En Sevilen JEEP Modeli (Anket)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hunter06_1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,031

EN SEVİLEN JEEP KASASI/MODELİ HANGİSİDİR ACABA

• ZJ

Kullanılan: 31 22.8%
  • WJ

Kullanılan: 8 5.9%
  • XJ

Kullanılan: 26 19.1%
  • CJ

Kullanılan: 65 47.8%
  • WK

Kullanılan: 3 2.2%
  • WAGONER

Kullanılan: 3 2.2%

• Kullanılan toplam oy
    136
Ynt: En Sevilen JEEP Modeli (Anket)

hasanfb' Alıntı:
En son ZJ gezisi vardı... 2 CJ yi kurtarıcı olarak çağırdıklarını biliyorum...

Yani ZJ lerin kapıda durması gayet mantıklı... ;)

Evet ZJ gezisine kurtarıcı olarak CJ çağrıldı ama çamura saplanan 2 tane ATV motosiklet içindi.Çünkü o sırada ZJ'ler Gürleyerek çamur ve tepeleri aşıyordu ve ATV yi çekmeyi hiçbir ZJ kendine yakıştıramadı ;)

Etiketler

JAMES BROWN' Alıntı:
Evet ZJ gezisine kurtarıcı olarak CJ çağrıldı ama çamura saplanan 2 tane ATV motosiklet içindi.Çünkü o sırada ZJ'ler Gürleyerek çamur ve tepeleri aşıyordu ve ATV yi çekmeyi hiçbir ZJ kendine yakıştıramadı ;)

Eminmisiniz Oktay bey yapılı ZJ ler çıkmışlar ama çoğu diğer ZJ ler hatta 2 CJ bağlı olarak çıkartılmış...O sıra dönen başka grubuda duydum hani.. :smiley:

Videolarını izlemediniz sanırım.. ;)

İşin şakası bir tarafa.Bence şöyle düşünelim.STANDART bir CJ ile STANDART bir ZJ yi ele alalım.Yükseltilmemiş olsunlar ve eşit parkurlarda mücadele etsinler.Her parkurda ZJ hem gücü hem de ağırlığı ve yapısı ile üstün gelir.Veyahut Yükseltilmiş ve en son noktaya ulaşmış olarak 2 modeli ele alalım.İnternette video ve resimler mevcut.Amerikada Kaya off -road olayında ZJ nerelere çıkıp iniyor.Ama sonuçta iki aracı kıyaslayarak çok yanlış yapıyoruz.İkiside bizim aileden olan araçlar.Saygılar.

Mithatcan' Alıntı:
Ben buna gülerim :smiley:

KJ kullandım CJ kullandım ZJ kullandım hatta ilk offroad aracım XJ idi kısacası JEEP modellerinin hemen hemen hepsini kullandım. Ama en keyiflisi CJ'dir. CJ'nin üstüne arazi aracı tanımam...

eeeee nedemişler.... Hayat biter CJ bitmez!!!!
Mitatcan o dediklerinin hepsine bende bindim hatta senden artı eşşeklede offroad yaptım.Eşşek bile cj den keyifli dene istersen. :D

defender sahibi olan arkadaşımın söylediği bir laf vardı.defenderın girmeyi başaramadığı yere birtek cj girebilir.çekici ve kurtarma işi ile uğraştığı için söylediği şey bayağı dikkate alınır laftı.

hasanfb' Alıntı:
En son ZJ gezisi vardı... 2 CJ yi kurtarıcı olarak çağırdıklarını biliyorum...

Yani ZJ lerin kapıda durması gayet mantıklı... ;)
Benim bildiğim de 1.6 vitaramla Cj çektiğimdir.Vitara ile cirit attığım yerlerde CJ iflas edip 2 ay mahsur kalmıştı.Dayanamadım gidip kurtardım 2 ay sonra çürümesin diye.O durumda ZJ ile çekseydim sanırım CJ elimde kalırdı.ZJ kapıda bekler görev düştüğü zaman harekete geçer.Yani kısacası ZJ CJ yi döver. :D

nazifayvazoglu' Alıntı:
Benim bildiğim de 1.6 vitaramla Cj çektiğimdir.Vitara ile cirit attığım yerlerde CJ iflas edip 2 ay mahsur kalmıştı.Dayanamadım gidip kurtardım 2 ay sonra çürümesin diye.O durumda ZJ ile çekseydim sanırım CJ elimde kalırdı.ZJ kapıda bekler görev düştüğü zaman harekete geçer.Yani kısacası ZJ CJ yi döver. :D

Evet vitaralar asfaltta cirit atıyorlar... :smiley:

CJ benzin koymazsan iflas eder...Doğrudur..Yeterki ateşleme yapsın.. ;)

ZJ gelince düz yolda çekebilir haklısın...

CJ Offroad kralıdır...Bunuda Unutmamak lazım...

ZJ uzun yola giderken kullabilirm...O da markası JEEP olduğu için...

Herkese saygı ve selamlarımla... ;)

hasanfb' Alıntı:
Evet vitaralar asfaltta cirit atıyorlar... :smiley:

CJ benzin koymazsan iflas eder...Doğrudur..Yeterki ateşleme yapsın.. ;)

ZJ gelince düz yolda çekebilir haklısın...

CJ Offroad kralıdır...Bunuda Unutmamak lazım...

ZJ uzun yola giderken kullabilirm...O da markası JEEP olduğu için...

Herkese saygı ve selamlarımla... ;)
Benzin değül yaşlılıktan Canum.Kürtün tutmuş 40 cm karda çok çabaladı ama çıkamadı.Direksiyon kutusu dağıldı,Önler iptal oldu,arkalar şaft döndüğü halde tekerler dönmez oldu.Bütün bujiler arabayı ateşliyordu ama CJ ye her dokunuş ta İvedik hurdacılar mezarlığında kefeni biçilmekteydi.Baktı olacak gibi değil kendini korumaya aldı yerinden kıpırdamadı.CJ de kendini böyle korumaya alıyor demekki. ;D ;D ;D

Eminim oraya kadar yolu size CJ açmıştır... ;) CJ sahibi fazla uğraşmamış anladığım kadarıyla asla yarı yolda bırakmazdı dostunu... :smiley:

Bazı fotoğraflar JEEP markasının nereden nerelere geldiğini çok güzel anlatır...Mesela bu.. ;)

25263_327934473255_546958255_3508286_7694922_n.jpg

hasanfb' Alıntı:
Eminim oraya kadar yolu size CJ açmıştır... ;) CJ sahibi fazla uğraşmamış anladığım kadarıyla asla yarı yolda bırakmazdı dostunu... :smiley:

Bazı fotoğraflar JEEP markasının nereden nerelere geldiğini çok güzel anlatır...Mesela bu.. ;)
ZJ kasada kar kürüyücü takmak uygun görülmüyor tabi.Kitapcığında yazar kar kürüme esnasında asvalttaki titreşimler airbek leri patlayabilir,kar kürüyücü takmazsanız iyi olur der.Sürücü ve yolcu güvenliği en üst düzeyde düşünüldüğü için.

nazifayvazoglu' Alıntı:
ZJ kasada kar kürüyücü takmak uygun görülmüyor tabi.Kitapcığında yazar kar kürüme esnasında asvalttaki titreşimler airbek leri patlayabilir,kar kürüyücü takmazsanız iyi olur der.Sürücü ve yolcu güvenliği en üst düzeyde düşünüldüğü için.

Evet haklısınız daha çok asfalt 4x4 olduğu için tavsiye edilmiyor.... ;D ;D

Kapıda makam arabası olarak görevini yapabilir...Nasılsa JEEP üretmiş... ;)

hasanfb' Alıntı:
Evet haklısınız daha çok asfalt 4x4 olduğu için tavsiye edilmiyor.... ;D ;D

Kapıda makam arabası olarak görevini yapabilir...Nasılsa JEEP üretmiş... ;)
Ne güzel işte makam koltuğunu araziye bile götürüyor.CJ açık hava sineması gibi.Al 1 kilo çekirdek çitle dur etrafı seyrederken. :D :D :D.Sıkı giyinmeyi de unutma CJ nin sanrufu biraz fazla açılıyor. ;D ;D ;D

nazifayvazoglu' Alıntı:
Benzin değül yaşlılıktan Canum.Kürtün tutmuş 40 cm karda çok çabaladı ama çıkamadı.Direksiyon kutusu dağıldı,Önler iptal oldu,arkalar şaft döndüğü halde tekerler dönmez oldu.Bütün bujiler arabayı ateşliyordu ama CJ ye her dokunuş ta İvedik hurdacılar mezarlığında kefeni biçilmekteydi.Baktı olacak gibi değil kendini korumaya aldı yerinden kıpırdamadı.CJ de kendini böyle korumaya alıyor demekki. ;D ;D ;D

Eminim vitara CJ nin yaşına geldiğinde ateşleme dahi yapamaz :smiley: CJ hurdalığa da girse orada kendini hayata döndürecek birini bulur ya vitaraya kim bakar o durumda ?...
Göz var nizam var böyle bir araçla nasıl iddaalaşırsınız bilmem ki ;D ;D ;D
100_1662.jpg

Bıraktığım yerden bütün yzılanları okudum.. Aklıma gelen ilk soru acaba; Ivedik hurdalığına giden araç CJ mi yoksa willys mi???? Kaç model diye çok merak ettim açıkçası..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR