Eberpacher Ile Hangi Motorin?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,988

yugun

YÜCEL GÜNDÜZ
Mesajlar
22,588
Tepkime Puanı
5,510
Yer
Ankara
Web
www.yucelgunduz.com
Eberpacher'i ile normal motorin kullanan var mı?
Şimdiye kadar hiç eurodizel harici koymadım.
Ama tayinim bir köye çıktı. Orda satılan motorin
acaba sorun çıkarır mı? Zırt Pırt opete gitmek de
zaten mümkün değil. Ne dersiniz?
 

Etiketler
Bence koymayın.Ben webastoyu alırken servis bu konuda sıkı sıkı tembihlemişti.Temiz eurodizel yakıt kullan,yazları her ay mutlaka onbeş dakika kadar da olsa çalıştır,bozulacak diye korkma!
 

Türkiye'de normal motorin denen yüksek kükürtlü motorini kaçak mazot satan yerler haricinde arasanız bulamazsınız. Tüm yasal satılan mazotlar 10 ppm kükürt seviyesinin altında olmalı. Bu da euro dizel oluyor zaten. İstasyonlardaki euro diye satılanlar katkılı mazotlar. Kısaca dert etmeyin, kullanın.
 


Yucel bey opet den alacaksınız dıye bır kaıde yok her benzınlıkde euro dizel bulunur baska kullanmayın arasında cok fıyat farkı yok zaten degmez..
 




Söylenmiş ama ben de bir daha yazayım.
Bir zamanlar ham petrolden mazot elde edilirken içinde petrolden gelen kükürt miktarını çok fazla oranda azaltmıyorlardı. Sonraları yurt dışındaki rafinerilerde daha az kükürtlü mazot üretilmeye başlandı. Bizim rafinerilerimiz böyle mazot üretmeye teknik olarak uygun olmadığı için az kükürtlü mazotu yurt dışından getirdik ve piyasada adı eurodizel oldu. İthal olduğu için yerli mazottan pahalı idi. Gel zaman git zaman bizim rafinerilerimizin teknik eksikliği giderildi ve yerli olarak az kükürtlü mazot üretilmeye başlandı. Yani şimdi piyasadaki bütün mazotlar bir zamanlar ayrım yapılara eurodizel denen yakıtla aynı özellikte. Yani bütün mazotlar eurodizel zaten.
Peki hala akaryakıt istasyonlarında sanki farklı imiş gibi neden iki farklı fiyata mazot satıyorlar. Belki okuyanlar kızacak ama sebebi çok basit enayi kazıklıyorlar hepsi bu.