Emniyet Kolonu Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan autowah Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,880

autowah

Ana Kamp
Merhabalar arkadaşlar,

Tırmanış konusunda çok yeni olan bendeniz bir süredir emniyet kolonu araştırması yapıyorum. Karşıma Petzl, Singing Rock ve Roca diye bir kaç marka çıktı. Tabi ben bunların hiç birini kullanmadığım için performanslarını ve kalitelerini bilmiyorum. Gördüğüm kadarıyla bazı modellerde back-up atılması zorunluluğu var.. Ve benim aldığım tek tavsiyede back-up sistemli kolon satın almamam doğrultusunda..

-Acaba siz bu kolonları önerir misiniz ve niçin önerirsiniz veya önermezsiniz? (Zira bu kolonlar daha ucuz ;D )
-Hangi markayı ve neden tercih etmeyelim.. (çok sıkılırsanız nedenleri atlayabilirsiniz ama unutmayın ki açıklayacağınız sebepler benim için çok yardımcı olacaktır)..

Cevap yazacak herkese şimdiden çok teşekkürler... ;D ;D ;D

Etiketler
Ynt: Emniyet Kolonu Tavsiyesi

bence;
kullanım kolaylıgı; rahatlıgı; vucuduna uyumlulugu ve fiyat acısından kıyaslama yapabilirsin.Saydıgın markalar iyi markalar ve bunların dısındada bir cok marka var!
ben suanda peztl calidris (beden 1) kullanıyorum.fiyatı 150 ytl civarlarında suanda!bence guzel kemer!fiyat fazla diyosan suanda singing rock'larda indirim var!(uretim yılı eski olması nedeniyle eger alıp eskitirim diyorsan 1 sene daha omurleri var ve fiyatları yaklasık 60ytl civarı!nerde satıldıgını burda soliyemem ozelden msj at istersen)yada yurt dısında tanıdıgın esin dostun varsa ordan bi arastır beal; edelrid; black diamond!derim ben..
iyi alısverişler.

arkadaşlar beal'in aero mountain II modeli için ne diyorsunuz? var mı bu modeli kullanan?

Selam :smiley:
Kemerin kullanım amacı ne olacak sorusunun cevabı seçimde yardımcı olabilir.
Spor tırmanış mı , dağcılık mı yoksa her ikisi de mi ?
Dağlarda kullanılacak bir kemerin bel , bacak ayarları yapılabiliyor olmalı.
Kış tırmanışlarında krampon ve büyük tırmanış ayakkabıları ile rahat giyilip çıkartılabilmesi için bacak tokaları
tamamen açılabiliyor olmalı. Bel ve bacak destekleri ipte uzun süre oturmayı gerektirecek durumlar için yeteri kadar konfor sağlamalı. Yani özellikle bacak destekleri yeteri kadar iyi değilse ipe oturduktan 8-10 dakika sonra bacaklarda rahatsızlık hissettirecek baskılar yaşanabilir.

Amaç spor tırmanış ise bu kadar detay aranmayabilir belki ama bel desteği kesinlikle önemlidir
her iki tırmanış türü için de.

Bendeniz fiyat avantajı sebebiyle singing rock rythm gold (yanlış hatırlamıyorsam modelin adı buydu) almıştım
3 yıl önce ve hem dağlarda hem de spor tırmanışta sorunsuzca kullanıyorum.

Back up sistem derken neyi kastettiğini tam anlayamadım ama kontra atmak diye tabir edilen şekilde bel ve bacak
perlonlarının tokaların içinden 2. kez (2. geçiş ters istikamette olur) geçirilmesi anlatılmak isteniyorsa
neden tercih edilmediğini anlayamadım.
Özellikle düşmelerde bel ve bacak perlonlarına şok bindiğinde kemerin çözülmesini önleyen bu ters geçirme işlemidir.
Tabi farklı emniyet sistemleri kullanılmış olan kemerler de mevcut. Beal'in aero serisi gibi.

Şahsi görüşüm şudur ki imkanlar kısıtlı ise singing rock zenith gibi "hesaplı" bir kemer fayda / maliyet beklentisini karşılayacaktır.

Beal Aero Mountain Emniyet Kemeri
* Aero Concept sistemi sayesinde bacakları tokasız, tamamen ayarlanabilen, hafif, dağcılık amaçlı emniyet kemeri. Tamamen ayarlanabilen bir emniyet kemeri için inanılmaz derecede hafif olan bu model her türlü dağcılık kullanımı için ideal.
* Dış yüzeylerinin tamamının Dupont Cordura olması dağcılık amaçlı kullanımlarda kemeri sürtünmeye karşı çok dayanıklı hale getiriyor.
* Kemer üzerinde 4 adet malzeme askısı ve arka kısımda bir adet emniyet halkası bulunuyor.
* Aero Concept; dünya çapında patenti alınmış ve emniyet kemerlerinde bel ve bacak tokalarının yerini alan yaratıcı bir çözümdür.
Bu sistemin en belirgin faydaları;
Güvenlik: Emniyet kemerlerinde tokaların doğru bağlanmamasından kaynaklanan tüm hataları ortadan kaldırır.
Ağırlık: Emniyet kemerlerinde toka kullanılmadığı için ve ayar için ekstradan perlona gerek olmadığı için kemerin toplam ağırlığı daha düşüktür.
Ideal uyum: Elastik ayar sistemi sayesinde her vücuda en ideal şekilde uyum gösterir.
Ağırlık: 397 gr
Bel Genişliği: 70 - 90 cm
Bacak Genişliği: 40 - 60 cm
Size 2 için;
Ağırlık: 416 gr Beal Aero Mountain Emniyet Kemeri

bu kemeri daha önce kullanan varsa fikirlerini yazarlarsa sevivirmmm

zerrin verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim. nereden buldun bu bilgileri bilmiyorum ama bana çok faydası olacak sanırım. henüz bir emniyet kemeri almadım ama sanırım beal aero mountain II 'yi alıcam. denediğim kemerler arasınde en rahatı bu. eğer kullanan biri varsa bize 2 satır yorum yazarsa çok süper olur..

samet bu konu başlığıyla alakalı değil ama aladağlara nie gelmedinizzz yaa cok güzeldii....

Bir de tokalı kemerlerin tokasızlardan AĞIR olma durumu var tabi.
Tokalı ortalama bir kemer 430 - 450 gr civarında ağırlığa sahiptir.
Tokasız ve HAFİF olanlar ise 380 - 430 gr aralığındadır genellikle.
"Ekstrem" alpinizm yapanlar için çok büyük anlam ifade edebilir....

haklısın aralarınla fazla bi fark olmasada uzun süren faaliyetlerde farkını hissedersin... Beal Aero Mountain Emniyet Kemeri iyi bişeye benziyo fiatıda uygun gibi başka bi fikri olan varsa yazarsa iyi olur...

http://www.tuncfindik.com

Malzeme konusunda yorum isteyen herkes için faydalı olacaktır.
Emniyet kemeri değerlendirmeleri aşağıda.

http://www.tuncfindik.com/html/malzemeler/ocak2005.htm

http://www.tuncfindik.com/html/malzemeler/agustos2004.htm

http://www.tuncfindik.com/html/malzemeler/ekim2003.htm

zerrin napalım kızım çalışıyoruz.. ama tırman ıyoruzda bol bol merak etme. gökhan kardeşim çok saolasın ya bunlarda faydalı oldu. bu arada zerrin beal aero mountain II ne kadar? bide bordodan başka rengi var mı

arkadaşlar herkese selam..

açtığım bu konu altında aldığım tavsiyeler için herkese teşekkürler. en sonunda gidip kendime bir PETZL alarak bu işe son noktayı koydum. vatana millete hayırlı olsun. aldığım kolonu tavsiye ederim. bel kısmı gerçekten kalın ve neredeyse hiç terletmiyor falan filan.. güzel yani..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR