Dizel Eberspacher Isıtıcı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karavan1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,293
Dizel Eberspacher Tamiri ACİL..

Merhaba,
Eskişehir,Bursa ve Bolu'da Ebersphaper webosto tamircileri hakkında bilgisi olan varsa yazabilir mi acaba?
Biz Antalya'dayız Yarın Eskişehir'e 1 hafta orda kaldıktan sonra Bolu,Bursa,Kastomunu tarafını gezicez yaklaşık 1 ay.
Webostomuzda bir sorun var kendi kendine kapanıyor yada ilk başta ateşlemiyor.
Tamir edebilecek ustalar hakkında bilgi verirseniz sevinirm.

Ynt: Dizel Eberspacher Isıtıcı

Merhaba,
Eskişehir,Bursa ve Bolu'da Ebersphaper webosto tamircileri hakkında bilgisi olan varsa yazabilir mi acaba?
Biz Antalya'dayız Yarın Eskişehir'e 1 hafta orda kaldıktan sonra Bolu,Bursa,Kastomunu tarafını gezicez yaklaşık 1 ay.

fuoco' Alıntı:
Merhaba,
merhaba,ben murat,6 ay önce d2 taktırdığım bir yer var(eskişehir)sizi oraya yollarım,505 7479747

omnitemporal' Alıntı:
merhaba,ben murat,6 ay önce d2 taktırdığım bir yer var(eskişehir)sizi oraya yollarım,505 7479747

Teşekkür ederim murat,
Sizi 2 gün içinde arıycam yarın yola çıkıyoruz. :smiley: :smiley:

orsaalabanda' Alıntı:
Bu hesapla 60 amperlik bir akünün en az 25 saat dayanması gerekiyor. Aküyü sonuna kadar kullanamayacağımızı ve belki de %100 dolu olmadığını bile düşünsek 18-20 saat dayanması gerekir. Üstelik kapalı pozisyonda geçirdiği 5 watt. lık yani saatte 0,42 Amperlik süreyi hesaba katmadım bile...

Üstelik bu güç değerleri webasto markasında biraz daha düşük.

Katiliyorum. Ben isiticimi yasam akulerimden ayirip mars akusune bagladim. Cok memnunum 16 saat rekorum. Onemli olan acip kapatmamak. Basladimi kapatmayacaksiniz. Calisacak. Gerekirse kisin en ufakta yansin. Daha hic akuyu bitirmedi. Zaten bitirmeden kendini kapiyor ve mars basabiliyorsunuz.

fuoco' Alıntı:
Merhaba,

Bursada Dalgıç pompa- Kazım usta.

İşini cidden iyi bilir ve çok deneyimlidir.

Ankara yolu üzeri Otosansit te.

Telefonu: 0 224 346 08 88

insel' Alıntı:
Onemli olan acip kapatmamak. Basladimi kapatmayacaksiniz. Calisacak. Gerekirse kisin en ufakta yansin. Daha hic akuyu bitirmedi. Zaten bitirmeden kendini kapiyor ve mars basabiliyorsunuz.

Kesinlikle İnsel hocam haklı. Önemli olan kapatıp açmamak. Dediği gibi gerekirse en hafifte çalışsın ama aç-kapa artema olayına girilmesin. :D

taiga' Alıntı:
Bursada Dalgıç pompa- Kazım usta.

İşini cidden iyi bilir ve çok deneyimlidir.

Ankara yolu üzeri Otosansit te.

Telefonu: 0 224 346 08 88

Kesinlikle İnsel hocam haklı. Önemli olan kapatıp açmamak. Dediği gibi gerekirse en hafifte çalışsın ama aç-kapa artema olayına girilmesin. :D

Teşekkür ederim önerileriniz için:smiley:
Eskişehir deki ustalar pek anlamıyorlar ve ellerinde parça yok.
Bolu'daki usta ben yaparım dedi elinde parçada varmış.
bakalım....

Bugün bir iş için sanayideydim; bir rastlantı sonucu Eberspacher bayi ve yetkili servisi ile karşılaştım. Akhisar'da Açsa'nın bayi ve yetkili servisi olduğunu bilmiyordum; meğer varmış!... Açsa'nın sitesinde bayi ve yetkili servisler görünmüyor; telefon ettim ve doğrulattım. Akhisar'da bu hizmeti veren Onur Sadeer ciddi bir kişilik izlenimi vermişti bana ama yine de telefonla doğrulattım yazmadan önce. Akhisar'ın, dolayısıyla bayi ve servisin, İstanbul-İzmir karayolu üzerinde olması, tüketiciler açısından büyük artı bence.

Bu arada, D2'yi ve ederini sordum; "1000TL, montaj içinde, döviz olarak da 450 Euro" dedi. Almak ya da servisinden yararlanmak isteyenlerin bilgisine...

Güven Oto Elektrik

Onur Sadeer
Tel:.............. 0 236 414 58 79
Yd. Parça Tel: 0 236 414 89 85
Cep:............. 0 542 566 21 62
İnönü Mah. 138-1 Sok. Nu: 7
Akhisar-Manisa

Cavid Sezen
Not: Yaza girerken çok gerekli olmayabilir bu bilgi ama "yazın aba, kışın yaba alınır!..." :D

4 yıldır kullandığım D2 ısıtıcım ilkbaharda devamlı arızaya geçiyordu yaz sezonunda önemsemediğimden ilgisiz kaldım ancak
sonbahar ile birlikte başlayacak gezilerde ısıtıcımın sağlıklı çalışması için Açsa'ya servise gittim.

Kışın yakıt ikaz lambası yanıkken ısıtıcıyı çalıştırmıştım daha sonra yakıt aldığım halde ısıtıcım arızaya geçiyordu
serviste bilgisayara bağlandı 52 nolu arıza verdi yani sistem yakıtı çekemiyormuş sebebi depoda yakıt azalınca
sistem hava çekmiş ve o nedenle ara sıra arızaya geçmiş.
Teknisyen arkadaşın önerisi bu durumda cihazın devamlı devreye sokularak sistemdeki havanın atılması sağlanmalıymış.

Bizim gıbı bu alet ile yenı tanışacak olanlar için oldukca onenlı bır bılgı . Aklımızın kenarında bulunmalı bence. Aracı hareketsiz bırakmamak icin ısıtıcının makul bır yakıtı depoda bırakması olarak yorumladım .
Teşekkürşer Levent bey.

Mehmet abi cihazın kendini koruması olarak algılanmamalı, depodaki mazot azalınca yakıt yerine depodaki havayı emmesi
nedeniyle sistemde oluşan hava cihazın çalışmamasına sebep olmuş.

Aslında olması gereken uygulama cihaz için 5 yada 10 litrelik ayrı bir plastik depo satınalıp mazotu bu depodan kullanmak
daha iyi bir uygulama olurmuş ancak benim gibi birçok kullanıcı araç deposundan yakıt almayı seçmiş.
Depodaki oluşacak kirlinmelerde temizlik çok kolay olacaktır.

Haklısıımız Levent bey. Gerek duyulursa eger ısıtıcının kendıne ait olan deposunun şamandıra sıstemıne ışıklı veya seslı bır uyarıcı eklenerek daha fonksiyonel hale getırılebilmekte mümkün . Tabi bu sıstemı uygulamak için gereklı boşluk ve ımkan da dızayn ı etkileyebılır. Bence mustakıl depo daha saglıklı olabılır.
Selamlar.

güngör' Alıntı:
4 yıldır kullandığım D2 ısıtıcım ilkbaharda devamlı arızaya geçiyordu yaz sezonunda önemsemediğimden ilgisiz kaldım ancak
sonbahar ile birlikte başlayacak gezilerde ısıtıcımın sağlıklı çalışması için Açsa'ya servise gittim.

Kışın yakıt ikaz lambası yanıkken ısıtıcıyı çalıştırmıştım daha sonra yakıt aldığım halde ısıtıcım arızaya geçiyordu
serviste bilgisayara bağlandı 52 nolu arıza verdi yani sistem yakıtı çekemiyormuş sebebi depoda yakıt azalınca
sistem hava çekmiş ve o nedenle ara sıra arızaya geçmiş.
Teknisyen arkadaşın önerisi bu durumda cihazın devamlı devreye sokularak sistemdeki havanın atılması sağlanmalıymış.

Benim ısıtıcının yakıtı, motora giden hortuma T bağlanarak alındı, mazot tamamen bitince, hava yapacak demektir, aklımız da bulunsun bizde de aynı sorun çıkarsa, konuya yabancı kalmayız.

Fena bilgi değil, sana da geçmiş olsun.En azından sorunun basit çözülmüş.

Teşekkür ederim İlhan hocam,
Yakıt deposu ışığı yandıktan sonra ısıtıcı çalıştırmanın cezası sanırım, depodaki pisliği çekip daha uzun
iş açabilirdi,neyseki 70 km yol gidip geldik ve öğrendik selamlar.

abi sokak cadde adı bilmiyorum,tarif edeyim elinle koymuş gibi bulacaksın,şimdi
ankara yoluna çık,otocenter köprüsünü düz geç,sağda tekzen sanayi sitesi yazıyor,bu kamyon tırların tamir edildiği yer,sanayinin giriş kapısından gir birinci yokuşu çık,2. yokuşun başındaki sokaktan (ikinci yokuşu çıkmadan) sola dön,20 metre sonra sağda elektrikçi yazar,önünde vebasto taktıran kamyonlar görebilirsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR