Ynt: Discovery TD5 İçin Acil Yardım !
evet, siteye girmeyeli epeyi bir oldu.
sebebi disco'yu almis olmam desem herkes beni anlayisla karsilar herhalde.
araci 3 ay once bursa'da ilk sahibinden 102 binde aldim. tum bakimlari teknik oto'da yapilmisti.
aracin km'si ile oynanmadigindan emin oldum. zaten 2 yillik disco arama surecinde onlarca araca baktim, kendini beli ediyordu.
piyasada 200'i gecmis disco sayisi cok az. ama diri duran arac sayisi da cok az.
neyse bu cok su kaldirir bir konu.
konunun baslarinda da okuyacaginiz gibi araci almadan once epeyi korkuyordum.
en onemli korku sebebim de daha once 2 ayri freelander faciasi yasamis olmam.
simdi gelelim 3 aylik kullanimla olusan bilgilere;
araci ilk aldigimda, ilk 1000km'yi korku icerisinde gecirdim. nereye gitsem beni yolda birakir saniyordum.
1000km'yi asinca bana bir guven geldi araca karsi. o ara bir bozcaada'ya gidip geleyim dedim.
tekirdaga dogru aracin ici gol oldu. mevsim agustos filan, gram yagmur yok... beni aldi bir telas. neyse kisa bir arastirmayla kaynagi tahmin ettim (aracin altina baktigimda bir damla bile klima suyu asfalta dokulmuyordu) nitekim serdar kardesimi aradim o da kronik klima tikanmasi sorunu oldugunu soyledi. ufak bir buruklukla yola devam etim. hani olurdu boyle ufak tefek aksilikler filan. bereket bozcaada surekli esiyor da pek sicaklik hissetmedim. eger antalyaya gitmis olsaydim yanmistim
gezdik gorduk, sonra donus yoluna gectim. canakkaleye yaklasirken aracin ozelikle rampa yukari giderken yukte vuruntu yaptigini farkettim. gaza yuklenince gaz kesiyor (kesik kesik araliklarla) ve gaz yerkende tak tak vuruyordu. aha dedim sanziman gitti... ortalama 70km hizla istanbula geldim. moral sifir... klima bozuk, sansuman nanay...
istanbulda araci kullanmaya devam ettim. sanki 1 saatin uzerindeki kullanimlarda bu sorunu yapiyor gibi bir hisse kapildim. olsun, ben istanbulda en fazla 30 dakikalik mesafelere gidiyordum. oylece bi kac ay kullandim. aracin yag degisim zamani geldiginde oktay ustanin yolunu tutum. daha ben arizayi der demez bisey ventilidir o, onemli degil diyip icime tonlarca soguk su serpti sagolsun
arac tum bakimlari, bujisi, disk taslamasi balatalari, ventili kuntili 900 lira gibi bir para yedi. helali hos olsun.
simdi aracla yaklasik 8000km yapmis durumdayim. aracta sadece saydigim problemler cikti. ki bence o da bu arac icin problem sayilmaz. benim 2006 audi de boyle ufak tefek sorunlar cikariyordu.
keyifle, askla ve zevkle biniyorum arabaya. satmayi da dusunmuyorum (en son noktasinda cicek dikicem bahceye cekip
kesinlikle tavsiye edecegim bir araba. yalniz alirken cok dikkat edilmeli, mumkunse ilk sahibinden, bilindik birinden veya mutlaka yetkili servis kayitli olmasi kosulu ile alinmali.
simdi arabaya alisma turlarini tamamladim. artik sanirim hafif hafif, hafif offroad denemelerine baslayacagim
araci alirken ve bugune geldigim surecte; serdar ve mert ustalarima yaptiklari yardimdan dolayi cok tesekkur ederim. ozellikle serdar, hic erinmeden her aramamda bana uzun uzun arabayi anlatti... kendisine ne kadar tesekkur etsem azdir.
yardimi dokunan diger gezenbilir uyesi arkadaslarima da cok tesekkur ederim.
bu arada serdar usta, hani sanayiye gelince haber verecektin bulusacaktik?
araba keyfini bozmuyor anlasilan...