El Freni Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ogrenci69 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,140

ogrenci69

Ana Kamp
Herkese merhaba,

89 model Defender 90 aracımız en son off road gezisinden sonra park edildiği yerden artık hareket ettirilemiyor. El frenini çekip bırakmışım. Bir hafta sonra tekrardan gezmek istediğimde el freni kolu fiziksel olarak inse de fren boşalmadı. Amatör bir Defender kullanıcısı olarak yardımlarınızı bekliyorum.

Etiketler

Ynt: El Freni Problemi

Komik yada saçma gelebilir belki ama offroad sonrası demişsiniz. Acaba el freni telini sıkıştırıcak herhangi bir taş vs kaçmış olamaz mı? (Telin geçtiği yere girmeyi başarmışsa...)

İyi akşamlar,

Sayın Sertem41,
Nerede olduğumu yazmamışım, İstanbul Çekmeköy. Donmadan olmadığı kesin ama çamur sıkışıp sertleşmiş olabilir. Yurtdışı sitelerde Defender'ların el freni sorunu bayağı yaygın. İngiltere'de X-Brake diye bir firmanın ürünü ile değiştiriyor çoğu kişi.
Sayın Umut Çelikel,
Çekici nereye vuracağımı tam bilemediğimden elimi korkak alıştırdım. Sorun şaft/şanzıman arasındaki kampanayı sıkan pabuçlarda gibi.

Tavsiyeler için teşekkürler,
Sinan

ogrenci69' Alıntı:
İyi akşamlar,

Sayın Sertem41,
Nerede olduğumu yazmamışım, İstanbul Çekmeköy. Donmadan olmadığı kesin ama çamur sıkışıp sertleşmiş olabilir. Yurtdışı sitelerde Defender'ların el freni sorunu bayağı yaygın. İngiltere'de X-Brake diye bir firmanın ürünü ile değiştiriyor çoğu kişi.
Sayın Umut Çelikel,
Çekici nereye vuracağımı tam bilemediğimden elimi korkak alıştırdım. Sorun şaft/şanzıman arasındaki kampanayı sıkan pabuçlarda gibi.

Tavsiyeler için teşekkürler,
Sinan

selamlar sınan bey aynı durum benımde basıma geldı.. ben ızmıt-bursa uludaga gıdıp dondum dagda da bıraz zorladım eve donup el frenını cektıkten sonrakı ertesı gun aracımın el frenıde bırakmadı low a alıp zorlaya zorlaya frencıye gıttıgımde el frenı telını cevreleyen plastık hortumun ısınmanın etkısıyle tele kaynadıgından telın ıslevı kayboldugunu gorduk..izmit sanayıde kumanda tellerı ureten bır yerde yenı telı yaptırdım bunu yapan ustada bu telın cevresını metal olan kabloyla kapladı orjınalınden daha ıyı oldugunu soylemek ısterım.. kesın kablodan olmustur

Berk Bey,

Yanıt için teşekkürler. Bir kaç arkadaş 15-20 metre zorla sonra açılır dedi ama riske girmek istemiyorum. Yarın zaman bulabilirsem Ümraniye'den tanıdık bir LR Defender ustasını alıp araç başına getirmeyi düşünüyoruz. Umarım ki usta sorunu yanındaki alet-edavat ile çözer.

Selamlar,
Sinan

Benimde başıma geldi ustaya götürdüğümde altına yatıp pas sökücü sıktı o günden beri problem yok. su dan geçince pas problemi olabiliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR