Dodge 150 Lastik Ebadı Hakkında...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Naturalist61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,318

Naturalist61

Benim sadık yarim kara topraktır...
Yer
Trabzon - İzmir
Arkadaşlar bende 1988 mod.150PW dizel var. Ön arka dingiller 250 lik. Üzerindeki lastikler 7.50 - 16 dır. Ben 9.00 - 16 lastik takmayı düşünüyorum. Traktör römork lastiği iri dişli. Hem araç yükselir hemde çamurlu yol performansı artar. Yanlız haliyle aracın gücü bir miktar düşer. Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olan arkadaşlarda bilgi almak istiyorum. Yardım eden olursa sevinirim. Selamlar...

Etiketler
Ynt: Dodge 150 Lastik Ebadı Hakkında...

9.00/16 bu lastiği takmak istiyorum...

9.00 lastik.jpg

bence takmayın, çekişten çok düşer.

(7.5x2)+16=31 inch
(9x2)+16 =34 inch

aradaki çap farkı fazla, motor çekmeyecektir diye düşünüyorum.Benim aracın 31 orjinali, üstünde 35 var düzde sıkıntı yok, arazide hiç sıkıntı yok, ama şehire girdiğinde yokuşta vs canını alıyor.Diferansiyeli değişsem sorun düzelir , oda işime gelmiyor.:smiley::smiley: aynı durum sizdede olacaktır.

yavuz-çelikel' Alıntı:
bence takmayın, çekişten çok düşer.

(7.5x2)+16=31 inch
(9x2)+16 =34 inch

aradaki çap farkı fazla, motor çekmeyecektir diye düşünüyorum.Benim aracın 31 orjinali, üstünde 35 var düzde sıkıntı yok, arazide hiç sıkıntı yok, ama şehire girdiğinde yokuşta vs canını alıyor.Diferansiyeli değişsem sorun düzelir , oda işime gelmiyor.:smiley::smiley: aynı durum sizdede olacaktır.

Yavuz bey kardeşim teşekkür ederim. Ben bu aracı devamlı arazide kullanıyorum devamlı toprak yol. Tabi bir geziye çıktığımızda toprak yola kadar bir süre asfaltta gidiyorum. Benim için sonuçta çamur ve toprak yolda performansı önemli. Ayrıca araçta yük yok. Bu lastiklerle çamurda asla takılmam diye düşünüyorum. [Yokuşta canını alıyor] derken dif leri yoruyor anlamındamı demek istediniz yani bu değişim aracın herhangibir mekaniğinde arızaya yol açarmı. Saygı ve selamlar...

Birde şöyle bir sorum olacak. Lastiğin çapı değilde taban genişliği yükseltilirse aynı sorun mu doğar. Selamlar...

Hasan bey motorun gücü yetmiyor demek istedim.Arazide ağır devirde yürüyorsanız devamlı problem olmaz güzel yürür, ancak normal vitesde sıkıntınız olur bence.Aracınızdaki diferansiyelin diş sayıları kaç?

yavuz-çelikel' Alıntı:
Hasan bey motorun gücü yetmiyor demek istedim.Arazide ağır devirde yürüyorsanız devamlı problem olmaz güzel yürür, ancak normal vitesde sıkıntınız olur bence.Aracınızdaki diferansiyelin diş sayıları kaç?

Üstadım dişli sayısını bilmiyorum. Yanlız benim araç 150 lik 100 lük kasa ama orjinal diesel yani 200 lük dodge motoru var.Benim dif ler 250 dodge olarak değiştirdim. Ben bu aracı sonuçta arazide ağır devirde kullanıyorum. Yüksek viteste çekiş düşebilir ama bana ağır devirdeki performansı önemli. Eğer mekanik olarak arızaya sebep olmazsa almayı düşünüyorum. O lastikleri sevdim ama şaşırmış durumdayım. Selamlar..

doçhasan' Alıntı:
Üstadım dişli sayısını bilmiyorum. Yanlız benim araç 150 lik 100 lük kasa ama orjinal diesel yani 200 lük dodge motoru var.Benim dif ler 250 dodge olarak değiştirdim. Ben bu aracı sonuçta arazide ağır devirde kullanıyorum. Yüksek viteste çekiş düşebilir ama bana ağır devirdeki performansı önemli. Eğer mekanik olarak arızaya sebep olmazsa almayı düşünüyorum. O lastikleri sevdim ama şaşırmış durumdayım. Selamlar..

low'la kullanacaksanız hiç problem olmaz.

bende 83 model 100 lük doç var orjinal motor ve defransiyel petlas 900*16 lastik taktım arazide süper asfaltta can alıyor araçda 600 16 vardı 120 140 km sürat yapıyodum şimdi 70 zor görüyorum bilginize

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,930
Kayıtlı Üye Sayımız
166,951
Kaydolan Son Üyemiz
mikeshustons

Çevrimiçi üyeler

Geri