Discovery Seçimi İçin Yardım?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eyupses Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,932

Etiketler
Ynt: Discovery Seçimi İçin Yardım?..

arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim.aracın kullanımı çok keyifli ve rahat.ama diff.kilit ne kadar büyük bir ihtiyaç dün anladım.bende 2.araç olarak vw tiguan da var.iki aracı birlikte çok dik bir yokuş bulunan tarlanın içine götürdüm.inanmassınız tiguan ın çıktığı yere disco1 çıkmadı.olduğu yerde saydı ve yarısında kaldı.tiguan da elektronik diff.kilit var.sizce disco1 e diff.kilit taksam aynı işi görürmü.disco 2 almış olsaydım nasıl olurdu acaba diye geliyor aklıma.kafam karıştı biraz.iş sadece diff.kilittemi bitiyor acaba...teşekkürler...

evet şaşılacak bir durum ama öyle oldu işte.merak eden arkadaşlar olursa gider videosunuda çeker koyarım buraya.tiguanda hiç bir zorlanma bile olmasken kocaman motorlu v8 discoveryle yarıya kadar geldim(yarıdan sonrası dahada dikleşiyor)araç yerinde saymaya başladı ve ortalık toz duman oldu.geriyede zor indirdim aracı kayarak indi.biraz daha çıkmış olsa benim için çok daha tehlikeli olabilirdi.

eyupses' Alıntı:
evet şaşılacak bir durum ama öyle oldu işte.merak eden arkadaşlar olursa gider videosunuda çeker koyarım buraya.tiguanda hiç bir zorlanma bile olmasken kocaman motorlu v8 discoveryle yarıya kadar geldim(yarıdan sonrası dahada dikleşiyor)araç yerinde saymaya başladı ve ortalık toz duman oldu.geriyede zor indirdim aracı kayarak indi.biraz daha çıkmış olsa benim için çok daha tehlikeli olabilirdi.

Disco sürekli 4 çekerdir ancak orta diferansiyeli kilitlemediyseniz ve çok dik bir yokuşa "high"da girdiyseniz çıkamaması doğaldır. Neticede Disco da olsa fizik kurallarına hiçbir insan yapısı makinanın karşı gelmesi mümkün değill. Tiguan'ın elektronik olarak kontrol ettiği bu sistemi sizin Disco'da manuel olarak devreye almanız gerekir. Aynı yeri "Diff lock" konumunda ve Low 2 ile deneyin. Sonuna kadar rahatça çıkacağınızdan eminim. İnişte de Low 1'e veya low'da geri vitese alın ve hiç bir pedala dokunmayın, Disco sizi güvenle aşağı indirecektir.

Benim yazışmalardan okuduğum kadarı ile sorun motor gücünde değil traksiyonda (yani tutunma). Nejat'ın söylediği gibi orta diff kilitlemek lazım. Arka diff kilidi de takarsanız Tiguan'dan çok daha iyi bir performans alacağınızı söyleyebilirim.
Bir diğer önemli konu lastik. Disco'nun diş derinliğine ve lastik tipine bakın. Dişi kalmamış bir AT lastikle bu sonucu yaşamanız olasıdır diye düşünüyorum.

Tekrar hayırlı olsun

ndoganci' Alıntı:
VW'in bir modeli :smiley:

volkswagen-tiguan.jpg

eyupses' Alıntı:
arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim.aracın kullanımı çok keyifli ve rahat.ama diff.kilit ne kadar büyük bir ihtiyaç dün anladım.bende 2.araç olarak vw tiguan da var.iki aracı birlikte çok dik bir yokuş bulunan tarlanın içine götürdüm.inanmassınız tiguan ın çıktığı yere disco1 çıkmadı.olduğu yerde saydı ve yarısında kaldı.tiguan da elektronik diff.kilit var.sizce disco1 e diff.kilit taksam aynı işi görürmü.disco 2 almış olsaydım nasıl olurdu acaba diye geliyor aklıma.kafam karıştı biraz.iş sadece diff.kilittemi bitiyor acaba...teşekkürler...

muhtemelen orta kilidi ya kilitlememişsiniz yada kilit çalışmıyor. Küçük kolu iki kademe ileri itin , sonrada sola yatırın. Yine çıkmazsa kilit arızalıdır.

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.