Doğada Kamp Yapmak ve Doğayı Tanımak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tolgailgim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,283

tolgailgim

Ana Kamp
Yer
İZMİR
Merhaba arkadaslar tanısma bolumunede yazdım. Bir yıldır bu kamp işine fena sardım siteyide bir baska forumdan öğrendim , fakat bu bilinç altımda ürettiğim bir bahanemidir bilmiyorum ancak vahşi hayvanlardan korkan birisiyim ben. Şehirde bile bir köpekle karşılaşsam refleks olarak direk koşarım çünkü geçmişte köpek saldırılarına maruz kaldım bu artık benim bilincime işlemiş.

Ama biyandanda kamp yapıp doğada 2 gün bile olsa geçirmek istiyorum. O yüzden toplu olarak kamp yapan kisilerle yapmak istiyorum çevreyide burda yaparım sanırım zamanla tanışacağımı düşünüyorum. İnanın şehir hayatından çok sıkıldım yani kendimi doğaya bırakıp doğada keşiflere çıkıp doğayı tanımayı çok istiyorum

Ben simdiden para biriktirip kendimi hazır hissetiğimde kamp etkinliklerine katılmak istiyorum. Dolayısı ile çadır ve diğer temel malzemeleri toplam kaç paraya alabileceğimi bilmek isterim ki herşeyi eksiksiz alayım. Malum öğrenciyiz yani para durumlarıda kısıtlı.

Birde ben ege bölgesindeki ayı hareketliliğini bilmek istiyorum. Bizim köy kütahya gediz'e bağlı bir köy amcam 15 yıldır dağlarda sürü otlatır çok gerkmedikçe dağdan inmez ve dağ evinde kalır. Birkaç kez ona birlikte sabah erken saatlerde kalkıp akşamlara kadar dağda ormanlarda hayvan otlatmışlığımız var ancak domuz dısında hiçbir vahşi hayvan gormedik. Ben yokken o gördümü bilmiyorum ürkütmemek için bana dememişte olabilir.

Acaba diyorum ayıların genel yasam alanı daha iç anadolu , doğu bölgesi , karadeniz felan mı ? Çünkü vikipedi'de boz ayı başlığında haritada sadece oralar seçili ege bölgesi seçili değil.

Başlangıç için uzun bir yazı oldu sanırım :smiley:

Ekleme : Sitede yer alan ayılarla ilgili konuları okudum nekadar utangaç oldukları ve insanlardan korktukları yazılsada ben içimdeki korkuyu atamıyorum.

Etiketler

Ynt: Doğada Kamp Yapmak ve Doğayı Tanımak

cem uludinc' Alıntı:
Şehirde bile köpekten korkuyorum diyorsan işin zor gibi kolay gelsin bakalım
Normalde korkmam fakat bir iki kez saldırılarına maruz kalınca iyice korkmaya basladım artık. Ne yapalım artık çıkamıcaksakda çıkamayız doğaya :smiley:

Emwayyes teşekkür ederim.

şahsım adına içinizdeki bu korkuyu yenmenin en iyi yolunun mümkün olduğunca doğa da vakit geöirmek olduğunu düşünüyorum.Siz şanslı insanlardansınız ki
çocukluğunuzda bir köy ortamında büyümüş yada vakit geçirmişsiniz.Şehir de yaşayan çocuklarımız bundan bile mahrum yaşamaktalar.
Ankara da olsaydınız hafta sonları doğa yürüyüşlerine çıkardık ama gezenbilir İzmir grubu ile tanışmanızda fayda var.

Eğerki bu tür korkular var ise kampingde kamp yapmanı tavsiye ederim. Gerçi orayada millet köpeğini getiriyor falan ama idare edeceksin artık. Benim eşimde kedi köpekten korkardı bir kampingde kamp yaptık hiç bir sorun çıkmadı.
Yada kalabalık bir gruba katılırsan o zamanda kendini güvende hissedebilirsin.

Destek mesajlarınız için teşekkür ederim arkadaslar. Evcil veya sahipli köpeklerle sorunum yok zaten , sorunum sokak köpekleri ile ilgili çünkü dediğim gibi saldırılarına maruz kaldığım için insan ister istemez korkuyor.

Malesef şimdiki çocuklar çok şanssız tüm günlerini ya sokakta oynayarak yada internet kafe köşelerinde vakit öldürerek geçiriyolar. Aile'de ilgilenmeyince çocuklar beton yığınlarının arasında büyüyüp gidiyolar ben her fırsat'da köye gittiğimde mutlaka yanımda birisi ile çıkar dolaşırım doğayı.

Gezenbilir izmir grubuna göz atsam iyi olacak sanırım.

Doğa da vahşi hayvan mı kaldı ki korkacağız.

Yaban Domuzları bile bizlerden korkuyor yahu.

Bizim grubumuzla doğa yürüyüşlerine katılın.
Doğa da kamp yapmanızı da sağlarız hemde çok az bir maliyet ile.

E-postanıza iletiler yolladım bakmanız gerek mutlaka.

TezzMertek' Alıntı:
Bizim grubumuzla doğa yürüyüşlerine katılın.
Doğa da kamp yapmanızı da sağlarız hemde çok az bir maliyet ile.

E-postanıza iletiler yolladım bakmanız gerek mutlaka.

Hemen bakıyorum.

Gerçekten guzel fotoğraflar ve geziler var. Mail kutunuza bir mail yolladım.

beyler kamp yapmak doga yürüşü yapmak istiyorum arkadaşlar bir kaç gece dogada kalmak istiyorum doganını tadını çıkarmak istiyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,816
Kaydolan Son Üyemiz
car3393car

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR