discovery2 3 amigolar arızası abs-tc-hdc

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan discovery2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,130

discovery2

Yeni Üye
tüm arkadaşlarıma selamlar diliyorum siteye yeni üyeyim .hayalim olan discovery 2 ye sahip oldum.daha önce hyundai tucson kullanıcsı idim.bu araba anlatılcak gibi deyil.yanlız bu araba ile sadece bu arabaya hayranlık duyanların alması gerektiğine inanıyorum.sonuç olarak 2000 model ve ufak tefek sorunlar çıkarıyor.ben kendim bir çok şeyini kendi imkanlarımla yapıyorum.
fakat sizlerden bir yardım isteğim var.bir sorunla karşı karşıyayım .tüm discovery lerde olan ve herkesin derdi olan bir sorun geldi ve beni buldu.buna 3 amigolar adını takmışlar yabancılar.3 lamba birden yanıyor.abs-tc-hdc lambaları.bu durumla ilgili bir çok denemem oldu abs sensörleri büyük bir etken fakat testlerde sensör arızası vermiyor.sadece shattıl valve arızası veriyor bilgisayar testinde .shattıl valve abs pompasının içinde yer alıyor ve sade görevi iniş eğim sistemi çalışırken siz frenlare basmadığınız için frenlambalarını yakmakta kullanılıyor.arızalı dediler ve değiştirdik düzelmedi ben elektronikle uğraşıyorum çıkanla sıfır olan shattıl valve yi test ettim bire bir aynı değerleri veriyor ve bu arıza araba ile hızlı giderken deyil tam durduğunuzda veya geri giderken birden frene bastığınızda veya kontağı açtığınızda sistem testi esnasında veya araba ile yavaş çok yavaş seyrederken karşılaşıyorum.bu konuda yardımcı olabilecek veya başına bu tür bir soru gelen varsa yardımlarınızı bekliyorum

saygılar.

Etiketler
Ynt: discovery2 3 amigolar arızası abs-tc-hdc

Cihan bey sizi çağırıyorlar konunun uzmanı olarak ;D

merhaba teşekkürler bilgi içincihan beyle nasıl irtibat kurabilirim iyi akşamlar

Cihan bey görür zaten bu mesajı discovery 2 lere karşı özel bir sevgisi vardır cevaplar :smiley:

Benim bildiğim kadarıyla bu arızanın birkaç endeni olabiliyor, sensörler, kabloalr kontrol edildikden sonra hala sorun geçmezse malesef abs - tc beyni komple değiştirmek gerekiyor. Zaten dediğiniz gibi genel problemi bu discovery 2 lerin. Ama ben kullandığım aracımda yaşamamıştım. benden sonraki sahibide hala yaşamadı. 3 sistem bir arada olduğu için birinden birinde olan ufak bir sorun sistemi komple arızaya sokuyor malesef. Bilgisayara bağlattınızmı ordan belki tam sorunun kaynağı çıkar.

discovery2' Alıntı:
tüm arkadaşlarıma selamlar diliyorum siteye yeni üyeyim .hayalim olan discovery 2 ye sahip oldum.daha önce hyundai tucson kullanıcsı idim.bu araba anlatılcak gibi deyil.yanlız bu araba ile sadece bu arabaya hayranlık duyanların alması gerektiğine inanıyorum.sonuç olarak 2000 model ve ufak tefek sorunlar çıkarıyor.ben kendim bir çok şeyini kendi imkanlarımla yapıyorum.
fakat sizlerden bir yardım isteğim var.bir sorunla karşı karşıyayım .tüm discovery lerde olan ve herkesin derdi olan bir sorun geldi ve beni buldu.buna 3 amigolar adını takmışlar yabancılar.3 lamba birden yanıyor.abs-tc-hdc lambaları.bu durumla ilgili bir çok denemem oldu abs sensörleri büyük bir etken fakat testlerde sensör arızası vermiyor.sadece shattıl valve arızası veriyor bilgisayar testinde .shattıl valve abs pompasının içinde yer alıyor ve sade görevi iniş eğim sistemi çalışırken siz frenlare basmadığınız için frenlambalarını yakmakta kullanılıyor.arızalı dediler ve değiştirdik düzelmedi ben elektronikle uğraşıyorum çıkanla sıfır olan shattıl valve yi test ettim bire bir aynı değerleri veriyor ve bu arıza araba ile hızlı giderken deyil tam durduğunuzda veya geri giderken birden frene bastığınızda veya kontağı açtığınızda sistem testi esnasında veya araba ile yavaş çok yavaş seyrederken karşılaşıyorum.bu konuda yardımcı olabilecek veya başına bu tür bir soru gelen varsa yardımlarınızı bekliyorum

saygılar.

Selam, Anıl Oto'ya gidin, aracı bilgisayara bağlasınlar. Sorunun ne olduğunu ve maliyetini söylerler. geçmiş olsun.

arkadaşlar bendede böyle bir çok ,three amigos, durumları oldu ama ,bir çok etkene bağlı olarak ,konuyu açan arkadaşımızın dediği gibi 3 ayrı sistem ,yani abs sensörü bozulmuştu yandı değiştirdik söndü ,yıkamacıdan çıktık ıslanmış dediler kuruttuk söndü , shuttle valf bendede arızalanmıştı ,hatırladığım kadarı ile şöför tarafında bakır hortumların giriği kare bir alminyum parça idi , biz yenisini bulamamıştık bir kurban bayramı arefesi ,çıkma bulup taktık düzeldi ,yani 3 lambada sönmüştü , ama arkadaşımızn problemi bence başka bir sensörden ,engin kardeşimizn dediği gibi makinaya bağlanınca vermesi lazım hangi parçanın arızalı olduğunu allah kolaylık versin

merhaba ilginiz için teşekkürler.ben arabayı çok sefer bilgisayara bağlattım kesinlikle abs sensörlerinde sorun gözükmüyor tek arıza var shattıl valve .anıl otoya götürüldü çok ayrıntılıca bakıldı ordada shattıl avalve arızası çıktı fakat yenisi zaten takıldı .shattıl valvenin devamı olan abs pompası kaldı son çare bu parça değişecek fakat pahalı son olarak düşünmek istiyorum fakat arabanın yıkanması ile kesinlikle alakası olduğunu düşünüyorum ama ne ıslanıyor bilmiyorum .herkese iyi çalışmalar

discovery2' Alıntı:
merhaba ilginiz için teşekkürler.ben arabayı çok sefer bilgisayara bağlattım kesinlikle abs sensörlerinde sorun gözükmüyor tek arıza var shattıl valve .anıl otoya götürüldü çok ayrıntılıca bakıldı ordada shattıl avalve arızası çıktı fakat yenisi zaten takıldı .shattıl valvenin devamı olan abs pompası kaldı son çare bu parça değişecek fakat pahalı son olarak düşünmek istiyorum fakat arabanın yıkanması ile kesinlikle alakası olduğunu düşünüyorum ama ne ıslanıyor bilmiyorum .herkese iyi çalışmalar

hocam arıza abs pompasındansa sonrası içinde bir çözüm üretip bir şekilde yalıtın derim...

bu aracların işi bu mecbur su giricek sağdan soldan.

Bir de Oktay Ustaya gösterir misin? bu tür durumlar için bir çözümü vardı, net olarak hatırlamıyorum ne yaptığını. bilgilerini servisler başlığında bulabilirsiniz.

Almanya'da bir arkadaşımın da aynı sorunu vardı , ilgili tüm parçaları garantiden değiştirdiği halde bir müddet sonra aynı sorunla başbaşa kalmıştı . O'nu arayıp ne yaptığını sordum .Fiziki olarak olarak testlerde bir şey bulamamışlar , akü başını çıkarıp tekrar takınca lambalar sönüyormuş , bazen bir gün sonra bazen birkaç hafta sonra tekrardan ikaz lambaları yanmaya başlıyormuş . Herhangi bir problem olmadığı halde ikaz lambalarının sürekli yanması tedirgin ettiği için arabayı elden çıkarmış .Disco dan vaz geçemedim , 2006 model LR3 aldım dedi . Siz de bir akü başını çıkarıp takın , bakalım ne olacak .Kolay gelsin.

Selamlar,

öncelikle geçmiş olsun. Umarım aracınız başka sorun çıkarmaz. İnternette dolaşırken bulduğum bir sitede sizin konu ile alakalı olabilecek LR'ın yayınladığı ingilizce teknik döküman buldum. Orada ABS ikaz lambasının hiçbir sorun yokkende yanabilceği ve bu konuda servisin yapması gerekenler var. Teknik konuda ingilizcesi iyi olan bir arkadaşın daha ayrıntılı bilgi vereceğini düşünerek aşağıya pdf dosyasının linkide ekliyorum
kolay gelsin!

http://www.landroverclubvi.com/uploads/2/3/9/8/2398536/abs_warning_lamp_illumination.pdf

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR