Ekolojik ve Ucuz Bir Ev İçin Fikirleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bahcivankurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,310

bahcivankurt

Kamp III
Yer
balıkesir
sevgili dostlarım uzun zamandır deneme bahçem için bir dinlenme yeri yapmak istiyordum ve aklıma yatan bişey var saman balyasından ev ve yapımına başladım bile.biraz zaman alacak ama olsun çünkü herşeyi kendim yapmak durumundayım.bu konudaki fikriniz nedir acaba yapan veya gören varmı
http://www.kerkenes.metu.edu.tr/keco/03photogallery/04ph/index.html

Etiketler
Ynt: Ekolojik ve Ucuz Bir Ev İçin Fikirleriniz?

bahcivankurt' Alıntı:
sevgili dostlarım uzun zamandır deneme bahçem için bir dinlenme yeri yapmak istiyordum ve aklıma yatan bişey var saman balyasından ev ve yapımına başladım bile.biraz zaman alacak ama olsun çünkü herşeyi kendim yapmak durumundayım.bu konudaki fikriniz nedir acaba yapan veya gören varmı
http://www.kerkenes.metu.edu.tr/keco/03photogallery/04ph/index.html
bir televizyon kanalında izlemiştim , tamamiyle sıkıstırılmış saman balyalarından evler (bir site)yapmışlardı. fakat balyaları bir takım kimyasallarla birleştirip, özel preslerde presleyip, adeta priket boyutlarına getirmişler ,dolayısıyla maliyeti şimdilik çok yüksekmiş, ülkemizde uygulayan varmı
bilemiyorum.

orhan hocam iyi geceler,evet var hemde çok güzel oluyor.benimde aklıma yattı.buğday derneğinin yapmış olduğu bir ev var itü yerleşkesinde.nette haberi var.ayrıca çevreci ve gerçekten uygulaması kolay.ben işlemleri kare kare resimleyip bittiğinde paylaşacağım.tabi hala üye olursam yada üyeliğim iptal edilmezse ::smiley: gerçek anlamda çevreci ve çevreye saygı duyan tüm dostlarımız için daha özenli yaşam diliyorum.saygılarımla inşallah görüşürüz hocam iyi geceler yolunuz düşerse beklerim misafir ederim.özay 0536 7110807

özay bey kolay gelsin.İlgiyle bekleyeceğim yazılarınızı. Benim hayalimde taştan duvarlar.

yavuz bey benimde ilk tercihim taş evdi yola o niyetle çıktım ama daha sonra bahçemde mümkün olan en doğal malzemeleri kullanmakistedim birde maddi sebebler ve burdan ayrılmak istemem ve dolayısıyla beni buraya bağlayacak bişeyler olmasın istyrm.yoksa çok harika taş ev yapmak niyetindeyim hatta geçen gezimde kırklareli pınarhisarda beyaz taş da buldum oranında ilk keşfini yaptım ve tekrar gideceğim.maliyet hesabı çıkartmak için.en kısa zamanda yapar ve fotoğraflarım umarım.gerçi tek başıma çalışıyorum o da haftasonları ama olsun bittiğinde tüm dostları misafir edebilirim memnuniyetle :D

yakında olsam yardım ederdim seve seve.Samnı linkteki gibi balya halinde koyup balçıkla sıvayacaksınız heralde değilmi.

evet yavuz bey oşekilde yerleştireceğim ama onlar kazıkla sabitlemişler ben daha sağlam olsun diye galvanizli tel ile bağlayacağım hem yere hemde birbirine.zaten yere taş temel atıyorum hem doğal hemde daha sağlam olsun diye.sonrada samanla karışık toprağı sıvayacağım duvarlara ve sonrada kireçle boyayacağım.yani plastik boya ve radon gazı salgılayan beton kullanmayacağım.amacım rahat edeceğim ve sağlıkla uyuyabileceğim doğal bir ev yapmak zaten.inanıyorum ki çok güzel olacak ;D (yardım teklifiniz için teşekürler sizin nezaketiniz ve yardımseverliğiniz beni daha bir mutlu etti)saygılarımla

Efendim saygı bizden. Takip edeceğim sizi.Resimlerle beni hevesimide körleyin biraz :smiley:)size kolay gelsin tekrar.İyi geceler.

Güzel ve keyifli bir proje umarım tamamlanır. Ben de bir programda mantardan mobilya yapımını izlemiştim. Hem oldukça dayanıklı hem sağlıklı hem de doğayla uyumlu şık mobilyalar üretiliyordu. Aşağıdaki gibi bir ev neden olmasın :smiley:

boulder_mushroom_house_back.jpg

bahcivankurt' Alıntı:
orhan hocam iyi geceler,evet var hemde çok güzel oluyor.benimde aklıma yattı.buğday derneğinin yapmış olduğu bir ev var itü yerleşkesinde.nette haberi var.ayrıca çevreci ve gerçekten uygulaması kolay.ben işlemleri kare kare resimleyip bittiğinde paylaşacağım.tabi hala üye olursam yada üyeliğim iptal edilmezse ::smiley: gerçek anlamda çevreci ve çevreye saygı duyan tüm dostlarımız için daha özenli yaşam diliyorum.saygılarımla inşallah görüşürüz hocam iyi geceler yolunuz düşerse beklerim misafir ederim.özay 0536 7110807
takipteyim, resimleri bekliyor olacağım,bizleri var eden çevremiz ve o çevreye verdiğimiz önem, sevgi ,saygı,,ilgi,alaka olduğunu düşünüyorum ,sitemizin kuruluş amaçlarından biri de bu olsa gerek ,bu anlamda üyeliğin ile ilgili kaygıların, yersiz bence, günahıyla sevabıyla hepimiz insanız ,tabiki yanlış ve doğrularımız var
kendi doğrularımız diğelerini yormadığı sürece sorun olamaz.dayatılmadığı sürece saygı duymak gerektiğini düşünürüm,telefonunu kaydettim
bir gün mutlaka ,bir acı kahveni içmek dileği ile herşey gönlünce olsun.

bahcivankurt' Alıntı:
sonrada samanla karışık toprağı sıvayacağım duvarlara ve sonrada kireçle boyayacağım.

Özay Bey,

Bu türden uğraşılar ve çalışmalar, saygı duyulması gereken örnek girişimlerdendir; kolaylıklar dilerim.

İzninizle küçük bir uyarıda bulunmak isterim. Çocukluğum köyde geçti. Kerpiç yapılışını ve kerpiçten konut yapımını çok görmüşümdür. Hatta çok küçüktüm, bahçe duvarı için "kesilmiş" kerpiçleri (kerpiç yapımına kerpiç kesmek denir buralarda) taşımaya kendimce yardım da etmiştim de ellerime zarar vermişti, hey gidi günler hey!...

Neyse, konuya dönersek, gerek kerpiç yapımında ve gerekse toprak sıvada iki malzemeye çok özen gösterilmelidir:
1. Sıva çamurunun yapımında kullanılacak toprağın niteliği. (Konutun yapılacağı bölge, kırsalda ise, o yörede yaşayan halk, kerpiç ve sıva
çamurunun yapılacağı özel toprağı bilir; yardım istersiniz.)
2. Sıva çamurunun yapılacağı saman da olabildiğince ince olmalıdır.
Sıva toprağı, su, ince saman uygun ölçülerde konulmalı ve çok iyi karıştırılmalıdır. Yine ekleyeyim, olanağı varsa yöre insanından yararlanın. Çünkü konuyla ilgili bilgileri, yüzlerce hatta binlerce yılda oluşmuştur.

Bunları bilip bilmediğiniz konusunda birşey deme olanağım yok, biliyorsanız yok sayın. Umarım çorbada bir tuzum olur..

Kolay gelsin.
Cavid Sezen

cavid bey öncelikle sizlerin engin tecrübe ve deneyimlerinden istifade etmek biz gençler için büyük bir nimettir bunu bilmenizi isterim.bu projeyi yapacağım yer şehrin içinde desem bana gülmezsiniz değilmi ::smiley: ayrıca bende köylüyüm ve bunu da gururla söylüyorum ve doğa için her türlü destek ve çalışmalarda yerv almaya çalışıyorum.saman olayınıı hallederim o kolay toprak için ise bahçede zaten kuyu açacaktım onun alt toprağının bir kısmını kullanmayı düşünüyorum.bartınlı bir komşum var yardımını esirgemeyecektir ve aynı topraktan bu haftasonu onlarda tavuk kümesi yaptılar.biriketleri birleştirmek için toprak kullandılar.benim amacım bahçemde ne bir plastik nede yabancı maddeler olmasın istiyorum.hatta kap kacağı bile topraktan kullanacağım siz değerli misafirlerim gelirsiniz inşallah.saygılarımla

http://www.mekanar.com/tr/PROJE-ARAzAeV-2009/EKOLOJAe-VE-MAeMARLIK/Saman-Ev-Arda-Sander-Friederike-Fuchs-Amer-SaatcAeoAeYlu.
bir örnek çalışma görmenizi isterim.

Özay Bey, şimdi profilinize baktım; komşuymuşuz... :smiley: 40 yıldır sürekli geçtiğim ve yaşarsak geçeceğim bir yerde yaşıyorsunuz. Çalışmalarınızı görmek isterim.
Bahçenizin toprağı, iyi bir sıva için uygun mudur araştırın derim. Balıkesirli komşularınızdan özellikle bu yakınlardaki kırsal kökenlilerden yardım alabilirsiniz. Kent içi Bandırma-Bursa yolu kuzeyinde yaşıyorsunuz. Yakınınızda (kuzeyinizde) yer alan Üçpınar Köyünde (Köy sanıyorum, mah. bile olsa orada yerli nüfus duruyordur.) yaşayanlardan yardım alma şansınız olabilir gibime geliyor.

Cavid Sezen

li
bahcivankurt' Alıntı:
http://www.mekanar.com/tr/PROJE-ARAzAeV-2009/EKOLOJAe-VE-MAeMARLIK/Saman-Ev-Arda-Sander-Friederike-Fuchs-Amer-SaatcAeoAeYlu.
bir örnek çalışma görmenizi isterim.

Link açılmadı özay bey.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,973
Kaydolan Son Üyemiz
yavuz7878

Çevrimiçi üyeler