Elinin Hamuruyla Erkek İşine Karışanlar!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan iksje Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 115
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,015
Ynt: Elinin Hamuruyla Erkek İşine Karışanlar!

hamur işinede bayılırım

Etiketler

ahanda buyrun bunlarda bayan kimisi copilotlu :p kimiside copilotsuz özellikle şu en alttaki, hürmet ederim efendim, :'(

6492_1112985422683_1168334956_30279292_5373921_n.jpg

6288_1087958171761_1610657422_264948_637832_n.jpg

6560_1187816768982_1035183598_30594778_7996065_n.jpg

6048_1185592474218_1060455595_611999_2485638_n.jpg

Jutta Kleinschmidt
1962'de Almanya'da doğdu. İlk Paris/Dakar yarışını motosiklet kategorisinde 1988'de koştu.
94'de otomobil kategorisine geçti ve sırasıyla 97'de etap birinciliği aldı, 98'de podyum gördü ve
2001'de Paris/Dakar'ı birincilikle bitiren ilk bayan pilot oldu.

Bana göre Kleinschmidt'i en önemli kılan özellik, O'nun bayan oluşunun geri planda kalmış olması.
Motorsporlarında yarışan ciddi fabrika takımları ve büyük markalar, genelde bayanları;
sportif başarılarından ziyade reklam & tanıtım getirilerinden ötürü kullanırlar.
Ama Jutta Kleinschmidt, bu ezberi bozmuş ve erkekleri ciddi anlamda sinir etmiş bir isimdir.
'Bayan pilot' olarak değil 'pilot' olarak anılma başarısını göstermiş belkide tek isim.

jutta_kleinschmidt.jpg

18569-kleinschmidt_wolfsburg16004165082.jpg

w_h_jutta02.jpg

Jutta_Kleinschmidt_Dakar2007.jpg

Isolde Holderied
1966'da Almanya'da doğdu. 1996 yılında 30 yaşındayken, Dünya Ralli Şampiyonasının efsane markası
Toyota'nın Fabrika Takımına pilot olmayı başaran ilk ve tek bayan oldu. 'Grup-A Toyota Celica GT4'
ile 97'de Monte Carlo'da aldığı genel klasman 8.'liği, ralli sporunu biraz takip eden herkesi
etkilemeye yetecektir. (Bu güzel bayanla tanışmışlığım ve imzalı fotoğrafını almışlığım vardır.
Son derece güleryüzlü ve sempatik biriydi.)

Isoldetalk.jpg

65904426_059114aebc.jpg

Lundgaard_57_Polski_Spa.jpg

05031801.jpg

Michèle Mouton
1951'de Fransa'da doğdu. Michèle Mouton, sadece ralli sporunda değil, tüm motorsporları tarihinde
gerçek bir efsane olarak anılır. Yukarıda bahsettiğim diğer iki isim de dahil olmak üzere, bu sporlara
gönül veren hemen hemen her genç bayanın idolü olmuştur. Gerek yarıştığı dönem ve araçlarla (Grup B'ler),
gerekse bir bayan olarak elde ettiği başarılarla göz doldurur. Dünya Ralli Şampiyonasında yarış kazanma
başarısı göstermiş (4 kez) ilk ve tek bayan pilotdur
. 1982'de sadece yarış kazanmakla kalmamış, sıkı bir
rekabetin tarafı olmuş ve Dünya Şampiyonluğu ünvanını başka bir efsaneye, Walter Röhrl'e kıl payı kaptırmıştır.
Ünlü 'Pikes Peak' tırmanma yarışını kazanan ilk kadın pilotdur ve bu yarışın sonunda haksız eleştri ve müdahalelere
maruz kaldığında "cesaretiniz varsa birde yokuş aşağı benle yarışın" diyerek rakiplerine meydan okumuştur.
(En alttaki fotoğraf bu yarıştan.)

"Artık gerçek bir kadın hayatı yaşamak ve anne olmak istiyorum" diyerek elinin hamurunu, rallinin tozuna
tercih etmiş ve 1986'da profesyönel ralli pilotluğuna nokta koymuştur. Hala dünyanın dört bir yanından yarışması
için davet alan Mouton, bunlardan bazılarını değerlendirerek zaman zaman pilot koltuğuna oturuyor.

Motorsporlarındaki kariyeri, yaratıcısı ve organizatörü olduğu ROC(Race of Champions) ile süren Michèle Mouton,
geçtiğimiz sene Audi'nin davetlisi olarak bir konuşma yapmak üzere ülkemizi ziyaret etmişti.

obr2.jpg

1985_manx%2003.jpg

001__scaled_600_008.jpg

sport_quattro4.jpg

pearls_20_11_07.jpg

s1_front_left.jpg

ba90600702.jpg

Bu 3 bayan pilotun bilgileri offroadla pek alakalı değil belki ama bu konuyu takip edenlerin ilgisini çekebileceğini düşündüm. Aslında bunlar arasında offroadla alakasız diyebileceğimiz tek isim Michele Mouton. Çünkü Paris/Dakar kazanmış birine (Kleinschmidt) offroadla alakasız demek bi garip olur heralde. Isolde Holderied için ise şöyle bir kaynağa rastladım; 'Dünya Şampiyonundan Arazide Araç Kullanacaklara İpuçları' gibi bir başlığı var. http://www.offroad-blog.de/richtig-durchs-gelaende-fahren-tipps-einer-weltmeisterin/ (XJ'nin direksiyonunda O'mu var bilmiyorum:smiley:).

Michèle Mouton ile ilgili bir belgesel izlemiştim, gerçekten müthiş bir pilot. Bunların yanında Indycar'da yarışan bir çok bayan pilot var ve işlerini iyi yapıyorlar. Özellikle Danica Patrick hem güzelliği hemde kariyeri ile dikkati çeken bir isim...

Verdiğiniz konu ile ilgili bilgiler için teşekkür ederim.Bu paylaşımlar sayfanın başlığına uygun şekilde ,konuya muhabbetten uzaklaşıp yaklaşmamızı da sağladı :smiley:
iksje' Alıntı:
Bu 3 bayan pilotun bilgileri offroadla pek alakalı değil belki ama bu konuyu takip edenlerin ilgisini çekebileceğini düşündüm. Aslında bunlar arasında offroadla alakasız diyebileceğimiz tek isim Michele Mouton. Çünkü Paris/Dakar kazanmış birine (Kleinschmidt) offroadla alakasız demek bi garip olur heralde. Isolde Holderied için ise şöyle bir kaynağa rastladım; 'Dünya Şampiyonundan Arazide Araç Kullanacaklara İpuçları' gibi bir başlığı var. http://www.offroad-blog.de/richtig-durchs-gelaende-fahren-tipps-einer-weltmeisterin/ (XJ'nin direksiyonunda O'mu var bilmiyorum:smiley:).

ferdane gül' Alıntı:
Verdiğiniz konu ile ilgili bilgiler için teşekkür ederim.Bu paylaşımlar sayfanın başlığına uygun şekilde ,konuya muhabbetten uzaklaşıp yaklaşmamızı da sağladı :smiley:

Rica ederim.

Topgear'da Sabine Schmitt transit münibüsle, Jeremy Clarkson'unun jaguar S-type'ını geçmiştide çok gülmüştüm,

Ayrı bir konuda Türkiyede neden kadınlar Cj'yi hiç tercih etmiyorlar onu anlamıyorum, günlük kullana bile rastlamadım. Sorun cj'de mi türk kadınlarında mı?

Bu konu bence ayrı bir başlıkta bile incelense epeyce sürer bence...Sorunuzu bir bayan olarak kısaca cevaplandırayım...Çok nedenleri olan bir konu bu...1-Offroad sizlerce çok bilinse bile ben gezenbilir sayesinde yakından tanıdım,pek çok bayan bilmiyor doğal olarak...2-Türkiye'nin ekonomik koşulları belli,bir bayan zor araba sahibi oluyorken cj alabilmesi ,onun masrafıyla,bakımyla ve eksikleriyle uğraşması çok zor.3-Araba içinde bile güven içinde olmadığımız bir ortamda mesela çantamızı yada kendimizi nasıl koruyacağız?...
Çok kısıtlı zamanımda aklıma gelenler bunlar,eminim daha çok yazılır...Ama herşeye rağmen bir bayan olarak bende cj sahibi bayanları görmek isterim...Forumda offroada merak duyan hatta pilot olan bayanları görmek dahi beni mutlu ediyor ;) .

Güven ortamı yok değilmi 1. mesele onu türkiye hakkında hep söylüyorlar, bende deyince bana yabancı ajanı mısın bizim ülkeyi karalıyorsun diyorlar ya var böyle psikolojik aldatma. Var mı başka ülkelerde böyle kör milliyetçilik, Çok kötü bişey bu yapılan aldatış.

Diğer ülkelere göre ülkemiz genede güvenli;ancak büyük şehirlerde bu güven olayı daha az maalesef...Ülkemizi sevmek ve laf ettirmemek ayrı,bu konuda bende bayağı milliyetçiyim vatanıma laf ettirmem ama bazı gerçekleri yok sayamayız ;)

Arkadaşlar hepsi iyi hepsi hoş hepsi güzel ancaaaakkkkkk

Şimdi diyorsunuzki elinin hamuruyla erkek işine karışanlar daha doğrusu başaranlar peki bunu oranlarsak ne olur mesela aynı işi yapan erkeklerin kadınlara oranı

Daha doğrusu şöyle bir durum anlatmak istediğim erkeklerin hükümranlığında demeyimde erkeklerin daha iyi başardığı erkek işlerini başaran hatunların erkeklere oranı

Bir de etekli takımının (yanlış anlaşılmasın ben etekli derken amacım asla aşağılamak vs değil çok hoşuma giden içten bir sıfatlandırma olduğu için kullanıyorum) başarılı olduklarını idda ettikleri alanlarda başarılı olan biz pantolonluların eteklilere oranı

Mesela hani çok iyi olduklarını idda ettikleri yemek işine baktığımızda dünyanın en iyi şefleri ahçıları vs hep erkek nedense ::smiley: ;D

Benimk alanım olduğu için söylüyorum mutfak ve aşcılık güç isteyen ,çok da zeka gerektirmeyen bir meslek(aşcıları tenzih ederim ancak eğitim oranı çok düşüktür).Okuyamayan gençler genelde çabuk yoldan kazansın diye yönlendirilir.Bayanlar daha ziyade zeka ile ilgili,ince ve narin işlerde başarılı olurlar.Tabii son yıllarda yöneticilik ve idariişlerde bayanları görmekteyiz...Bayanlar için yapılan araştırmalar en iyi cevap olacaktır inancındayım...
Son olarak ;Allah bayanı ve erkeği farklı özelliklerde yaratmış,her ikisinin de eksik ve ya daha iyi özellikleri var,diğerine karşı...
.com' Alıntı:
Arkadaşlar hepsi iyi hepsi hoş hepsi güzel ancaaaakkkkk
Şimdi diyorsunuzki elinin hamuruyla erkek işine karışanlar daha doğrusu başaranlar peki bunu oranlarsak ne olur mesela aynı işi yapan erkeklerin kadınlara oranı

Daha doğrusu şöyle bir durum anlatmak istediğim erkeklerin hükümranlığında demeyimde erkeklerin daha iyi başardığı erkek işlerini başaran hatunların erkeklere oranı

Bir de etekli takımının (yanlış anlaşılmasın ben etekli derken amacım asla aşağılamak vs değil çok hoşuma giden içten bir sıfatlandırma olduğu için kullanıyorum) başarılı olduklarını idda ettikleri alanlarda başarılı olan biz pantolonluların eteklilere oranı

Mesela hani çok iyi olduklarını idda ettikleri yemek işine baktığımızda dünyanın en iyi şefleri ahçıları vs hep erkek nedense ::smiley: ;D

SabriARIKAN' Alıntı:
Topgear'da Sabine Schmitt transit münibüsle, Jeremy Clarkson'unun jaguar S-type'ını geçmiştide çok gülmüştüm,

Ayrı bir konuda Türkiyede neden kadınlar Cj'yi hiç tercih etmiyorlar onu anlamıyorum, günlük kullana bile rastlamadım. Sorun cj'de mi türk kadınlarında mı?

bulunduğum semtte cjyi günlük kullanan bir ablam var :smiley: malesef sadece asfaltta kullanıyor üzerindede asfalt performans lastikleri var

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,817
Kaydolan Son Üyemiz
ferhanaksoy

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR