veteriner
www.bagbasiveterinerklinigi.com
<div class="bbWrapper">Arkadaşlar kusura bakmayın konu karavan değil fakat bu konuda bilgim alabileceğim en uygun yer burayı bulabildiğim için burada konu açtım.<br />
Daha önce desulfatör başlığında da belirttiğim gibi 12 volt 20 amper 4 lü seri bağlı deep cycle jel kurşun asit akü grubuna sahip bir elektrikli mopedim var. Bu aletler ile ilgili ne ithalatçıların siteleri, ne kullanım kılavuzları ne de forumlar sağlıklı bilgiler içermiyor.<br />
Bildiğim kadarıyla deep cycle akülerin en uzun kullanım ömrünü sağlayabilmek için en ideali mümkün olduğunca derin deşarjdan sakınmak, ortalama %50 deşarj ile kullanmak. Bu nedenle bir multimetre ile voltaj düşümünü takip ediyorum.<br />
Ancak tam dolu, %80, %50, %20 gibi deşarj seviyelerinin voltaj değeri olarak karşılığını aradığımda çok farklı değerlerle karşılaşıyorum. <br />
Benim kullandığım mopedin aküleri tam dolu iken akü başına 13.15-13.20 gibi gösteriyor, aküleri kontrol eden beyin 10.5-10.75 civarına kadar kullanıma izin verip sonrasında aküleri kapatıyor. Bu ikisinin (13.2 ile 10.5 voltun) tam ortalamasını mı %50 seviyesi kabul etmeliyim, <br />
ya da bu konuda bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler.</div>