El GPS Tavsiyesi Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Makrakanta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,276
Ynt: El GPS Tavsiyesi Yardım Lütfen

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
Ben Nüvi 205 ile yaya, arabada, uçakta gittiğim her yeri, kaydet diye özel bir seçeneği bile seçmeme gerek duymadan direkt olarak kendiliğinden kaydediyor.
Akşam eve dönünce USB ile bilgisayarın masaüstüne 1 tane GPX dosyasını atıyorum, onuda hiçbir programa gerek duymadan direkt Google Earth üzerinde açıyorum.
Gittiğim bütün yollar çizgi şeklinde görülüyor.
Çizgilerden herhangi birinin üzerine tıkladığımda o anda saat kaçtı, dakikası saniyesiyle, kaç km hızla gidiyordum, denizden kaç metre yükseklikteymişim, o noktanın koordinatları neymiş her şeyi milyonlarca veri olarak gösteriyor.
Birde 10.000 1.000 gibi bir sınırıda yok. Nokta sayısı çok artınca o dosyayı Arşiv klasörüne koyuyor ve yeni bir dosya yaratıp her yeri kaydetmeye devam ediyor.
En güzelide uçakta gidilen veriyi Google Earth'e aktarınca bunu görsel olarak dünyayı eğip uçağın gidişine yükseklik olarak yandan bakmak. Pistten yükseliyor, ara ara dönüşler yapıyor, ara ara alçalıyor bazen tekrar yükseliyor.
Birkaç resim;
nuvi205sinyaltest1.jpg

Bunlarda cihazdan aldığım ekran görüntüleri;
nuvi205airtest.png

Mavi renkli çizgiler, daha önceden gidilen yollar.
nuvi205airtest2.png

Buda bizim köye çıkarken uydu fotoğrafı üzerinde görülen mavi çizgiler;
423t.png

nuvi205airtest3.png

Öyleyse güzelmiş 205. Benim Nüvi 360 neden yapmıyor acaba bunu? Baytekin'e bir sorayım. Zira rota kaydı yapıyorsa ben araç içinde kullandığım için yeterli. İnşallah SW güncellemesiyle 360 da aynı özelliği kazanır.

Etiketler

El gps ve araç navigasyonlarını inceledikten sonra bir cihaza iki iş birden gördüremeyeceğime kanaat getirerek önceliğim arazi olduğu için en alt modellerden bir el gps almaya karar verdim.
Pusula,koordinat,rakım,iz kaydı ve canlı veri gönderebilecek bir alt model el gps alacağım.
İki tane basit sorum var.
1-Yurtdışından bir cihaz alsam menüsünü Türkçe ye çevirme imkanım varmı varsa nasıl.Baytekin e filan gitmesine gerek varmı.
2-Laptopumda seri port girişi yok-seri port çıkışlı bir gps yi usb dönüştürücü ile kullansam sinyal kesikliği yaparmı.Sorun çıkarmı?

Selamlar
1. Oncelikle sececeginiz GPS'in turkce destegi oldugundan emin olun. Bildigim kadari ile Baytekin'e gitmeden yapilabiliyor ama nasıl yapılacağını bulmanız gerekiyor. Maalesef ben yapmadığım için ben de daha fazla bilgi yok
2. Daha once yaptığımız denemelerde bir problem yasamadik. Ama onerim, USB bir cihaz almanız. Zira, bazen bu "donusturucu" cihazların inadı tutabiliyor.
iyi gunler dilerim, reha

Reha bey bilgi desteğiniz için tekrardan teşekkür ederim.

Bir aracı yazılım kullanmadan Garmin el gps m ile Google earth üzerinde konumumu görebilirmiyim ve gerçek zamanlı navigasyon yapabilirmiyim.

Başka bir siteden bir abimiz olabileceğini söyledi ancak sizinle konuştuğumuz gibi deneme yapıp sonucunu yazarsanız memnun olurum.

untitled-52.jpg

Selamlar
denedim.. Evet, haklısınız, Garmin GPS ile baskaca bir yazılım kullanmadan realtime navigasyon yapılabiliyor. iyi gunler dilerim, reha

Özel ayar filan gerekiyormu Reha bey.Garmin ile laptopu usb den bağlayıp gerçek zamanlı izle başlat deyince işlem tamammı yani.

Biz hareket edince haritada hareket ediyormu vs onlarıda deneyebildinizmi.

Selamlar,
oncelikle Garmin GPS'i , makinanıza tanıtmanız gerekiyor (yani USB suruculerini kurmanız gerekiyor) , benim makinam da zaten yuklu. Ayarlar, "hareket edecegini de" gosteriyor (her 4 sn. de bir. ama arabaya binip gezecek firsatim olmadi maalesef, ama problem cikacagini sanmiorum. iyi gunler, reha

Google Earth'ün harc-ı alem uygulaması gps ile online navigasyona izin vermiyor diye biliyorum.
Ücretli plus üyeliğinde bu özellik aktifti. Acaba yeni versiyonda bu özellik aktif mi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,207
Kayıtlı Üye Sayımız
167,073
Kaydolan Son Üyemiz
Mert Baltacı

Çevrimiçi üyeler