım başladdı sevdirmeye calışmaktayım eeger başarılı bı takla sezonu gecırebılırsem bende dalıcam olaya..:smiley:... genel kanı olarak ...: muscle car sevdalısı oldugum dan dolayı draglarla ugrasmamdan daha ii oldugu düşünülmekte .....jeep xj amerikan rahatlıgını saglamlıgını ğücünü temsil ettigini düşünüyorum...arazi yeteneklerının de yenı farkına varmaktayım bu kadar yeteneklı bı makınaya donusturuldugune ınanamadım ben market arabası olarak degerlendırıyordum......xj ıle dısco yu karsılastırsak mıki acaba .......
.............bide makınayı yukseltmenın normal trafıkte ne gıbı dezavantajları olabılır........
.............dereyı gormeden bende pacaları sıvamaya basladım kitlerin linnklerine bakıyorum........:smiley:

Sayın dagger (isminizi bilmiyorum lakabınızla seslendim kusura bakmayın :smiley: ) sitemizde ilgi alanınıza girebilecek hemen her tür araçtan bir tane mevcut sanırım. Bu nedenle bence siz en iyisi deneme sürüşü yapın. Benim aracım Disco TDI, eminim size bir fikir verecektir. Bunun dışında diğer araç markalarından da eminim deneme sürüşü yapmanız için aracını verecekler çıkacaktır :smiley:

şimdi oldu galıba tanısma bolumunde kendımı tanıtmıstım nıkımın altına yazmayı unutmusum ..........evet cok ıyı bı fıkır ama bu aralar ne ucuslar dan ne oglumdan fırsat bulup kendıme zaman ayıramamaktayım. boş zamanlarımda hemen laptopdan dalıyorum ...kendı aracımı satma caliışmalarına başladım .. bu arada hem benım hem aılemın ısteklerıne uygun bı canavar secmeye calıstıgımdan dolayı kafam karısıyor zaman zaman.......... forumdakı konularrı okudukca bılgı bırıkımım artmakta yavas yavas pişiyorum.............. soruları sormadan once forumu hatim etmeye calısıyorum .........olaylar zamanlar bilgiler hızlı gelıstıgı ıcın bazen ınce noktaları kacırmaktayım....onlarıda sızlere sorarak gıdermeye calısıyorum.....foruma takılmaya dewam ettıkce tercıhlerım hızlı bı sekılde degısmeye dewam edıyor......ama bunun aılem tarafından hazmedılmesı bıraz guc olucak tabı ....ben kı alıswerıs merkezlerının kasvetlı ortamında mutlu oldugumu dusunurken profesyonel makınalarla fotografcılık dagcılık vs vs gıbı atraksiyonlara ısınmaya başlıyorum.. camura basmaktan soguktan nefret ederek buyudum...... ama bu havada arazıye takılsaydım nasıl olur dıye dusunmeye basladım...

http://www.sahibinden.com/yolda_ve_yoldisindaWQQaXQQ6077759WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/jeep_cherokee_xj_dunyada_esi_yok_WQQaXQQ4931262WQQpXQQdisplayitem
bu ikisi benım cok hosuma gıttı

http://www.sahibinden.com/1997_ford_explorer_emsalsizWQQaXQQ5657755WQQpXQQdisplayitem
bununda ayrı bı guzellı var

yukseltme ıle ılgılı yaşanacak sorunlar nelerdır sehir içinde acaba... sole 14 felan temız makına buklabılırmıyız acaba 94 98 arası.....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR