Dünya Müziğinden Bizim Objektifimize Takılanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dağ çiçeği Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,849

dağ çiçeği

Yaşadığımız An En Büyük Hediyemizdir Allahtan.
Yer
istanbul
Web
www.nefer.com.tr
Bu başlığı hafta sonu 16 nisan 2011 sapanca toplantısı akşamı ateşbaşı müzik icratından sonra , aklıma geldi. Bizler hem gezmeyi hemde müzik yapmayı, müzik dinlemeyi seven kişileriz. Neden etrafımızda duyduğumuz güzel sesleri, melodileri , müzik yapan insanları burada paylaşmayalım. Bunlar gezerken rastladığımız bir sokak şarkıçısının melodisi veya bir konserde dinlediğimiz bizi mutlu eden güzel bir şarkı veya kendimizin yaptığı müzik, veya ateşbaşında söylenen amatör şarkılar ama keyif derecesi yüksek anlar :smiley:)

işte bu anları paylaşalım istedim. Müzik yaparken çekilmiş fotoğraflar ve sizin kayda aldığınız müzikler. Böylece yurtiçi ve yurtdışı gezerken rastladığımız güzel müzikleri burada paylaşırız. Bize ne hissettirdiğinide yazarız . Kısacası Dünya müziğinden bizim objektifimize takılanlar .

Şimdi bizim paylaşabileceğimiz dosyaları toparlayıp yayınlarım diye düşünüyorum.

Etiketler
Ynt: Dünya Müziğinden Bizim Objektifimize Takılanlar

Bu çalışmayı nisan ayında yaptığımız sapanca gezisindeki karavancı arkadaşlarımız ile oluşturduğumuz koromuzdan şarkılar ile açmak istedim

Koro şefi. Mehmet bey

Koro elemanları : Gezenbilir Karavan grubu

Fotoğraf makinasıyla ferhatın çektiği video da aşağıdaki linktedir.
[attachment=1]
Daha yüksek çözünürlük isteyenler aşağıdaki linki kullanabilir. (12MB)
http://www.mediafire.com/download.php?4ynv2le7t1qe20a

iyi seyirler , iyi dinlemeler

Ekli dosyalar

• 2011_Sapanca_Konser.zip
    4.7 MB · Görüntüleme: 216

Nermin hanım 12-15 Mayıs arası Prag'taydım. Kral Charles köprüsünde aşağıdaki iki sokak çalgıcısına (aslında ikincisi gruptu) rastladım ve fotoğraflarını çektim, sanırım tam bu topiğe göre fotoğraflar...

Bu arkadaş Avustralya'dan gelmişe benziyor. Ama çaldığı müzikte kullandığı ritm bizim müziğimizde ki 9/8 lik ritmdi ;D ;D ;D

[attachment=5]

Bu grup da çok güzel caz parçaları çalıyordu. Çevrelerinde kalabalık bir hayran kitlesi vardı. Ama tam ben yanlarına vardığımda ara verdiler, rica edince bana poz verdiler :smiley: :smiley: :smiley:

[attachment=4]

IMG_4390.jpg

IMG_4380.jpg

Bir anı da benden.
1996 Prag gezimizde objektifimize takılanlardan.
Charles köprüsünde Jazz. O zaman kasetini de almıştım ama zamanla kaybolmuş ne yazık ki...

[attachment=1]

Prag da Jazz-1996.jpg

Kuzeye yaptığımız gezide, Norveç'in kuzeyinde yaşayan Sami'lerle ilgili müze vardı.
[attachment=2]
O müzede kaydettiğim Sami şarkısı. Dosyanın içinde iki kayıt iki ayrı formatta var. :smiley:

DSCI0046a.JPG

Ekli dosyalar

• Sami_Muze.zip
    489.5 KB · Görüntüleme: 181

Haşmet bey ve Hüseyin Bey ; değerli katkılarınız için teşekkür ederim.

Yurtdışında rastladığımz sokak çalgıcılarının , Türkiyede sokaklarda da daha sık görmeyi hayal ediyorum. Bir müzik insanın, o anki ruh halini hemen pozitive çeviriyor.
Sokaklardan koşuşturuyorken, biri size biraz yavaşla ve dinle diyor. Herkes o bölgeye özgü, kendi düşünce ve algısında müzik yapıyor. O müzikler, toplumsal ezgilerle dolu. yaşanmışlıklar ve özlemlerle dolu.
bizde de öyle güzel halk türküleri ve ezgileri varki . Hayran olmamak elde değil.

bu bölümde kaydedilen müziklerde paylaşılırsa , o anda bizde varmışız etkisi olur. Mutlu oluruz

Prag'ta bir kitapçıya girip (bizdeki D&R gibi bir yerdi) Çek halkının müziğini dinlemek ve satın almak istediğimi söyledim. Ama satıcı İngilizce bilmiyordu, müşterilerden bir bayanın yardımıyla derdimi anlattığımdaysa olumsuz bir cevap aldım. bana bulabileceğim yer tarif edildi ama hayli uzaktaydı ve ben gidemedim :(
Alabilmiş olsaydım seve seve sizinle paylaşırdım :smiley: :smiley: :smiley:

Haşmet bey , umarım bundan sonraki gezileriniz için temin edersiniz ve burada paylaşırsınız.

sapanca gezisinde mehmet bey ve mürşide hn çiftine, göl manzarası eşliğinde nameler çalarken :smiley:

sapanca.jpg

2011 Agustos ayı gezisinde epey sokak müzikleri kameraya aldık. Onları sonra sırayla burada yayınlamayı düşünüyorum.

Bu hafta sonu vakti , İzmitte bir rock konseri olacak. Bizim istanbulda gitar öğretmenimizin izmitteki organizasyonları ile halka açık bir konser

http://www.facebook.com/event.php?eid=221551327905788

" Profesyonel ve amatör müzisyenlerin oluşturduğu KsM Orkestrası her yaş grubuna hitab edecek seçme Anadolu Rock, Pop Rock türünde şarkılar ile Yarımca halkıyla buluşuyor. 24 metrekarelik platform üzerine kurulacak özel sahnede Yarımcada bir ilke tanık olacağız.

Ulaşım:
Yarımca dışından katılacaklar Alt Yol Yarımca (152) dolmuşları ile Atatürk Lisesi, Site76 veya 5 Evler duraklarından herhangi birinde indiklerinde Konser alanına rahatlıkla ulaşabilirler.

İSTANBUL'dan katılacaklar Tren ile ulaşımı seçerlerse KONSER ALANINA 10dk lık yürüş mesafesindeki KÖRFEZ tren istasyonunda indikleri taktirde geliş ve gidişlerde sıkıntı yaşamadan konseri izleyip dönebilirler.

HAYDARPAŞA - ADAPAZARI

HAYDARPAŞA 05:20 06:25 07:25 08:15 10:40 12:40 13:20 15:10 16:30 18:00 19:45 21:30

ADAPAZARI - HAYDARPAŞA

KÖRFEZ 06:47 08:15 - 10:30 12:30 13:52 14:51 16:45 17:52 18:39 20:06 22:24

Konser halka açık ve
----ÜCRETSİZDİR--

01.EKİM.2011 Cumartesi
Saat: 19:30 - 21:30

Bilgi ve İletişim (Yeni dönem müzik kurslarına kayıtlar devam ediyor):
Eser Müzik Öğretim Merkezi---0 262 528 0 567
Site76 Körfez-Kocaeli"

Bu da dünya müzisyenlerinden objektife takılan özel bir görüntü...

[attachment=1]

(Sn.Ebru Yetim'in affına sığınarak buraya fotoğrafı kopyaladım)

600032474_61d406d7d9_o.jpg

Ebru hn bu yeteneğini bilmiyorduk. bilsek poyrazlarda konuşurduk. Bir sonrakine oda enstrumanını getirir dinleriz inşallah :smiley:

poyrazlardaki Erdoğan beyin Ud konserinden buraya örnekler koymayı planlıyorum. Grupça güzel şarkılar şöyledik.

DSC09758.JPG_thumb.jpg

Bendeki yetenek sadece göstermelik .Müzik konusunda malesef çocukken çaldığım mandolin harici ekstra bir başarı gösteremedim .Müzisyenlerin kurgusu olan bu fotoğraftaki gerçek müzisyenler kadar yetenekli olabilmeyi isterdim .Ben de sizle gerek foto gerek elimdeki videoları paylşamak isterim .

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.137691934484.108443.659564484&type=1#!/video/video.php?v=421932119484

İkincisiLuzern tarihi ahşap köprü üstünde müzisyenler

http://www.facebook.com/video/?id=659564484&s=120#!/video/video.php?v=405544089484

Cinque terre köylerinden biri Vernazza' da akşamüstü korosu

http://www.youtube.com/watch?v=80XVTgj2kEo

http://www.facebook.com/video/?id=659564484&s=120#!/video/video.php?v=140575279484

linki sonuna dek kopyalayıp yapıştırırsanız facebook albimümden Charles köprüsünde müzisyenleri (Prag ) canlı izleyebilirsiniz .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler