Ege'li ve Ege'yi Seven Dostların Kamplı Buluşma Hazırlığı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,775

yugun

YÜCEL GÜNDÜZ
Yer
Ankara
Web
www.pirikamp.com
Değerli Ege'li ve Egesever Kampçı-Karavancı Dostlar,

İlk buluşmamızı İnciraltı'da yaptıktan sonra, Hepimizde bir kaynaşma ve sevgi oluştu. Farklılıklarımız olsa da birarada olduğumuzda mutlu olabildiğimizi gördük, Tanıştık, kaynaştık. Aramızda bir gönül bağı da oluştu.
Buluşmamızdan birlikte daha kapsamlı etkinlikler yapabileceğimiz fikri ile ayrıldık herbirimiz. Ve böylece bir kamplı buluşma yapabilme fikri doğdu.

Ancak kamplı bir buluşmanın organizasyonu çok daha kapsamlı ve dikkat edilmesi gereken bir yol olacak. Bu sebeple ben gidiyorum gelen gelsin tarzında organizasyon bu etkinliğe uygun değil.

Benim düşünceme göre bu kamplı etkinlikle ilgili öncelikle yer seçimini demokratik olarak yapmamız gerekir. Ama bu demokrasi süreci, yer açıklandıktan sonra değil, önce işlemeli ve bitmeli ve seçilen yer açıklanınca herkes tarafından bu saatten sonra kesin olarak kabul edilmeli. Benim bu konudaki süreç önerim şudur:

-Bu kampa katılamayacak olanlar lütfen hiçbir aşamada müdahil olmasınlar.
-8-9 Martta Etkinlikle ilgili olması istenen genel prensipleri konuşalım. Bu aşamada kesinlikle yer önerilmesin.
-12-14 Mart içinde herkes kamp yeri önerisini etkinliğin yapılmasını istediği yerin tanıtımını bu yeri önerme gerekçeleriyle beraber ayrıntılı olarak yazsın. Bu tarihler arasında önerilen etkinlik yerleriyle ilgili hiçkimse yorum yapmasın ki önerilen yerlerin tanıtımları art arda toplubirlik sıralansın
-14-16 Mart tarihleri arasında önerilen kamp yerleri üzerine yorumlar ve tartışmalar yazılsın.
-19-21 Mart arasında anket açılsın. Anket sırasında yorum yapılmasın.
-21 Martta seçtiğimiz yeri ilan edelim.
*Haftasonları başka etkinliklerde olabileceğimiz için sürecin dışında düşünüldü.

Öncelikle şunu sormak istiyorum:
Etkinliğimizle ilgili detayları böyle bir süreçle belirlememiz sizce de uygun mudur? Bu sürece uyabilir ve çıkacak karara hepimiz saygı gösterebilir ve ona uyabilir miyiz?

Etiketler
Ynt: Ege'li ve Ege'yi Seven Dostların Kamplı Buluşma Hazırlığı

Anladığım kadarıyla yeri bu şekilde seçmek uygun görülüyor.
Bu durumda vakit kaybetmeden prensiplerimizi belirleyelim:

Kamp yeri ve etkinlikle ilgili genel esaslarımız sizce neler olmalıdır? Etkinlikten beklentilerimiz nelerdir?

Bence etkinliği haftasonu etkinliği olacağı düşünülürse, Önerilecek yerler İzmir'e en fazla 100 km uzaklıkta olan yerler olmalı. Böylece İzmir dışından gelen bizim gibi kişiler rahatlıkla katılabilir. Ve etkinlik zamanından yol için ayrılan süre hiçkimse için çok fazla olmaz.

İzmir'e 100 km çapında önerilebilecek yerler: (100 km sayısal değer olarak az görülebilir. Ama aşağıdaki daireden bakarsanız bu alan içinde önerilebilecek o kadar özel ve güzel yer var ki bütün bu yerlerde tek tek her haftasonu kamp yapsak bile yaza kadar bitiremeyiz.) :smiley:
zmir100km.jpg

Sevgili Yücel, yanıt verilmeyeceğini düşünme hiç; seçenek o denli bol ki birkaç gün izin ver arkadaşlara... :D (Şimdi herkes, fikir jimnastiği yapmakla meşgul...)

Cavid Sezen

Tamam Cavid Ağabey,
O zaman bir süre uzatalım, uygun fikirlerin oluşması adına, 12 Mart'a herkes önerilerini oluşturabilsin.
Selamlar,

Daha kapsamlı bir etkinlik yapılabilir düşüncesiyle bu tarihler için yukarıdaki önerilerimden vazgeçiyorum. Bu tarihlerden sonra buluşmalar yaparız isteyen dostlarla. Bu etkinlik 3 gün olduğu için daha geniş kapsamlı bir etkinlik yapılacaktır düşüncesindeyim.
Selamlar,

Ama kamp yapmak için Nisan'ı beklememiz şart değil.
Bu haftasonu Dikili'deyiz. Bize katılabilirsiniz. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=52101.0
Veya Sonraki haftasonu Urla'da bir kamp etkinliği var. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=49723.0

23-24-25 Nisan için uygun bir kamp yeri seçerseniz Gezenbilir İzmir Trekking ekibi ile katılabiliriz.
Temmuz 2009'da yapmış olduğum 2009-2010 planlamalarımda bu tarihler için kamp yerimiz ve programı belli olmuştu.

İzmir Bornova Kavaklıdere Köyünde ki kamp alanımızda her sene nisan ayında yaptığımız kampı tekrarlayacaktık.
Geçen sene yapmış olduğumuz kampa ait fotoğraflara;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29773.0 adresinden ulaşabilirsiniz.

31 Marta kadar yer belirlemelisiniz ama.
Çünkü bu kamp planımızın konusu açıldı ve Hazırlık aşamasında ki başlıklar bölümünde durmaktadır.

Ben hala yönetiminin 23 Nisan için daha geniş katılımlı etkinliği açıklamasını bekliyorum. Bu yüzden 23 Nisan için bir yer araştırmasına girilmesi anlamsız.
Moderatörümüzden Başlıktaki tarihi ve içerikteki tarihleri silmesini rica ediyorum. Genel olarak bölgede yapacağımız kamplı buluşmalarımızdan bahsedelim burada.

Arkadaşlar 23 Nisan döneminin nöbet listeleri daha oluşturulmadığından ve hava durumu hakkında fikir sahibi olmadığımızdan kamp konusunda yorum yapamıyorum. Aslında bahar aylarında bir kamp çok hoşuma gider ama çadırlı konaklama olacağı için tereddütlerim var. Uygun olursak seve seve katılırız.
Yer konusuna gelince kısa süreli bir kamp olacağından çok uzaklara gitmek gerekmez diye düşünüyorum. Ortak bir yer önerisini değerlendirir karar veririz. Sitenin oluşturacağı etkinliği beklemek bence de mantıklı...

23 Nisan öğretmen ve ilköğretim çağında çocuğu olan üyeler için pranga gibi bir şey.
:(

Gıcık gibi 1 Mayıs ta cumartesiye , 19 Mayıs Çarşamba ya geliyor.

Selam,
Ateş başında muhabbet etmeyi,
yıldızların altında uyuyarak,
kuş sesleri ile uyanmayı, seven, Doğa Dostları,

Yaklaşık iki aydır takip etmiş olduğum yazışmalarınızı, Yıldızlar altında, yanan odunların çıtırtısı ile yüzyüze nasıl yapabiliz düşüncesi ile ilk satırlarımı yazıyor,
Edi-Büdü olarak tanımlıyabileceğim, Bizleri de, aranıza kabul edeceğinizi düşünüyorum.
İncir altındaki tanışma etkinliğine malesef katılamadık. İnşallah (Tezz Mertek) 27-28 mart etkinliği ve özellikle 23 Nisan etkinliğini, sizlerle tanışmak için dört gözle bekliyorum.
Sayın Yücel (yugün) yarınki Dikili etkinliği hakında kıasaca bilgi almam mümkünmü, fırsat bulursam yarın ilk tanışmayı gerçekliştirebilirim. Sevgi ve Saygılarımla.

Berrin-İsmail

Sizinle tanışmak ve kamp ateşi başında muhabbet etmek bizler için büyük bir mutluluk olacaktır Berrin Hanım - İsmail Bey.

İsmail Bey,
Merhaba,
Öncelikle hoşgeldiniz ve keyifli paylaşımlar diliyorum.

Bu haftasonu yapacağımız Dikili gezimiz, katılanlar olur diye duyurmamıza rağmen bireysel bir gezi planı. Son güne kadar ilgi olmadığı için bu saatten sonra grup etkinliği olarak planlanması zor. Tanıştığımız kişilerden ilgilenenler hafta içinde olsaydı, Grup aktivitesine dönüşebilirdi. Sizinle daha sonraki etkinliklerde tanışmaktan memnuniyet duyarız.

27-28 Mart Urla kampına katılmayı düşünüyorum. Ama şimdiden kesin bir şey söylemem zor. Haftalar öncesinden bu tarihte İzmir'de olabilecek şekilde kendimi ayarlamıştım. Ama yine de son ana kadar bir şey söyleyemem. Çünkü Sn. Haşmet Bey gibi bizim de zaman zaman ekstralarımız olabiliyor.

Murat Bey,
23 Nisan'da ben de görevliyim ama en azından törenler erken bitiyor. Bir iki saatlik kazanç bile benim olduğum nokta için belirleyici olabiliyor.

Haşmet Bey,
Kamplı gezi aslında geç bahar ve erken yaz aylarında da yaparız. Biz çalışanlar buralardayız. Ve haftasonu küçük kamplı kaçamaklar yapmak hakkımız. Ama bazı karavancı büyüklerimiz mayıs ayında tura çıkıyorlar. Ve Nisan'dan sonra bize katılamazlar. Bu yüzden Nisan içinde bir kamplı buluşma yapalım derim.

Not:Bugün ilçede Nevruz'u kutladık. Benim de teknik görevim vardı. Bu yüzden törendeydim. Artık Resmi olarak da bahardayız. 8)

Yönetim tarafından 23 Nisan'da genel bir etkinlik yapılmayacağı kesin olarak açıklanmış bulunuyor.
Haydi artık bu işi pişirelim :smiley: 23 Nisan'da beraberce güzel bir kamp yapalım. Kamp ateşimizi yakıp şarkılar söyleyelim.
Öncelikle nasıl bir alanda kamp yapalım?
Daha kolay bir etkinlik olması, elektrikle ısınma vb imkanların da olması açısından kamp işletmesi mi seçelim?
Yoksa uygun bir yerde dışarıda mı kamp yapalım?
Konuyla ilgili fikir ve önerilerinizi yazarsanız ortak bir akıl geliştirebiliriz.
Cem'in de dediği gibi Haydiyin gari...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.