Doğu Anadolu Gezimizden

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,505

schweps

Zirve
ishakpasasarayi2.jpg

ishakpasasarayi1.jpg

kale.jpg

ani.jpg

ani2.jpg

Etiketler

Ynt: Doğu Anadolu Gezimizden

Paylaştığınız için teşekkürler,mümkünse daha çok fotoğraf isteriz... bir de 3. resimde ki yer neresi acaba?

balum' Alıntı:
Paylaştığınız için teşekkürler,mümkünse daha çok fotoğraf isteriz... bir de 3. resimde ki yer neresi acaba?

Çıldır'ın girişindeki Şeytan Kalesi.

Şeytan kalesine, aracınızı köy içine bırakıp uzunca bir patikayı takip ederek ulaşabiliyorsunuz.
Patika boyunca derin vadide akan dere size eşlik ediyor.
Patikanın aşağıdaki fotoğrafta sol üst köşede gözüken kısmına vardığınızda kale tüm ihtişamıyla karşınıza çıkıyor.
vadi1.jpg

yol' Alıntı:
Güzel bir gezi olmuş, ayaklarınıza sağlık. Bu kırmızı pullu alabalık, şimdiye kadar "lezzetine doyum olmaz" diye ününü duyduğumuz balık mıdır?

Sedat bey,
ta kendisidir.

Şenol Bey sormak istediğim bir soru var. Fotoğraflarınız arasında Ani Harabeleri de var. Bundan birkaç yıl önce biz de gitmiştik. Ancak harabelerin girişinde nöbet tutan askerle fotoğraf çekme yüzünden tartışmıştık. Fotoğraf çekmenin yasak olduğunu söylemişti. Nitekim de çekememiştik. Acaba yasak kaldırıldı mı? Çok üzülmüştüm hiç fotoğraf çekemedim diye.

Çok eskiden yasak varmış ama ben son üç senede iki kez Ani Harabeleri'ne gittim ve ne fotoğraf ne de video çekiminde sorun yaşamadım. Gerçi son gidişim Mart ayında olduğu için o kış kıyamette ziyaretçi gelmeyeceğinden asker bile yoktu harabelerde...

Bu arada konu açılmışken kendi objektifimden Büyük Katedral'in iki fotoğrafını paylaşayım...

2005 Mayıs, Mert (Deep) ile yaptığımız Türkiye turu sırasında;
62913640b5f0c0069e98df37724c66b1.jpg

2006 Mart, sadece Büyük Katedral'i çekmek için Kars'a gidişimde;
23483de733c2429fce6290db2b79d542.jpg

Harika fotoğraflar Sedat Bey. Renkler müthiş. Filtre kullandınız mı çekerken?

Cidden enfes fotolar Sedat hocam...
Bilgine , yeteneğine, emeğine sağlık...

focus' Alıntı:
Harika fotoğraflar Sedat Bey. Renkler müthiş. Filtre kullandınız mı çekerken?

İlk fotoğrafta hiçbir filtre yada filtreleme yoktur. İkincisinde ise sadece köşelerde hafif bir burn (karartma/yakma) uygulaması yapılmıştır.

taiga' Alıntı:
Cidden enfes fotolar Sedat hocam...
Bilgine , yeteneğine, emeğine sağlık...

Çok teşekkür ederim Haldun abi :smiley:

Sedat Bey ilk fotoğrafınızda, sol taraftaki beyazlık ile Katedralin üstündeki beyazlıklar kar mıdır? Tam çözemedim. Mayıs ayı? Kar? Olabilir mi acep? :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,113
Kayıtlı Üye Sayımız
167,019
Kaydolan Son Üyemiz
Nilay Gündüz

SON KONULAR