Elektronikten anlayan var mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan demir59 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,158

demir59

Hiç gezenle gezmeyen bir olur mu?
Herşey eve yeni aldığımız LG televizyonla başladı.

Başlarda herşey güzeldi ama birden sinyal yok yazısı ekranda belirdi ve tüm kanallar uçtu.
Merkezi sistemin bakımını yapan servisi aradım daha telefonda hemen başladı lg şöyle lg böyle markayı kötülemeye, recevier vestel dedim başladı vesteli kötülemeye, anlıycanız güven vermedi.
LG servisini aradım biz yaparız dediler geldiler receviera gelen kabloyu değiştirdiler, kablonun ucuna bir parça koydular, paralarını alıp gittiler, iki gün televizyon gösterdi üçüncü gün yine ekranda sinyal yok yazısı. Tekrar aradım dediler bizim yapacağımız bişey yok recevir uyumsuz onu değiştir. (eee neden parayı almadan önce demedin : :mad: )

Sonra mecbur merkezi sistemin bakımını yapan ustayı aradım. Geldi Lg servisinin taktığı parçayı çıkardı başka parça taktı. tamam dedi aldı parayı gitti. Bir gün sonra yine sinyal yok. :mad:

Aradım adamı oda dedi recevirı değiştirelim. Tamam dedim getir. Getirdi yeni bir recevire, taktık görüntü var güzel. Adam gitti bir saat sonra tüm kanallar olmasada yarısı gitti.
Giden kanallar atv, ntv grubu, stv grubu, haberturk, star, kanal d ve yaban tv. diğerleri var. Adamı tekrar aradım demez mi benim yapacağım bu kadar. adama patladım sonunda. Yarın tekrar gelecek bakalım.

Bu arada şunu tespit ettim. recevirın arkasındaki kabloyu çıkartıp takınca kanallar geliyor ama on dakika sonra yine sinyal yok. Yani 10 dakkada bir kabloyu çıkartıp takmam gerek. :mad:

Yani kafayı yemek üzereyim.

Varsa bir bilen bu iş nedendir yardım etsin lütfen.

Etiketler
Ynt: Elektronikten anlayan var mı?

öncelikle televizyonunuz hayırlı olsun,

belirttiğiniz sorunlardan anladığım kadarıyla televizyonunuzda hiçbir sorun yok, sizin kontrol etmeniz gereken en önemli nokta antenden gelen kablo ve bağlantısı,

step step ilerlemek gerekirse öncelikle yapmanız gereken Receiver'a bağlanan kabloyu kontrol etmeniz ve bağlantının düzgün bir şekilde yapılmış olmasıdır, çatıdan gelen kablonun ve bağlantının doğru yapıldığını kontrol etmeniz için receiveri açıp menüsünden ya da info tuşuna bastığınızda açılan bilgi kutusundan LNB'den gelen sinyal seviyelerini görmeniz gerekir, 2 çeşit sinyal gösterimi vardır birincisi LNB den gelen sinyal, ikincisi de yayın kalitesini gösteren sinyal,

kablonun doğru bir şekilde bağlandığını anlayabilmeniz için LNB den gelen sinyali ekrandaki menüden görmeniz gerekir,

Kanalların çıktığını belirtmişsiniz o yüzden uydunun diğer ayarlarının doğru yapıldığını düşünerek, yapmanız gereken tüm kanalları silip ya da silmeden Türksat Tanıtım kanalından yeniden kanal taraması yapmanız daha sağlıklı olacaktır,

Türksat Tanıtım Kanalı Frekansı (11962 V (dikey) 3333 3/4) Şebeke arama açık seçmelisiniz ve tarama yapmalısınınız,

Tüm bunlara rağmen (kablo bağlantılarının doğru yapıldığından eminseniz) sorun devam ediyorsa sorun receiver da olabilir, sorunun receiver da olduğunu düşünüyorsanız değiştirmeden önce receiverinizi uydu anteni kullanan bir tanıdığınıza vererek kontrol ettirebilirsiniz,

Yazı ile ancak bu kadar anlatabildim faydalı olması dileğiyle

Selamlar...

selam bende lg kullanıcısıyım şayet scart ile kullanıyorsanız uydu baglantısını scartları kontrol edın bazen benımkıde gevşeyip sinyal yok yazısı çıkıyor yada en temızı televızyonun solunda yada arkasında bulunan sarı kırmızı beyaz gırıslerden bağlayın uyduyu sorun cozulecektır sanırım..

demir59' Alıntı:
Bu arada şunu tespit ettim. recevirın arkasındaki kabloyu çıkartıp takınca kanallar geliyor ama on dakika sonra yine sinyal yok. Yani 10 dakkada bir kabloyu çıkartıp takmam gerek. :mad:

Cevaplar için teşekkürler,

Sayın hyena evde şuan 3 adet recevier var. Birtanesi yeni. Üçünde de aynı problem. İşin püf noktasının yukarıdaki tespitim olduğunu düşünüyorum ama sorun neden kaynaklanıyor benim uzmanlık alanım değil. Dediğiniz gibi defalarca fabrika ayarlarına dönüp kanalları yeniden yükledim ama sorun giderilmedi.
Birde bahsettiğim gibi yeni aldığımız recevirı takınca bazı kanallar var bazıları yok.

Sayın cenk bey, dediğiniz uygulamayı akşama deneyeceğim, ama scarttan yaptığını sanmıyorum.

Daha önce goggle da araştırma yapmış ve benim gibi aynı sorunu yaşayan biri elektrik prizindeki toprak hattı çıkartarak sorunu çözdüğünü yazmış. Onuda denedim ama 2 gün sonra yine sinyal gitti.

Şu an aklımda olan aşağıdaki kutudan 11. kata merdiven boşluğundan yeni bir kablo çekmek. Tabi yönetim izin verirse.

[quote ]
Şu an aklımda olan aşağıdaki kutudan 11. kata merdiven boşluğundan yeni bir kablo çekmek. Tabi yönetim izin verirse.
[/quote]

Pardon merdiven boşluğu yazmışım doğrusu yangın merdiveni olacaktı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,005
Kayıtlı Üye Sayımız
166,753
Kaydolan Son Üyemiz
galaksiseo06

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR