Ynt: Dizel Araç Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Olası Motor Problemleri
drares' Alıntı:
"sözün kısası araç içinize siniyorsa alın, kimseye güvenmeyin, neticede ölüm hariç herşeyin çaresi var, bir araçtan zarar edersiniz bir araçtan kar edersiniz ama tecrübe kazanırsınız"
Leven bey bu görüşünüze karavan yapılacak araç seçimi söz konusuysa katılmıyorum. Çünkü özellikle aracı alkovenli motokaravana dönüştürecekseniz, bu konuda çok dikkatli olmak zorundasınız. 13-15 bin liraya aldığınız bir araca 20-30 bin lira harcayıp motokaravan yaptıktan sonra giderilmesi güç arızalar nedeniyle hevesinizi yitirebilirsiniz...
Haşmet bey bir araç aldıktan sonra benim ilk işim tamirciye sokarak ilk olarak frenler, aracın yürüyen aksamı, yağ ve filtre değişimi varsa göremediğim arızalarını yaptırdıktan sonra binerim, neticede ikinci el araç alıyoruz ve ticari. ben o kadar göstermeme rağmen arabayı aldıktan sonra yaptığım masraflar
1- debriyaj iyi değildi, baskı balata komple değişti ayrıca volan arızalı idi oda değişti, sadece balata bitik diye düşünmüştük.
2- fren papuçları bitmişti, açınca disklerinde baya kötü durumda olduğunu göründe hem diskler hem balatalar yenilendi
3- yağ,mazot,hava filtreleri ve yağ değişimi
4- muayenede sol ön teker rulmanı bozuk diye geçmedi, sanayide aks kafasını çıkaramayınca rulmanla beraber yeni aks kafası takıldı
bu yazdıklarımdan da anlayacağınız gibi arabaya ne kadar temiz deselerde masraf etmeniz kaçınılmaz, o yüzden içinize sinen aracı alın diyorum, 4x4 kusursuz bir ticari araç bulmanız imkansız, içinize sinen bir araç olursa ettiğiniz masraf gözünüze batmaz ;D (benim gibi) ben bu masraflara razı gelerek aldım çünkü bundan temiz bir araçla karşılaşamadım, ilk kriterim motor durumu idi oda düzgün olunca kaçırmayıp aldım