El Tipi Gps

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalfi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,012

dalfi

Yeni Üye
Mesajlar
5
Tepkime Puanı
0
ben de kamp işlerine yeni basladım. alıstırma olarak günübirlik kamplar yaptım. ormanda gezmeyi cok seviyorum. yürüyüşe cıkmadan once kamp alnını işaretlesem ve kamp alnından örnegin 4 km uzaklaşsam sinyal olmaza dahil beni kamp yerine tekrardan ulaştırır mı ? bu konuda bu alete güvenilir mi tesekkurler.
 

Etiketler
Evet, el tipi GPS ler bu iş için, ayrıca akıllı telefonlarda da buna benzer uygulamalar var ama piliniz çabuk bitirebilir, o yüzden sıkça doğaya çıkacaksanız el tipi gps ler çok faydalı olur
 
Tepkiler: YOL

Telefonunuzda Gps alıcısı varsa baz istasyonuna bağlanamasanız bile Gps uydularına bağlanarak konumuzu alabilirsiniz. Gps ve Gsm alıcıları farklı çalışır. Bu arada bir çok akıllı telefonda Gps değil de, A-Gps (Assisted Gps) özelliği var ve A-Gps konumuzu belirleyebilmek için en az 3 baz istasyonundan Gsm sinyali almak zorunda. Yani telefonun çekmediği durumlarda A-Gps ile konum alamazsınız.

Kampla uğraşacaksanız, en ucuzundan bile olsa el tipi bir gps cihazı almanızı kesinlikle öneririm. Günümüzde telefonların pilleri zaten gün içinde yetmezken, gps'i açınca pili çok daha hızlı tüketiyor. Ayrıca telefonunuzda iyi bir gps chipset'i yoksa orman gibi sık alanlarda gps uydularıyla iletişim sorunu yaşayabilirsiniz.