Discovery Seçimi İçin Yardım?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eyupses Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,491

eyupses

Ana Kamp
arkadaşlar aşşağıda link ini girdiğim discovery ler için yardımda bulunabilirmisiniz.araç 2.araç olarak ağırlıklı arazide kullanılacak.çok fazla off road şartlarında kullanılmayacak.disco 1 ile 2 arasında kalmış durumdayım.yardımcı olursanız sevinirim

http://www.sahibinden.com/kapali_garaj_arabasi_97_discovery_v8_garaj_durmazdan-16WQQaXQQ15061373WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/s_e_y_y_a_h_oto_dan_1999_land_rover_discovery_ii_v8_hse_4x4_full-70WQQaXQQ14398024WQQpXQQdisplayitem

Etiketler
Ynt: Discovery Seçimi İçin Yardım?..

Merhaba,

asfaltta pek kullanmayacaksaniz veya sehir icinde o zaman discovery 1 sizin icin daha uygun bir arac. discovery 2 ye fazladan para vermenize gerek yok. hatta ileride araci daha offroad kosullarina sokmak isterseniz discovery 1 yine size daha uygun bir arac olur. Ayrica uzun vadede discovery 2 daha elektronik bir arac oldugundan size daha fazla bakim masrafi cikartir.

cevap için tşk.1 ile 2 arasında 4-5 bin tl gibi fark var.araçları kıyasladığım zamanda özellik ve kasa olarakta disco 2 daha çok hoşuma gitti.ben bu farkı vermeye değer diye düşündüm.ama yinede kararsız kaldım.saygılar...

Ynt: Discovery için Yardım

bende bu farki vermeye deger diye dusundum, be bakim amsraflarinida goze aldim bu yuzden discovery 2 aldim. ama ben arazi kadar asfalttada kullaniyorum.

eger bu ekstra masrafi goze alirsaniz discovery 2 de sizi fazlasiyla mutlu eder

alirken zaten 5-6 000 fazla vericeksiniz + discovery 1 de abs haric hersey mekanik, ve bunlarin olasi bakim ve ariza masraflariniz var. Discovery 2 de ise dicovery 1 de olan hersey abs de dahil var + tc + ace gibi elektronik sistmelerin olasi bakim ve ariza masraflari ortaya cikiyor. Ornegin en son benim aracin arkadaki havali koruk yukseltme sistemi sinyal verdi servise goturdum, aracin atlinda onun bir komprasoru var ve su gecislerinde camur gecislerinde icine su kacarsa bir sure sonra oksitlenme vs yapiyor ve komple degistirmen gerekebiliyor. Ama benim sansima sadece baglanti soketi kirilmisti. Masrafsiz halloldu. Bunun gibi ekstra sistemleri olan bir arac aldiginizda o ekstra sistemlerinde sorunlari, bakimlari sizi bekliyor. Ama bunlar her zaman sorun cikartiyor gibi birsey yok, sadece bir aracdaki her yeni parca veya elektronik sistem potansiyel bakim ve tamir masraflari demektir.

En basit en ucuzdur.

arazi yeteneği olarak disco 1 in boyutlarından dolayı daha iyi olduğunu okumuştum.aslında beni düşündüren tarafıda bu.arazi yeteneği olarak arasında çok fark olurmu sizce.

standart iki araci dusundugunuzde arazi yetenegi olarak disco 2 daha iyi, cunku elektronik tc sistemi mevcut. cogu standart aracin gecemeyecegi yerleri gecebilir bu sistemle. Ama disco 1 ve disco 2 ye masraf edip off road araci haline getirmeye basladiginizda, disco1 daha dayanikli ve daha kabiliyetli ayni zamanda daha az masrafli bir off road araci haline geliyor. Daha ucuz bir sekilde modifikasyona daha uygun ozetle.

ama siz bende kendi icinizde celismeye basliyorsunuz, hem araci off road kosullarina sokmiycam dediniz hemde simdi birisini tercih ederken daha iyi offroad yaparmis kucuk oldugundan diyorsunuz. Eger amaciniz modifiye edip offroad yapacaginiz bir arac almak ise ve lpg yada benzinli olmasi sizi rahatsiz etmiyorsa kesinlikle disco1. Ama arazi araci istiyorum, modifiye etmiycem standart kullanicam vede dizel olsun diyorsaniz disco2 td5 alicaksiniz.

ayrica disco 2 benim aracim ve bende offroad modifikasyonuda yapicam , gezenbilirdede offroad modifikasyonlu hem disco2 hem disco1 ler mevcut hepside aslanlar gibi gorevini yapiyor.

kürşad bey karar vermek o kadar zorki gerçekten bende ne istediğimi şaşırıyorum artık.aslında dediğim gibi ağır off road şartlarında aracı kullanmayı düşünmüyorum ama yinede hangisi daha iyise onu bulmaya çalışıyorum.off road ta hangisi daha iyisi diye sormamın sebebi bu.bizim buradaki dağların bazen ana yollarıda off road yapmayı gerektiriyor(kaz dağları)olmuşken alabileceğimin en iyisi olsun istiyorum.araca modifikasyon yapmayı düşünmüyorum.aldığım şekilde kullanacam.yaparsam sadece lastik kartel koruma vb.yaparım.ilgilendiğim araçlar fiyat olarak benim bütçeme uygun olduğu için v8 ler.td5 ler benim için gereksiz olacak çünki araç ayda bir iki defa kullanılacak.bunun içinde 35-40 bin tl vermeme gerek yok diye düşünüyorum.değerli bilgileriniz için teşekkürler.saygılar...

o zaman temiz bir dizel defender alin standartiyla omurboyu kullanin :smiley: ayda 2 kere kullanilacak bir arac icin discovery almaya degmez defender her isinizi gorur.

umarim azda olsa fikir verebilmisimdir

Tempus' Alıntı:
o zaman temiz bir dizel defender alin standartiyla omurboyu kullanin :smiley: ayda 2 kere kullanilacak bir arac icin discovery almaya degmez defender her isinizi gorur.

umarim azda olsa fikir verebilmisimdir

Sonunda doğru yolu buldunuz :smiley: Eğer günün birinde de ağır off road isterseniz, Defender'a da MTR lastik+vinç+şnorkel ve mümkünse arka diferansiyel kilidi gerekir.

arkadaşlar yardımlarınız için tşk.daha önceden yaklaşık 10 sene defender kullandım.birazda konfor olsun istiyorum artık benim içinde değişiklik olmuş olur discovery.aklımda bi kaç model var.yarın bakmaya gidecem.artık hangisi aklıma yatarsa bakalım.hayırlısı olsun diyelim.ben çanakkale den istanbula gidecem aracıda almış olursam bazı ilaveler yapmak istiyorum(port bagaç-kartel koruma vb)bu konuda bana istanbulda güvenilir esnaf olarak kimi tavsiye edebilirsiniz.saygılar....

Oto Mekanik, Hüseyin Akbulut
+90 (212) 285 29 95
Oto Sanayi Sitesi, 2. Kısım
17. sokak, No: 571-574
Maslak
İstanbul

arkadaşlar yaptığım araştırmalardan sonra sizlerinde yardımıyla kendime istanbuldan discovery 1 aracı satın aldım.aracın herşeyi çalışır durumda ve inanılmaz derecede temiz bir araç.her parçası orjinal yerinde.boyası dahi ilk çıktığı günki gibi duruyor.aracın aşşağıda linkini attım.bu araçla ilgili dikkat etmem geren neler var.ayrıca bunlarda diff look varmı(bildiğim kadarı ile yok)takılması araç için bi sakınca oluştururmu.siz ne tavsiye edersiniz.tşk.

http://www.sahibinden.com/kapali_garaj_arabasi_97_discovery_v8_garaj_durmazdan-16WQQaXQQ15061373WQQpXQQdisplayitem

Hayırlı olsun, güzel bir Disco I almışsınız. Sahibi (ağır) arazide kullanmamış. Disco standart olarak sürekli 4 çeker ve orta dif kilit mevcuttur.
Arka Diferansiyele %100 kilit (Detroit) taktırmanızı şiddetle tavsiye ederim, eğer off-road amaçlı kullanacaksanız. Ama önce MTR lastik, şnorkel ve vinç edinin. 2" yükseltme de iyi olur.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,918
Kayıtlı Üye Sayımız
166,700
Kaydolan Son Üyemiz
olcayozan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR