nkurtkaya
One life, live it!
Ynt: El GPS Tavsiyesi Yardım Lütfen
Öyleyse güzelmiş 205. Benim Nüvi 360 neden yapmıyor acaba bunu? Baytekin'e bir sorayım. Zira rota kaydı yapıyorsa ben araç içinde kullandığım için yeterli. İnşallah SW güncellemesiyle 360 da aynı özelliği kazanır.
Karadeniz Otoyolu' Alıntı:Ben Nüvi 205 ile yaya, arabada, uçakta gittiğim her yeri, kaydet diye özel bir seçeneği bile seçmeme gerek duymadan direkt olarak kendiliğinden kaydediyor.
Akşam eve dönünce USB ile bilgisayarın masaüstüne 1 tane GPX dosyasını atıyorum, onuda hiçbir programa gerek duymadan direkt Google Earth üzerinde açıyorum.
Gittiğim bütün yollar çizgi şeklinde görülüyor.
Çizgilerden herhangi birinin üzerine tıkladığımda o anda saat kaçtı, dakikası saniyesiyle, kaç km hızla gidiyordum, denizden kaç metre yükseklikteymişim, o noktanın koordinatları neymiş her şeyi milyonlarca veri olarak gösteriyor.
Birde 10.000 1.000 gibi bir sınırıda yok. Nokta sayısı çok artınca o dosyayı Arşiv klasörüne koyuyor ve yeni bir dosya yaratıp her yeri kaydetmeye devam ediyor.
En güzelide uçakta gidilen veriyi Google Earth'e aktarınca bunu görsel olarak dünyayı eğip uçağın gidişine yükseklik olarak yandan bakmak. Pistten yükseliyor, ara ara dönüşler yapıyor, ara ara alçalıyor bazen tekrar yükseliyor.
Birkaç resim;
![]()
Bunlarda cihazdan aldığım ekran görüntüleri;
![]()
Mavi renkli çizgiler, daha önceden gidilen yollar.
![]()
Buda bizim köye çıkarken uydu fotoğrafı üzerinde görülen mavi çizgiler;
![]()
![]()
Öyleyse güzelmiş 205. Benim Nüvi 360 neden yapmıyor acaba bunu? Baytekin'e bir sorayım. Zira rota kaydı yapıyorsa ben araç içinde kullandığım için yeterli. İnşallah SW güncellemesiyle 360 da aynı özelliği kazanır.