Doruk Dağcılık; Selçuk Belevi - Şirince Doğa Yürüyüşü (23 Mart 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,950

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
Merhaba

Dorukların çağrısına cevap verenlenler MERHABA

23 Mart 2008 tarihinde İzmir'in Güzel köylerinden birisi olan Şirince'ye gideceğiz.

Araçlarımız : Karşıyaka ve Bornova'dan katılımcıları aldıktan sonra Konak viyadük altında 08 00 da Şirince'ye gitmek için hareket edecektir. Varyant ,Üç yol ,Karabağlar,Gaziemir den katılımcıları aldıktan sonra otobana girerek Selçuk yol ayrımından Belevi'ne girip sabah kahvaltısı molası verilecektir. Kahvaltıdan sonra ;

GEZİ GRUBU : Leyla ALPER rehberliğinde araçlarımızla direk Şirince'ye gidecektir

A GRUBU : Menderes KULİNCA ve Arzu BULGURCUOĞLU rehberliğinde Belevi'nden yürüyüşe başlayarak Şirince'ye
gidecektir.
Yürüyüş mesafesi 10 km.

B GRUBU . Aysun COŞKUN ve Ertuğrul SEVİM rehberliğinde Mehmetler'den başlayacak yürüyüş Selattin tunelinin üzerinde bulunan Selattin köyünde öğle yemeği molası verdikten sonra Şirince'de son bulacaktır.
Yürüyüş mesafesi : 20 km.

Yürüyüşten sonra bütün ekip Şirince'de buluşup İzmir'e dönecektir.

Ücret : Üyeler : 13 ytl. Misafirler 15 ytl.

ULAŞIM ARAÇLARI TEL.
Bornova . 0 555 3427619
Karşıyaka . 0 533 6619586

Sağlık ve mutluluğunuzun Doruklar kadar yüce olması dileğimizle.
Leyla ALPER
Kulüp Başkanı Tel. 0 535 4346907

ŞİRİNCE'YLE İLGİLİ BİLGİLER
Çevresi ormanlarla kaplı, çanak biçiminde bir vadinin güney ve doğu yamaçlarına kurulmuş olan Şirince köyü, İzmir'in Selçuk ilçesine 8 İzmir Konak'a 84 km. uzaklıktadır. Denizden yüksekliği yaklaşık 650 m. dir.Şirince köyünde doğa adeta üretme çabasındadır. Önünde denize kadar uzanan Efes ovası, zeytinlikler, üzüm bağları, meyve bahçeleri, sebze tarlalarıyla sanki cennetten bir görünüm sunmaktadır.Beyaza boyanmış tarihi rum evleri ve günümüzde Türk köy yaşantısının en güzel örnekleri sergilenmektedir.
Şirince 'nin tarihi
Şirince köyünün eski kaynaklarda ' Dağ' daki Efes' veya 'Eski Efes' adı ile anılması, bu köyün köklü bir geçmişe sahip olduğunu göstermektedir. Küçük Menderes deltasında üreyen sivrisineklerden kaçan Efesliler, yaz aylarında Şirince'de yaşarlarmış.

Bir görüşe göre tarihi M.S. V. yy la kadar inen Şirince köyü, Küçük Menderes nehrinin getirdiği alüvyon ve taşkınlar nedeniyle yaşanmaz hale gelen bölge sakinlerinin dağa kaçıp, Şirince köyünü kurdukları söyleniyor.

Bir başka kaynakta ise köyün kuruluşu Beylikler dönemine rastlar. Derebeyin yanında çalışan köylülerden bir grup, azad edilmelerini ve kendilerine bugünkü Şirince (eski adıyla Kırkıca) köyü ve çevresinin verilmesini isterler. Bunun üzerine bey sorar: 'Yerleşeceğiniz yer güzel mi?' Yanıt, 'Çirkince'dir'. Bey de 'öyleyse köyünüzün adı Çirkince olsun der ve azad edilen köylüler tarafından bugünkü Şirince kurulur.

Şirince (Kırkıca) XIX. Yüzyılda, Osmanlı yönetimi altında, Rum nüfustan oluşmuş, 1800 haneli bir köymüş. 1910 yıllarına kadar oldukça sakin bir yaşam sürdüren Şirince'liler, Yunanistan'dan sürülmüş göçmenlerin kışkırtmaları ile hareketlenmeye başlar. Balkan Savaşı sırasında Osmanlılara karşı zaman zaman direnişlerde bulunurlar.

1914 yılında I. Dünya Savaşı tüm şiddetiyle Anadolu da kendini gösterir. Osmanlı Hükümeti, Şirince gençlerini 'Amele Taburu' na alır. Ancak, Amele taburundan kaçanlar, ya dağlarda çetecilik yapar, veya Yunanistan'a sığınıp, direnişte bulunur.1918 yılında yapılan Sevr antlaşmasıyla, Kırkıca'lılardan sağ kalanlar, köylerine dönerler.

sirince.jpg

Hafta Sonu Hava Durumu ;
http://www.accuweather.com/world-index-forecast.asp?partner=accuweather&traveler=0&loccode=MEA|TR|TU041|Selçuk

Etiketler
Ynt: Doruk Dağcılık; Selçuk Belevi - Şirince Doğa Yürüyüşü (23 Mart 2008)

Merhaba.Benim adım Yılmaz Durmuş.Geziye misafir olarak katıldım ve telefonumla çekmiş olduğum bir kısım fotoğrafları gönderiyorum.Umarım beğenirsiniz...

Alıntıdan da anlaşılacağı gibi tüm fotograflar Yılmaz DURMUŞ arkadaşımıza aittir.

Fotoğraflar Yılmaz Bey'den , yerleştirmesi benden.

Paylaşım için Teşekkürler Yılmaz Bey ,

DSC07881.jpg

DSC07889.jpg

DSC07890.jpg

DSC07892.jpg

DSC07899.jpg

Aman tanrım bu ne güzellik diyerek baktım fotoğraflara, Murat ne iyi etmişsin bu güzel fotoları bizlerle paylaştığın için :smiley: , çok çok tşkler ediyorum :D

ceranus' Alıntı:
Aman tanrım bu ne güzellik diyerek baktım fotoğraflara, Murat ne iyi etmişsin bu güzel fotoları bizlerle paylaştığın için :smiley: , çok çok tşkler ediyorum :D

Teşekkürlerin büyüğü bence Yılmaz Beye.
Ha birde Cep Telefonuna .;D

Erdal Gürbüz ve Avni ARI isimli arkadaşlarımıza ait Fotoğraflar ;

100_0663.jpg

100_0664.jpg

100_0665.jpg

DSCN4032_JPG.jpg

DSCN4050_JPG.jpg

100_0686.jpg

100_0688.jpg

100_0690.jpg

100_0698.jpg

DSCN4064_JPG.jpg

DSCN4086_JPG.jpg

DSCN4087_JPG.jpg

DSCN4176_JPG.jpg

DSCN4136_JPG.jpg

DSCN4141_JPG.jpg

kır papatyaları ,gelincikler ne güzelsin sen bahar :smiley:
treking yapmaya izmire gelicez bu gidişle :smiley:

pınarkaracar' Alıntı:
kır papatyaları ,gelincikler ne güzelsin sen bahar :smiley:
treking yapmaya izmire gelicez bu gidişle :smiley:

Gelin gelin , belediye otobüsü ile bile trekking yapmaya gidebileceğimiz rotalar var İzmir'de.
Bekleriz efendim.

biz de en küçük terkçi 8-9 yaşındaydı Murat Abartmışsınız daha bir yaşın da bile değil bebekcik :D ama çok şirin , bayıldım görüntülere :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,970
Kaydolan Son Üyemiz
idrak1569

Çevrimiçi üyeler