Dizel Aracıma Devir Saati Takabilir miyim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan varlikefe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,114

varlikefe

Kamp I
Arkadaşlar dizel 3300 cc(90 beygir) lik nissan patrol dizel aracıma devir saati takmak istiyorum.bu mümkünmü?nasıl bir saat takılabilir.hangi devri gösteren bir saat takmak lazım.ve devir saati nereden devri ölçüyor.(şarj dinamosu vb...)

SD33*Diesel-3246 cc-6 silindir-70Kw@3600(max power)-215Nm@2000(max tork)

Etiketler
Ynt: Dizel Aracıma Devir Saati Takabilir miyim?

dizel devir saatleri benzinliye göre farklıdır. Piyasada dizele uygun devir saatleri bulabilirsiniz. Bu saatler genelde mazot pompasından hareket alır. Fakat şarj dinomosunun devir saati çıkışıda mutlaka vardır. İlk basta elektirikçiye aracı gösterin sizi yönlendirecektir.

bazı dizellerde vantilatör veya devirdaim pompası aracılığıylada devir ölçülebiliyor

ne yazık ki, her şarj dinamosu/pompa vs her gösterge ile uyumlu değil. eğer aracınızın orjinal ekipmanında varsa (yurtdışında satılan modellerde) onlardan bir tane getirtmenizde fayda var.

merhabalar problemimiz aynı sanırım
devir saati şarz dinamosundan alıyor denedim fakat 24 v olusundan sanırım gaza hafifce dokunusda bile gosterge sonuna kadar dayanıyor
sd33 uzerine takılaabilecek bir yer var ama malesef kıbrısda olanaklar cok kısıtlı
bır hurdalıktan dizel bir aractan sensor sokup vida ayagını patrola gore ayarlamakla bu is hallolur
fakat henuz burada bulamadım

ben bir çözüm bulup uyguladım.şarj dinamosundan kablo çektirdim.sonra bizdeki 100 veya 250 lik doçların devir saatini taktım.(3500)rpm.zaten bizim 3300 cc dizellerinde devri 3600 rpm.bu arada bu saatlerde 12 ve 24 olmak üzere çift giriş var.saatin arkasındada devri ayarlamaya yarayan bir pim var.buradan ayar yaptım.araç boşta son gazı vurunca 3500 e vuruyor.buda tam olmasa bile çok güzel bir sonuç bence

Devir elde etmek stabil bir değerdir.Bu bağlantı yaptığınız yer,kullandığınız saate varıncaya kadar etkeleyen etkenler vardır.
Her saati devri vermez once saatin devir kadranı motor devirne denk gelen aralıkta olmalıdır.
İyi incelenirse motorda devir saati için muşul girişi yada en ideal alternatif vardır.

yer var olmasına var fakar sensoru bulmak zor ben bulamadım sd33 lerde pompanın arkasında kayıslara yakın yerde yuvası var
sensor en buyuk problem
birisi wolksvagen minibuslerınkı uyuyor diye yazmıs yabancı sitelerden birindeydi sanırım ama bulup deneyemedim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR