Dokuz Eylül Dağcılık, Seferihisar - Gödence Köyü Doğa Yürüyüşü (29 Nisan 2007)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,772

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
Merhaba Arkadaşlar ,

29 Nisan 2007 pazar günü İzmir de Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile yapmış olduğumuz Doğa Yürüyüşünden resimleri sizlerle paylaşıyorum.

Gödence : Seferihisar'ın köylerinden biridir Gödence. Zeytinyağı ile ünlüdür, kurdukları kooperatif vasıtasıyla zeytin çeşitleri ve yağlarının pazarlama ve satışını yapmaktadırlar. Köy bir tepenin üzerine konumlanmış olup etrafı zeytinlikler, meyva bahçeleri ve üzüm bağları ile çevrilidir.

Godence290407023.jpg

Yürüyüş başlangıcında çekmiş olduğum 10-15 resim makinamın azizliği nedeni ile silinmiş. :(
Bu nedenle yürüyüşün ilk anlarında ki kalabalıklığı gösteremediğim için üzgünüm.

Godence290407001.jpg

Godence290407002.jpg

Yüz kişiyi aşan yürüyüşçü grubumuz, parkurun başlangıç noktasında A - B - C olarak üç gruba ayrılmıştı.
C zirveye gidecek hızlı yürüyüşçülerden oluşuyordu. B grubu ortalama bir hız ile yürümekte. A grubu ise yürüyüşe yeni başlayanlar için hafif tempoda yürümekte.
Bir saatlik yürüyüş sonrası hayli kalabalık durumda olan B grubu tekrar 3'e bölünmüştü. Arazinin uygunluğu sayesin de tüm gruplar farklı rotalar ve yönlerden Zirveye ve ana mola yerine doğru yürüyüşlerine devam etmişlerdi.

Godence290407003.jpg

Ynt: Dokuz Eylül Dağcılık, Seferihisar - Gödence Köyü Doğa Yürüyüşü (29 Nisan 2007)

Yürüyüşümüz günlük güneşlik bir havada devam etmekte.

Godence290407004.jpg

Aç Kapıyı Bezirgan başı , Bezirgan Başı. :smiley:
Godence290407018.jpg

Tek sıra ile devrilmiş ağaçları aşıyoruz.
Godence290407020.jpg

Hem muhabet , hem yürüyüş günlük güneşlik havada ne de güzel olur.
godence010.jpg

Ynt: Dokuz Eylül Dağcılık, Seferihisar - Gödence Köyü Doğa Yürüyüşü (29 Nisan 2007)

Dağ Çeşmesi önünde toplu resim çekilme serenomisi sonrası geleceğin Deretepe Kulübü elemanları. :smiley:

gdence004.jpg

Zirvenin yakınlarına kadar çıkabilmiş Çam Ağaçları , Zirve saatime göre 935 metrecikti. :smiley:
Ağaçlar arasında kalan küçük bir tepecik.
Godence290407009.jpg

Yemek molasında iken giysilerimiz güneş altında kuruyor. :smiley:
Godence290407011.jpg

Tüm grupların öğle yemeğini yediği geniş düzlükten bir kare. İzmir Zirve Dağcılık kulübü de pzara günü aynı parkurda olduğu için bölgede yaklaşık 250 kişilik bir yürüyüşçü ordusu vardı. :smiley:

Godence290407014.jpg

Evet bugünlük bu kadar yeter.
Dokuz Eylül Dağcılıktan tüm arkadaşlara Selam ve Sevgilerle,

Yürüyüş esnasında kalp krizi geçirmiş olan ve şu an Dokuz Eylül Üniversite hastanesinde yatmakta olan Ender KARTER'e geçmiş olsun. En kısa zamanda iyileşip dağlarda kendisini görmeyi istiyoruz.
Dağlar onu bekliyor haberi olsun. :smiley:

Öz Murat

Murat hocam hepsi birbirinden güzel fotoğraflar...Hocam istirahat biter bitmez kendinizi yollara vurmuşsunuz :smiley: Tebrikler...Çok güzel bir aktivite olmuş...

Teşekkürler Adaş ,

Doktorum duymasın dağda olduğumu :smiley:
6 Mayıs pazar günü Ege Üni. kampüste sınav görevim nedeni ile Ödemiş Bademiye Dağları gezisine katılamayacağım.
13 Mayıs Pazar günü de İzmir'de ki Cumhuriyet Mitingi nedeni ile yine şehirde olacağım.
Yürüyüşlerde bitiyor zaten. (15 Ekim - 15 Mayıs arası yürüyüş yapılıyor İzmir'de)
Kala Kala 26-27 Mayıs günleri arasında yapılacak olan Zirve Dağcılık Kapanış Şenliğine katılacağım hayırlısı ile.
Manisa Spil Resimlerini paylaşırım Haziran başında.

İyi Haftalar herekese ,

Öz Murat,

Bu arada Spil resimlerini sabırsızlıkla bekliyeceğiz...Eğer güzergahınızda varsa ''Ağlayan Kaya (Niobe)'' ve birde adını unuttum antik bir kentin kalıntıları vardı, onlarında fotoğraflarını çekerseniz sevinirim...

Ağlayan Kaya Niobe - Spil Atalanına giden virajlar öncesi şehir merkezine çok yakın bir yerde olduğunu sanıyorum. Yine de tam yerini bilmediğimi itiraf etmeliyim :smiley:
Ayrıca 25 Mayıs akşam 20.de Spil'e gideceğiz.Kemalpaşa- Beşpınar köyü yolunu kullanacağımız için Niobeyi göremeyeceğim. Spil'in diğer yüzünden çıkacağız Atalanı mevkiine. Cumartesi ve Pazar günleri ise Spil Atalanı kamp yerinde olacak Spil zirveyi ve çevre vadileri gezeceğim.
Buralarda çektiğim resimleri yollayabilirim.
Antik kent konusunda bir bilgim yok. Biraz araştırma yapayım vakit varken :smiley:

Selamlar,

Öz Murat,

Hocam az önce ismini hatırlayamadığım için konuyu bulamamıştım...Şimdi buldum, Tantalis Şehri...

Tantalis Şehri (Manisa'daki Kayıp Kent)
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=3735.0

Ağlayan Kaya (Niobe Kayası)
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=6794.0

Merhaba,
Gödence hakkındaki bilgileriniz beni biraz olsun rahatlattı tereddütlerim vardı.Zira hiç buraları tanımadantesadüffen buldum ve kşy girişindeki Şarap evini kiraladım,dilerim mahcup olmam,bilgileriniz için teşekkürler

11072012.jpg

02072012(013).jpg

02072012(008).jpg

07062012(004).jpg

07062012(001).jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,970
Kaydolan Son Üyemiz
idrak1569

Çevrimiçi üyeler