Discovery V8 Ateşleme Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PROTRUZYON Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,707
Ynt: Discovery V8 Ateşleme Problemi

Sertan bey,

Bilgisayar arızayı göstermedi zaten o nedenle araç iki gün yattı.
Ustanın tahmini o yönde oldu.
Parçayı nerden aldılar bilmiyorum. Ancak İstanbul veya Ankara olması lazım.
Paraya gelince; 225TL parça fiyatı.

Selamlar

Erkin

Etiketler

bildiğim kadarıyla krank sensörü arıza kaydı atmıyor veya arıza ışığı yakmıyor.
bu aralar bende de sıcakken nazlanarak çalışma sorunu var 8-10 sn marş basmak zorunda kalıyorum beyzadem ondan sonra çalışıyor. araştırmalarım krank sensörünü göstermeye başladı. parça da pahalıymış meret.

Aşağıdaki link İngiltere'den. Bu siteye baktım ben de. Nakliyesiyle 100 civarına geliyor. Bu parça gümrüğe elektronik parça olduğundan takılır mı acaba? Akışmetre de elektronik ama onun sorunsuzca gümrükten geçtiğini yazmışlardı. Fikri olan yada bilenler yardımcı olursa sevinirim.

http://www.lrdirect.com/search.php?mode=search&page=1&simple_search=Y

Sertan bey ben ebayden cok parca getirdim 150 euro yu gecmedigi surece problem yok Ancak parca gelene kadar risk var bunu iyidusunmek lazim

ilkakdeniz' Alıntı:
bildiğim kadarıyla krank sensörü arıza kaydı atmıyor veya arıza ışığı yakmıyor.
bu aralar bende de sıcakken nazlanarak çalışma sorunu var 8-10 sn marş basmak zorunda kalıyorum beyzadem ondan sonra çalışıyor. araştırmalarım krank sensörünü göstermeye başladı. parça da pahalıymış meret.

İbrahim Bey, sıcakken geç çalışma daha çok enjektörlerden olur, eğer enjektörler kaçırıyorsa araç sıcakken geç çalışır, krank sensörü arızalı olsa araç hiç çalışmaz.
Enjektörleri söktürüp test ettirin lütfen, kapalı iken yakıt damlatmaması gerek, damlatıyorsa, sıcakken geç çalışmaya sebep olur.

zrtn' Alıntı:
Merhaba tekrar,

Konuyu takip etmiştim fakat benim sorunum hala devam ediyor. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=72135.new linkli konuda sorunumdan tam olarak konuyu anlatmaya çalışmıştım. Benzer problemleri ben de yaşıyorum. Sizinkine ek olarak kısa süreli motoru susturduğumda kimi zaman ateşlemiyor. 5 dk kadar bekledikten sonra sorunsuz çalışıyor. Seyir halindeyken yapması başlı başına can sıkıcı bir durum..

Acaba bunun gibi durumları yaşadınız mı? Alarm ECU problemi olabileceğini söylediler bana. Merak ediyorum, yanlış teşhis konmuş olabilir mi?

Sertan Bey, sizin aracın immobiliser sorunu var gibi, devreden çıkarıp denemenizde yarar var, ama Izmir'de bunu nasıl yaparsınız bulamadım.

Erkin Bey, teşekkür ederim. Size son bir sorum olacak. Bu sensörün takılması uzun sürüyor mu?

Adnan Bey, ustaya ben de bunu söylediğimde immobilizer'dan olsa araç marş almaz diyor. İlk Ecu olarak öne çıkmıştı ki aracın beynini çıkartıp bir beyinciye götürücem, listede o da var:smiley: Ama usta immobilizer da bir sorun varsa kontağı çevirsek bile araçta hiç hareket olmaz diyor. Bunun dışında bir bilginiz var mıdır? Paylaşırsanız sevinirim..

zrtn' Alıntı:
Erkin Bey, teşekkür ederim. Size son bir sorum olacak. Bu sensörün takılması uzun sürüyor mu?

Adnan Bey, ustaya ben de bunu söylediğimde immobilizer'dan olsa araç marş almaz diyor. İlk Ecu olarak öne çıkmıştı ki aracın beynini çıkartıp bir beyinciye götürücem, listede o da var:smiley: Ama usta immobilizer da bir sorun varsa kontağı çevirsek bile araçta hiç hareket olmaz diyor. Bunun dışında bir bilginiz var mıdır? Paylaşırsanız sevinirim..

Sertan Bey, bizim araçlarda immobiliser devrede olduğu halde marş basabilir, anlamak kolay, marş bastığı halde çalışmadığı durumda, marşa basarken bobin güç (+) fişlerini kontrol edin elektrik var mı diye, yoksa, immobiliser devrede demektir.

Adnan Bey, ustayla buna bakmıştık aslında ve dediğiniz gibi elektrik gelmiyordu. Buna rağmen immobiliser'dan olmayacağını söylemişti. Açıkçası bir kere immobiliser devreye girdiğinde gerçekten araç hiç marş basmamıştı da. Ondan benim de aklıma hemen yatmıştı bu. Az önce konuştuğumda anahtarda çip varsa ondan yapıyor olabilir dedi.

Bu gün bir de bunu deneyeceğim. Bir anahtarcıya gidip çipine bir baktıralım bakalm anahtarın:smiley: Çok teşekkür ederim, sonucu yazarım..

zrtn' Alıntı:
Adnan Bey, ustayla buna bakmıştık aslında ve dediğiniz gibi elektrik gelmiyordu. Buna rağmen immobiliser'dan olmayacağını söylemişti. Açıkçası bir kere immobiliser devreye girdiğinde gerçekten araç hiç marş basmamıştı da. Ondan benim de aklıma hemen yatmıştı bu. Az önce konuştuğumda anahtarda çip varsa ondan yapıyor olabilir dedi.

Bu gün bir de bunu deneyeceğim. Bir anahtarcıya gidip çipine bir baktıralım bakalm anahtarın:smiley: Çok teşekkür ederim, sonucu yazarım..

Sertan bey, anahtarda chip yok, baktırmanıza gerek yok, immobiliser düzgün çalışmıyor, sizin aracın sorunu bu bence, immobiliser radyo/teyp grubunun arkasındadır, ama oralara girmeye hiç gerek yok, güvendiğiniz bir elektrikçiye, bobine direkt kontak (+) çektirin, bence en kolay çözüm bu. Yani siz kontağı açınca bobine güç (+) gelsin.

Peki bu + kontağı kutup başından mı alıyoruz direk? Yoksa başka bir yerden mi çektirmeliyim?

Tekrar merhaba,

Bu gün sanayiye gidip elektrik çektirmeyi söyledim fakat bundan önce aracı tekrar bilgisayara bağlayalım dendi. Bağladığımızda motor beynine erişilemiyor hatası aldık. Beni doğruca beyinciye gönderdiler. Oradaki usta kabloları kontrol etti ve beni tam teşhisin koyulabilmesi için başka bir land servisine gönderdi. Oradaki usta ise araçtaki çalışmama problemini görmek istedi. Her zaman bu çalışmama sorununu yapmadığı için biraz denedik. Bu denemeler sırasında şöyle bir durum meydana geldi; kontak anahtarını 2. kademeden 3. kademeye çevirip marş basmak istediğimde bir süre bekledikten sonra marş basmaya başladı. Yaklaşık 2-3 sn beklemek gerekiyor. Aynı süreyi 2. kademedeyken de beklediğimizde yine marş basıyor. Dizel araçlardaki gibi..

İlginçtir ki her seferinde beklememe rağmen sonrasında motor çalışıyordu. Farklı aralıklarla bekleyip tekrar tekrar denedik ama hep motor normal bir şekilde çalışıyordu Usta sorunun yaşandığı anı göremediğinden net birşey söyleyemem dedi. Ama kontaktaki gecikmenin bu problemle aynı sebepten olabileceğini söyledi. Bu yeni durum, beyincinin kabloları kontrol etmesinden sonra olduğundan belki oradaki kurcalama buna sebep oldu bilmiyorum ama 1-2 saat içindeki denemelerim sorunun anlattığım şekilde değiştiğini gösteriyor gibi. Belki birşey söylemek için erken ama önceden kontak basarken beklemeyi hiç yaşamamıştım. Bu aklımı karıştırdı.

Sonuç olarak; Adnan Bey, dediğiniz işlemi yaptıramadan gün bitti :-\ Son servisten ayrıldıktan sonra ben de defalarca yolda kenara çekip, aracı stop ettirip tekrar tekrar denedim ama her seferinde çalıştı. Kontağı çevirdiğimde 2-3 sn beklemeyi hep yapıyor. Sanki birşey şarj oluyormuş gibi. Bir sebepten devre geç tamamlanıyor sanki. Bunu neden yapabilir, fikri olan paylaşırsa sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR