Ynt: En Çok Tercih Edilen Off-Road Aracı Sizce Hangisi?
Recidivist' Alıntı:
Valla sitede Land Rover'a olan ilgiyi gördükçe kendimden şüphe ediyorum çünkü bizde en sevilmeyen, kimsenin bi yere gitmek istemediği araçlar Land Rover 110'lardır..Ne kadar bakımlı olursa olsun sürekli arıza yapar ve arazi performansı iyi değildir. İçine binince kafanız hep "acaba?" larla dolu olur..Bu yüzden 2 numarada olması bence yanlış..
Anladığım kadarı ile Askerdesiniz.
Neden 110 ların sürekli arıza yaptığını ben biliyorum, Bunun başında eğitimsizlik ve kötü yedek parça geliyor, Bunları açarsak;
1- Eğitimsizlik;
Otokarın verdiği servis chart ı var , poster gibi bişey, burada hangi noktanın nekadar zaman aralığında hangi yağ ile yağlanacağı yazar, bunlar ihmale gelmez, ama hep ihmal edilir.
Askeriyeden çıkan ihlale araçlarının neredeyse tamamında şanzımanın içinde 90 numara yağ görünce zaten insan bu araçların nasıl yürüyebildiğine şaşıyor. özellikle şaft mafslları her 1000 km de bir yağlanması gerekirken neredeyse hepsi kupkuru.
2- Kalitesiz Yedek Parça;
Landrover yürüyeni çok basit aksamlardan oluşur, basit olmasına karşın parçaların metal özellikleri önemlidir, ama basitlik bizim bazı yedek parçacılarımızın gözünü açmış, bu parçaları bildiğiniz demirden tornalarda üretmeye başlamışlar. Uzunca bir süre Ucuz fiyat politikasıyla askeriyenin yedek parça ihalelerini almışlardır.
Daha ucuz diye timken vb. kaliteli rulmanlar yerine her noktada çıkan noname rulmanlar ikinci soru işaretidir.sadece arazi şanzımanı ile arka tekerlerler arasındaki rulman sayısı 9 ila 10 kadardır, bunlardan birtanesi bile dağılsa araç yürüyemez duruma gelir ki şaft mafsalları bu hesabın dışındadır.
Mazot hatlarında kullanılması gereken bakır borular yerine akvaryum hortumlarını saymıyorum bile.
Bunların dışında dayanıklılığın ön şartı yalıtımsızlık beraberinde toz, gürültü, sıcaklık gibi dış etkenlerin araç içine kolayca girmesini sağlamaktadır, buda konforu düşürmektedir.
Selamlar