DUSTER4X4

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AtilaT Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,921
Ynt: DUSTER4X4

sakyuz' Alıntı:
Duster sahibi arkadaşları bir konuda uyarmak isterim. Duster daki 4wd lock sistemi sadece ön ve arka difransiyele eşit güç gönderiyor. Herhangi bir dişli sistemi ile güç aktarmıyor. Normal arazi taşıtlarında 4L ye aldığınızda şanzıman dişli oranları değişiyor ve kullandığınız vitesin iki katı bir güç aktarıyor difransiyele. Duster la 4wd lock ta başka bir araç falan çekmenizi (arazide) tavsiye etmem balatayı yersiniz. Vinç varsa no problem.


Kilit ile vites oranı tamamen farklı şeyler. Birazdan tecrübeli dustercılar gelir konuyu aydınlatır.

bu arada duster altına koruma yaptıran varmı?varsa fiyat ve bilgi verebilir mi?

Motor altı metal koruma= önden çarpışmalı kazada motor kucakta. Bu sebeple fabrikada takmıyorlar çok lazım değilse siz de takmayın.


arkadaş doğru yazmış kilit yada low yok.. motoruda kucağa almazsınız merak etmeyin yeterki sağlam olsun diye acayip bağlantılar yapmayın...
 

Etiketler

Ynt: DUSTER4X4

Alt koruma konusunda üst düzey arazi araçlarında fabrika çıkışı koyuyolar. Büyük bir kaza durumunda koruma olmasada motor kucağa alınabilir. Benim amacım nadiren de olsa ağır araziye girince alttaki önemli kısımları taş ve kayadan koruyabilmek. Yakıt ölçümü yapmıyorum şimdi. Çünkü arabam daha 650 km yaptı. Aracı teslim ederken bir depoyla 700 km yapar dediler ama Ankara da kar yağdı ,havalar soğuk sürekli auto modunda kullanıyorum. İlk depoda 500km de tek çizgi mazot varken ,üstüne yakıt aldım. Zaten hem kış hemde motor yeni ölçüm yapmak ne kadar doğru tartışılır. (Bir de biz Dİkmen de tepede oturuyoruz hep yokuş çıkıyoruz)
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,012
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst