Doğu Ekspresi ve Kars

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan medford Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,804

medford

"be a traveller, not a tourist"
Yer
ankara
Web
www.icindentrengecensehirler.blogspot.com
Selam arkadaşlar benim bir seyahat planım var sizede anlatıp görüşlerinizi almak istedim . çalıştıgım için ilk iznim 23 nisanda cumaya denk gelmesiyle birleşip 3 günlük bi boşluk oluşmakta seyahat planım sırt çantımı şöle Cuma sabahı saat 9 da uçakla kars a gitmek bir gün kars da ikamet dönüş ister cumartesi 15.30 da yatklı vagonda dogu ekspresiyle ankaraya dönüş pazar günü planlanan saat 18.50 ama ben 22 gibi anca inerim diyorum ankaraya pazartesi de devlet dairesi bekliyo zaten
arkadaşlar bu plana lütfen tecrübe çekince ve önerilerinizi yazarmısınız görüşleriniz benim için çok degerli bi de çok fazla macera ruhlu arkadaşım olmadıgı için tek başıma çıkacam teklif ettiklerim dalga geçiyosun çekilir mi o yol falan dedediler
siz ne dersiniz şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: Doğu Ekspresi ve Kars

merhaba,
Aslen Erzincan' lı olduğumdan ve trenin ilçemizden geçmesinden olacak ki, ayrıca buna uzun yol macerası merakımda eklenirse sık sık Doğu ekspresiyle seyahati edenlerden ve sevenlerden biriyim. Fakat rötar ve sürekli karşıdan gelecek treni bekleme hususunda yaşattığı olumsuzluklar halen devam etmekte.
Gideceğiniz zamanın Nisan ayı yani bahara denk gelmesi ise trenin restarauntında bir demli çayı zevkle ve keyifle içerken pencereden doğayı izlemenizde bu işin en güzel yanı...
Ancak mesafe uzun biz ne dersek diyelim yolun yorgunluğunu siz çekeceksiniz:smiley: şimdiden hayırlı yolculuklar dilerim...

murat çok saol verdiğin bilgiler için benim asıl sorum dogu ekpresi ile ilgili daha önce hiç denemedim ve hep merak ettigim trendi ama denemek fırsat olmadı nisan ayıda gerçekten güzel bir tesadüf baharda memleket manzaraları :smiley:rötar konusunda sıkıntım yok evim istasyonun yakınında seyahatimi de yataklı vagonda yapacam rahat ve güzel olur inş

tcdd nin rötar konusundaki ünü malum tren zamanında gelse gara 3 km kala yarım saat bekler gene rötar yapar bu konudaki en sorunlu ekspres de doğu ekpresi benim bu yolculuk için çekincen var birincisi tren 18 de gelmesi gerekirken 24 gibi bir alakasız saatte gelmesi 2. cinsi kars uçagının çok erken olması havaalanı ankarada ulaşım açısından en berbat bölge ben zamanın da havalanında olmak 5.30 yola çıkmam gerekecek bu yolculuga çıkmayı çok istiyodum ama bu 2 realite beni 3 günlük tatilde bu yolculugun zor olacagını daha geniş bir zamanda yapmam gerektigini söylüyo ama içimden bi ses de macera olur diyo bakalım zaman ne gösterecek biri beni gaza getirirse neden olmasın :'( :'( :'(

dostum ben bu yaz eskişehirden kars a erzurum ekspresinle gittim. erzurum ekspresi ankaradan kalkıyor ve doğu eksrpresine göre daha lüks.. ben voka portakal kitap uyku mesajlaşma vs gaye zevkli bir yolculuk yaptım :smiley: sanada öneririm. kars ta bi rkadaşımda kaldım, sonra artvin-rize-trabzon-samsun-sinop otostop - parayla vs gittim, süperdi. şu siteden faydalandım sende bi bak. kalacak olayını böyle çözebilirsin. www.couchsurfing.com

enigmaxi teşşekkür ederim verdiğin bilgiler için ama tcdd 1 ocak 2010 dan itibaren erzurum ekspresi ile birlikte 9 ekspresi seferden kaldırdı hızlı tren ayagına digerlerini kaldırıyolar yakında özelleştirecekler heralde hızlı treni de malesef dogu ekspresi o rotada alternatifsiz kaldı ben de yaparsam zaten dedigin gibi yapacam yataklı vagon kitap uyku rakı fotograf şeklinde yapacam çok zamanım olsaydı eger dediğin rota süper olurdu belki senelik iznimde o rotayı kullanırım aklımda bulunsun
erzurum ekspresi biraz pahalı oldugu için fazla kalabalık degildi doğu ekspresine göre ama vagonlar aynı tvs 2000 kalkması kötü oldu inşallah tekrardan sefere konur

merhaba ben karsa trenle değil uçakla gitmiştim işim gereği...martın sonu gibi gitmiştim ve yeni yeni karlar erimeye başlamıştı...kars kalesini ve ruslardan kalan kiliseler ve yapıları görebilirsin...ayrıca kars kaşarı mehurdur malum bir de kaz kurusu...bu arada memleketim sivas-divriği olduğu için eskiden trenle yataklı vagonda giderdik ailemle ve çok zevkli olurdu...özellikle trenden dışarıyı seyretmek benim için çok zevkli olurdu...size şimdiden iyi yolculuklar

o zaman bende şunları eklemekte fayda görüyorum. ben gittiğimde kaz yeme mevsimi değilmiş (yanlış hatırlamıyorsam). onunda bi dönemi var yani. ani harabelerine gitmenizide öneririm. bu arada çıldır gölünde balık yemeniz içinde mevsimi kollamalısınız. yani kars a gitmek kolayda orada herşeyi yapmak zor iş :smiley:

selay80' Alıntı:
merhaba ben karsa trenle değil uçakla gitmiştim işim gereği...martın sonu gibi gitmiştim ve yeni yeni karlar erimeye başlamıştı...kars kalesini ve ruslardan kalan kiliseler ve yapıları görebilirsin...ayrıca kars kaşarı mehurdur malum bir de kaz kurusu...bu arada memleketim sivas-divriği olduğu için eskiden trenle yataklı vagonda giderdik ailemle ve çok zevkli olurdu...özellikle trenden dışarıyı seyretmek benim için çok zevkli olurdu...size şimdiden iyi yolculuklar
teşekkür ederim bu yolculuk yapmayı planladıgım trenle türkiye turunun önemli bir ayagını oluşturuyo malesef iş dolayısıyla parça parça yapacam yolculugumu 2010 yılı içerisinde burdan paylaşmayı düşünüyorum tüm ayrıntıları tavsiyeleriniz için saolun.

enigmaxi' Alıntı:
o zaman bende şunları eklemekte fayda görüyorum. ben gittiğimde kaz yeme mevsimi değilmiş (yanlış hatırlamıyorsam). onunda bi dönemi var yani. ani harabelerine gitmenizide öneririm. bu arada çıldır gölünde balık yemeniz içinde mevsimi kollamalısınız. yani kars a gitmek kolayda orada herşeyi yapmak zor iş :smiley:
tavsiyelerin için saol bu gidişimiz artık biraz acemilik olacak bişeyleri yapmaya çalışacagız bakarsın belki bir daha gideriz ilerde

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR