Discovery TD5 Modifiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 474
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 90,462
Ynt: Discovery TD5 Modifiye

maşallah kazasız belasız kullanın bi abimiz güzel demiş 'daha nolsun' bizede ona katılmak kalıyor tabi snorkel hariç :D

Etiketler

orsa' Alıntı:
Yeni beygirlerini güle güle kullan Kürşat. :smiley:
Son fotoğrafta (karşıdan çekilmiş suya giriş) araç motora su çekme sınırına oldukça yaklaşmış.
Yanlış hatırlamıyorsam hava filtresi kutusuna havayı çeken kısım çamurluk içinde.
Aman sonra sorun olmasın. Uzun lafın kısası fotoğraflardan off-road tarzını anladım. :smiley:
Kısa zamanda bir snorkel edinmeni tavsiye ediyorum. :smiley:

evet zaten snorkel kesin alicam ben sulak yer seviyorum :smiley:
cok tesekkurler :smiley:

Kürşat bey resimlerden anladığım kadarıyla sulu kullanmayı seviyorsunuz ;D
Bence de hemen bir şnorkel lazım. :D
Şnorkeli taktığınızda hava filtresindeki eski hava girişine özellikle çok iyi su yalıtımı yapmanızı tavsiye ederim :smiley:

erdalyaman' Alıntı:
Kürşat bey resimlerden anladığım kadarıyla sulu kullanmayı seviyorsunuz ;D
Bence de hemen bir şnorkel lazım. :D
Şnorkeli taktığınızda hava filtresindeki eski hava girişine özellikle çok iyi su yalıtımı yapmanızı tavsiye ederim :smiley:

evet zaten snorkel takılması işini güvenilir ellere bırakıcam yalıtım yapmazsak adam gibi yarardan çok zararı olur
:smiley:

pandipieri' Alıntı:
erdal beye katılıyorum su yalıtımı cok onemli snorkel sonrası yalıtım olmadigi icin cok kisinin basi derde girmistir...

kesinlikle katılıyorum düzgünce yaptırırz yapılırsa eğer.

orsa' Alıntı:
EGR ne menem bir şeydir Kürşat? :smiley:

egzos dan aldiği havayı motora veriyor, çevreci bir motor olsun diye yapılmış bişey gibi, aslında sıcak havayı motora verdiği için biraz performans düşürüyor ayrıca türkiyede yakıt kötü oldugundan motorun içini kurum dolduruyor uzun vadede. ingilterde filanda bunu iptal ediyorlar hatta iptal etme aparatları fabrikasyon satılıyor.

"Günümüz Dizel Motorlarının Yegane KATİLİ, EGR dir arkadaşlar..
Ülkemizde hiçbir işe yaramamakla beraber motorlarımızın silindirlerini zımparalar" [Mehmet Gazihan]

Egzoz gazı resirkülasyonu (EGR) Motorun atmosfere Nitrojen Oksit salınımını azaltmaya yarar..Başkada bir görevi yoktur..
Bunu yapmak için silindirlere bir miktar yanmış egzost gazını
geri gönderir böylece 1. Silindir içine geri dönen egzoz gazlan yanma sonu sıcaklığını düşürür.
2. İçeri giren taze H/Yanmış hava oranını azaltır. Bu arada silindirlere kurum gönderilmiş olur.
Sonuçta motor gücü ve NOx gaz emisyonu azalır egzost içeriği euro 3 değerlerinden euro 4 standartlarına değişir.
Yani valv iptali ile ciddi bir hava kirliliği oluşmaz. Tam tersine şehir içi kullanımda olumlu etkisi vardır.
EGR iptali motorun performansını artırır, motor ve turbonun ömrünü uzatır.
Bence en önemlisi uzun vadeli faydaları bir yana aracın kullanım keyfi kesin olarak artmaktadır.
Özellikle tuning veya boxla performansı artırılmış motorda daha da önem kazanmaktadır.

Selim

selimsarper' Alıntı:
"Günümüz Dizel Motorlarının Yegane KATİLİ, EGR dir arkadaşlar..
Ülkemizde hiçbir işe yaramamakla beraber motorlarımızın silindirlerini zımparalar" [Mehmet Gazihan]

Egzoz gazı resirkülasyonu (EGR) Motorun atmosfere Nitrojen Oksit salınımını azaltmaya yarar..Başkada bir görevi yoktur..
Bunu yapmak için silindirlere bir miktar yanmış egzost gazını
geri gönderir böylece 1. Silindir içine geri dönen egzoz gazlan yanma sonu sıcaklığını düşürür.
2. İçeri giren taze H/Yanmış hava oranını azaltır. Bu arada silindirlere kurum gönderilmiş olur.
Sonuçta motor gücü ve NOx gaz emisyonu azalır egzost içeriği euro 3 değerlerinden euro 4 standartlarına değişir.
Yani valv iptali ile ciddi bir hava kirliliği oluşmaz. Tam tersine şehir içi kullanımda olumlu etkisi vardır.
EGR iptali motorun performansını artırır, motor ve turbonun ömrünü uzatır.
Bence en önemlisi uzun vadeli faydaları bir yana aracın kullanım keyfi kesin olarak artmaktadır.
Özellikle tuning veya boxla performansı artırılmış motorda daha da önem kazanmaktadır.

Selim

evet chip tunning + EGR iptali yaptık td5 v8 gibi oldu :smiley:

Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.
Paylaşım güzel şey. :smiley:

Bu arada sevgili Kürşat,

aracın çok güzel
ne yapsan değecektir kanımca

Ben Mitsu L 200 pikap kullanıyorum (EGR iptali ve box la 180 hp & 400 nm)
Bu yıl TD5 veya bir amerikana geçeceğim bu konuda karar veremediğim 2009 yılında
kullanmakta olduğum pikapla büyük araç kullanma trainingimi tamamlamaktayım (bir nevi çile doldurmaktayım)
taki söz konusu kararı verene dek.. TD 5 mi expedition veya taho mu caddeye devammı yumuşak koltuklar mı yoksa doğaya dönüş mü
Bi karar verebilsem

sevgiler

Selim

selimsarper' Alıntı:
Bu arada sevgili Kürşat,

aracın çok güzel
ne yapsan değecektir kanımca

Ben Mitsu L 200 pikap kullanıyorum (EGR iptali ve box la 180 hp & 400 nm)
Bu yıl TD5 veya bir amerikana geçeceğim bu konuda karar veremediğim 2009 yılında
kullanmakta olduğum pikapla büyük araç kullanma trainingimi tamamlamaktayım (bir nevi çile doldurmaktayım)
taki söz konusu kararı verene dek.. TD 5 mi expedition veya taho mu caddeye devammı yumuşak koltuklar mı yoksa doğaya dönüş mü
Bi karar verebilsem

sevgiler

Selim

çok teşekkürler selim,

td5 ile benim gönül bağım var 10 sene öncesinden ve bırakmayı pek düşünmüyorum, param oldukçada üstüne bişeyler ekliycem yada bişeylerini yeniliycem, şimiden ingilteredne 5 tane enjektör getirip koyucam mesela kenara oysa daha motoru çok iyi durumda. Ama ingiltereden gelip giden bir ahbabım var her geldiğinde bişeyler çantasına koyucak, olabildiğince herşeyi yedekliycem :smiley:

TD5 bence harika bir motor ve discovery2 de harika bir araç. Bazı kronik srounları var sürekli bakım istiyor vs ama gönül bağı olunca umursamıyor insan. Eğer temiz sorunsuz bildik birtane bulursan bence seni pişman etmez. Taho benim aşık olduğum araçlardan biridir ama en iyi taho arkadaşının tahosudur hesabı arkadaşımda var arada biniyorum :smiley: çok masraflı bir araç , ciddi bir külfet.

Araç harika olmuş.
Doğrusu performans için EGR iptali de akıllıca.
Kazasız belasız güle güle kullanın inşallah ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,779
Kaydolan Son Üyemiz
irfan_211

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.