Dünyanın En Yüksek Dağı Everest Değildir

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,951

VitaEsMorte

Zirve
Everest'in zirvesi 8848 metre olmasına rağmen okyanus tabanından başlayan ve 10203 metrelik bir yüksekliği olan Hawaii'deki Mauna Kea dünyadaki en yüksek dağdır. Tabi okyanusun içindeki bölümünü saymazsak, Mauna Kea'nın yüksekliği 4205 metre olur.

srl2-maunaloa.gif

mauna.jpg

Mauna Kea'nın kızkardeşi Mauna Loa da okyanus tabanından itibaren 9000 metrelere varan yüksekliği ile Mauna Kea'yı takip eder. Fakat deniz seviyesinden itibaren yüksekliği 4103 metredir.

MaunaLoav1.jpg

Mauna_Kea_1.jpg

mauna_kea_distance.jpg

Etiketler
Ynt: Dünyanın En Yüksek Dağı Everest Değildir

vitacığım, teknik te esas olan standart dır
buna göre deniz seviyesi 0( yazıyla sıfır) kabul edildiğinden everest gene en yüksek olur, eğer dağın altındaki sivi yüzeyinden bahsedersek bu durumda magmadan itibaren kalınlık oolarak 150km( yazı ile yüzelli km) ile yine eveerest enyüksek dağ olur netekim. ancak senin için tırmanabileceğin en yüksek dağ olarak klimanjaroyu sana şiddetle tavsiye ederim kendisi kenya -tanzanya sınırında olup ağrğdan birkaç metre yüksek olmakla birlikte sadece yürüyerek tırmanılabilir bir pozisyon ile Allahü teala CC tarafından senin için özellikle yaratıldığı düşüncesindeyim.

başmuhalefet kuzu( paradn kurt ) orhan

ayrıca tüm topoğrafik profili ve yürüyüş yolları konaklama tesislerini gösteren hariatalarım mevcut
yemek konusunda sıkılmazsın
balık var ( swahili dilinde adı samaki), patlıcan var swahili dilinde adı patlıcan ;), bamya var swahili dilinde adı bamya, domates var swahili dilinde adı domat, princ var swahili dilinde adı ris, mango on tanesi bir dolar, papaya bizim tatsız kavun gibi, ancaaak hollandalılar 2000 m rakım(deniz seviyesinden yükseklik= altidüte) de ki yaylalarda çiçek ve kiraz yetiştiriyorlar ve kirazdan nasıl oluyorsa senede iki ürün alıyorlarmış dalından koparıp yiyeni ( erkekse şey yapıyorlar kadınsa şey yapıyorlar) hollanadad 20 avroya kilosunu saatıyorlar yada kiraz likçrü yapıp yine 20 avrao civarında bir paraya satıyorlar hani cherry rum filan
vaamı başka izah isteyen

haa birde bini hala yeni üye tanıyan sisteminiz için neler düşündüğümü tahmin edemezsiniz 8)

Tarih olarak eski kayıtlı olmanız, az mesaj ile katkı yapmış olmanızdan dolayı göz ardı edilerek yeni üye olarak kabul ediliyorsunuz, yani sadece mesaj sayısı ile yapılan bu değerlendirme sizi rahatsız etmesin lütfen.

alonewolf' Alıntı:
...haa birde bini hala yeni üye tanıyan sisteminiz için neler düşündüğümü tahmin edemezsiniz 8)

ay valla bu sitede herkes beni çok alıngan biri olarak algıladı bu imajı silmak hiç kolay olamyacak anlaşılan,
arkadaşlar merak etmeyin yetim veya öksüz değilim anam babam hala sağ vurun vurabildiğiniz kadar elinizi korkak alıştırmayın, vurun ama sevinde yani
haklısınız bir hayli uzak kaldım kendimce mazeretlerim var ama sizleri sıkacak birşey söylemem. şimdi daha iyiyim. işlerim yolunda sayılır. yakında toplantı yada seyahatlerinize katılrsam ( katılamay çalışacağım) inşallah daha iyi anlaşılrım
ölüp gidicez hala anlaşılamamk kaygısındayız, boş verin gezin tozun hayat kısa, dünya küçük,
kalın sağlıcakla

alonewolf , şimdi daha iyi olduğunuza ve forumumuza daha çok ilgi göstericeğize sevindim :smiley: Biz geizp tozuyoruz, siz de bekleriz artık :smiley:

ya zaten aynı gruptanmışız bende tabanway-offroad grubundanım yani askerde bize şoyle demişlerdi piyadenin postalının basmadığı yer onun değildir yada onun gibi bir şey bende eğer yürüyerek gitmiyorsam bir yere oraya gittim demek biraz beni bozuyor. yada gittiğim yerde nefesim tükeninceye kadar dolaşmalıyım.

hatta kazakistanda çalışırken işe alacağımız taşeronları pazar sabaüı yediden itibaren tiyenşan dağlarına dogru yürütürdüm. gelemiyen işi alamazdı. hatta kontrolumuzu bile yürüttüm.
vita es morte esas yürüyenlerdendir. soluk soluga :D
görüşürüz
hoşca kalınız

ha biz dağlara dönelim gene

bizde ilk arkadaşlarımızdan biri aydos dağına yürümüştü. acayip ıslanmış, botu yırtılmış sonra ilk maaşıyla good year marka çizme almıştı.
ondan da bize bulaştı herhalde.
ben kendilerine katılamadım ama mersinde bir üniversite öğr. üyeleri grubu var hemen her hafta toroslardalar dag treking karışık. bizim arkadaşlardan biride onlara katılmak istiyor fakat bir türlü buluşamıyorlar. ben buluşturdum bu grubun başkanı ile aynı sitede ( mahallede) oturmuyorlar mıymış.
fakat bizim arkadaş ta iyi yürür yani kefken kandıra akçakoca sahilden yürümüş bir tip dir.
bize göre yürüyerek 4 saat ten uzak yerler uzak yerdir. uçakla 4 saatten uzak yerler de uzaktır
digerleri yakın yerdir.
ne demiş eski cumhur reislerimizden biri "yollar yürümekle aşınmaz"
yoksa bunumu kendime mesaj diye alsaydım.

[attachment=1][attachment=1][attachment=1][attachment=1]

biraz resimde ben göndereyim
resimler hanak, ardahan kuzeydoğuda eski bir yerleşim birimi ilk hristiaynlığın yayıldığı yıllardan kalma mağaralar tıpkı kapadokya gibi ancak 1878 osmanlı rus harbinden sonra çok zarar görmüş tahrip edilmiş. define aranmış. şimdi koyun ağılı
anlayın halimizi, müze kart kaçtane satılmış acaba bilen varmı?
ben almaya gittiğimde soracağım.

hanak 022.jpg

ya nasıl oluyo aynı resim çıkıyor ben başka resimlerde göndermiştim

oo eski toprakları burada görmek ne güzel.
Klimanjero hakikaten güzel bir dağ hatta bizim şirketin bir grup üst düzey yöneticisi (yurtdışındaki division manager'lar + ceo) buraya çıkmış ve hatıra fotoğrafları çektirip şirket magazininde yayınlamıştı :D

Orhan abicim vita'nın dediği hawai'deki adanın denizin altındaki kısmınıda sayarsak muhabbeti boyu kısa olan bir arkadaşım ile bir kız arasında geçen anektodu getirdi aklıma.
kızla bizimki konuşma esnasında muhabbet birden boy olayına döndü,ve kız, arkadaşıma ;
x : e seninde boyun kısa hobit gibisin... dedi.
bizimki de:
z : merak etme kızım bu yer üstünde görüneni bi o kadarda yerin altında var bakmak istersen.

dedi ve kapağını alan kız hiddetle ortamı terk etti. :D
Bu da aynı onun gibi :D

Üstadım Orhan Bey, sizi burada görmek ne güzel :smiley: Tecrübelerinizi bekliyoruz foruma :D

ya imkanlar nispetinde buraya birşeyler çiziktirecez yani
diğer mesajlarda senin hakkında atıp tuttum zaten

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler