Ekolojik ve Ucuz Bir Ev İçin Fikirleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bahcivankurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,291
Ynt: Ekolojik ve Ucuz Bir Ev İçin Fikirleriniz?

cavid bey o köydekiler bana yardımcı olmazlar nede olsa benim köyüm ;D işin şakası bir yana ben bahçeyi yaparken hepsi güldü bana olmaz yapamazsın diye şimdi ise anca akılları başlarına geldi ve geçerken imrenerek bakıyorlar.

Etiketler

Etili de meşhur Çan taşı var o taştan düşünmezmisiniz.Geçerken bi uğra çayımızı iç.Taş ocağı sahipleri arkadaşımız.Yardımcı oluruz :smiley:

Dünyanın neresine giderseniz gidin, "köylü, gördüğüne inanır.." Toprak insanı, doğada olduğundan basit yaşar, basit düşünür. .Öğrenmesi için görmesi gerekir... Aslında bu tümümüz için de geçerlidir: "Yaparak yaşayarak öğrenme." Ayrıca kıskançlıklar ve imrenmeler ise içiçedir, insanın doğasında var bunlar. Hatta başardığınızı görüp de ilgisiz kalanları (görünüşte) da çok olur.

Cavid Sezen

http://www.mekanar.com/tr/PROJE-ARAzAeV-2009/EKOLOJAe-VE-MAeMARLIK/Saman-Ev-Arda-Sander-Friederike-Fuchs-Amer-SaatcAeoAeYlu.html

ormancı abim sedat beye söyleyin birkaç tır ayarlasın ozaman ;D işin şakası bir yana şefliğe yapılanlarıo biliyorum gördüm ya sizlerin emeğini.ben biraz basit ve kolay olsun istedim.birde masrafsız tabiki.en kısa zamanda gelirim inşallah görüşmek üzere.sağlıcakla kalın

bahcivankurt' Alıntı:
http://www.mekanar.com/tr/PROJE-ARAzAeV-2009/EKOLOJAe-VE-MAeMARLIK/Saman-Ev-Arda-Sander-Friederike-Fuchs-Amer-SaatcAeoAeYlu.html
linkteki çalışma çok güzel,senin projenin resimlerini de bekliyorum ,çatı için ne düşünüyorsun ,ağırlık ,sorun yaratırmı,yoksa tam aksine yapıyı desteklermi? sana yardımcı olmak isterdim ,fakat anladığım kadarı ile bursa taraflarındasın galiba ,inşallah bir saman balyası yerleştirme
fırsatı yaratabilirsem emin ol yanindayım.

orhan bey ben şimdilik balıkesirdeyim.çatı için otopan dediğimiz sıkıştırılmış ağaç plakaların üzerine kiremit koymayı düşünüyorum hem fazla ağır olmaz hemde estetik durur diye düşünüyorum.(eski tip kiremitlerden)sanırım hem fazla ağır olmaz hemde daha sonra sökmek gerektiğinde fazla uğraşmasınlar yada uğraşmayayım diye düşünüyorum.sonuçta şehrin ortasında kalacak zamanla. :D balyaları öyle bir bağlayacağım ki kaçacak yer bulamayacaklar ;D mümkün olan en ucuz ve en doğal ürünleri tercih ediyorum.birde sanırım zamanlamam harika çünkü bugün öyle bir yağmur yağdıki sanki gökte hiç başka su bulutu kalmadı hepsini buraya döktü :D birde arada dolu yağdı ki işte en çok ona üzüldüm sanki her bir buz tanesi benim kolumu kanadımıkırdı ne de olsa ağaçlar çiçekte ve daha yeni meyve oluşumunda.inşallah fazla zarar vermemiştir daha gidip görme imkanım olmadı ama umarım fazla zarar vermemiştir.evi yapınca en çok istediğim misafirlerimin gelmesi hemde hiç eksik olmamacasına

Özay Bey,
Tebrik ederim, gerçekten ilginç bir fikir.
Yanlız demişsiniz ki bitince yavaş yavaş paylaşacağım fotoğrafları.
Yazınızı okuyunca açıkçası çok merak ettim.
Şimdiden paylaşsanız fotoğrafları olmaz mı. Hatta aşama aşama da yazsanız nasıl başlayıp, yol aldığınızı.

seval hanım haklısınız ama hem şuan için havalar müsait değil yağmurdan dolayı hemde tek başıma uğraşıyorum ve zaman alacak o yüzden bişeyler ortaya çıkmadan fotoğraf koymak istemedim.en kısa zamanda gelişmeleri sizlerle paylaşmaktan mutlu olurum.sevgi ve esenlikler dilerim.

çok yoruluyorum çok :D ama olsun sonuçta başladım ya esas olan başlamak değilmi zaten.bitirmek zaman alacak ama nasıl olsa o bende çok. ;D

DSC00915.jpg

DSC00918.jpg

DSC00914.jpg

DSC00920.jpg

Merhaba özaycım :smiley: umarım sağlığın iyidir,ekolojik ev devam'mı? biliyorum yanlızsın zor oluyor, ama unutma elimden birşey gelmesede
kalbim seninle,aynı sehirde olsak inan zevkle yanında olurdum.

orhan bey elbette ki devam ediyorum ama ufak tefek aksaklıklar var gerek havaların yağışlı olması gerekse benim keyfimin olmaması :( sebebiyle aksadı birazcık.bu haftasonu tekrar devam edeceğim inşallah.hele birşeyler ortaya çıksın ozaman daha güzel olacağına eminim.birde sizler geldinizmi değmeyin keyfime artık :D

İsatnbul dışındaydın mesajına hemen dönemedim özür.biliyorsun herşey olacağına varır , :smiley:sıkma canını inşallah bir gün kahveni içeçeğim selam ve sevgi.

Özay kardeşim nasılsın?
Güzel bir çalışmaya imza atmışsın Allah yardımcın olsun. Acizane bir tavsiyem olacak. Koyduğun adresdeki balya evleri Mimar kızım ile inceledik. İlk evin çamur sıvası kareler halinde
çizilmiş. Bunun nedeni üzerine normal çimento kum karışımı sıva yapılabilmesi içindir.

Bizim bu taraflarda eski kerpiç evleri insanlar restore ettiriyorlar. Sana fikir olması açısından.
1-- Kerpiç duvarların dışındaki eski çamur sıva kazınıyor ve duvarlara SIVANIN TUTMASI İÇİN tel örgü çakılıyor. Sonra normal çimentolu sıva yapılıyor. Muhteşem oluyor.
2-- Duvarın sıvası kazılıyor. Bildiğimiz PVC kaplama yapılıyor.

Eğer sende dış kısma çimentolu-kumlu sıva kullanacaksan tel örgüyü unutma. Tel örgü yıllar geçsede sıvanın patlayıp kalıplar halinde dökülmesini önler.

Allah'a emanet ol kardeşim.

talha abicim teşekürler iyi dilek ve önerileriniz için.elbtteki önerilerinizi dikkate alcağım ve bende öyle yapmayı düşünüyorum zaten.herşeyi kendim yaptığım için birazcık zaman alacak.birde sebze yetiştirmek için yer hazırlıyorum ve meyvelerle de uğraşıyorum dolayısıyla ev işi ağır ilerliyor birazcık ama kararlıyım bitireceğim inşallah ve misafirlerimi bekleyeceğim sonra kim gelirse artık. :D

DSC00937.jpg

DSC00938.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler