Endurocu Nerede Ben Orada

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endurocu58 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,774
Ynt: Endurocu Nerede Ben Orada

haklısın murat bende 125 kanuni var bir tane ama asfaltta değilde arazide kullanmak için dün bakıma aldım arazide gezi için dışa çıkıntılı arazi lastiği takacağım hondaya zaten metzeller kullanıyorum iyi yatıyor ve kaymıyor çamurlara dalacağız buarda kurosçu ile BAYRAM yani. :D

Etiketler

murat bu hafta cumadan tekirdağa gidiyoruz ofroad,çılarla etkinlikler bölümünde bulursun,kalıcaz çadır kuaracağım arkadaşlarla,motorla değil ama arabayla çok yüküm var ondan, :smiley:

Abü.. bende zor şartlarda, taş toprak arazide dolaşacağım için bu lastikleri tercih ettim. Sert oldukları için aşınmıyor, desen kenarlarından parçaların kopması da söz konusu olmuyor. Lastikler soğukken temiz asvaltta aniden kalkış yaparsam arka lastik hafif bir patinaja giriyor ama hemen yolu kavrıyor. ( Motosikletime göre benim de hafif olmam buna etken olabilir ). Arazi şartlarında da asvalt ortamdada gayet iyi randıman veriyor. Bu desenlerden daha sık çizgilisi olanları da var bana göre her iki yol şartı için en uygun desen bu.

Ön lastiklerin yol tutuşu çok iyi ama ilerde lastik değişimi olursa arka lastiğin aynısını alıcam, ön lastiğinde bir ölçü kalını.

mrtvural' Alıntı:
Abü.. bende zor şartlarda, taş toprak arazide dolaşacağım için bu lastikleri tercih ettim. Sert oldukları için aşınmıyor, desen kenarlarından parçaların kopması da söz konusu olmuyor. Lastikler soğukken temiz asvaltta aniden kalkış yaparsam arka lastik hafif bir patinaja giriyor ama hemen yolu kavrıyor. ( Motosikletime göre benim de hafif olmam buna etken olabilir ). Arazi şartlarında da asvalt ortamdada gayet iyi randıman veriyor. Bu desenlerden daha sık çizgilisi olanları da var bana göre her iki yol şartı için en uygun desen bu.

Ön lastiklerin yol tutuşu çok iyi ama ilerde lastik değişimi olursa arka lastiğin aynısını alıcam, ön lastiğinde bir ölçü kalını.
2 tarafada meyilli bir lastik türü ama asfalta daha yakın gibi geldi bana arazi için fazla düz geldi yanılıyormuyum acaba.

Haklısın... fakat sen de taktir edersin ki motosikletle dolaştığımız anların büyük bir kısmı asvalt ortamda geçiyor. Enduro yapmak için gideceğin yerlere de asvalt oyollardan gidiyorsun ve o yollarda virajda motosikleti yatırmak zorunda kalıyorsun veya ani frenler. Daha sık bir diş deseni bu lükslerinden çalacaktır.

Seçim yaparken bu kriterleri de iyi düşünmek gerekiyor.

Murat VURAL
KOCAELI

mrtvural' Alıntı:
Haklısın... fakat sen de taktir edersin ki motosikletle dolaştığımız anların büyük bir kısmı asvalt ortamda geçiyor. Enduro yapmak için gideceğin yerlere de asvalt oyollardan gidiyorsun ve o yollarda virajda motosikleti yatırmak zorunda kalıyorsun veya ani frenler. Daha sık bir diş deseni bu lükslerinden çalacaktır.

Seçim yaparken bu kriterleri de iyi düşünmek gerekiyor.

Murat VURAL
KOCAELI
doğru bayram her hafta yıllardır arazide bizimle kefkene geldiği zaman veya otabanda sıkıntı çekiyor doğru olan en çok hangi koşularda kullanıyorsan ona uyumlu olmalı.

Abü.. mesela kerpe kavşağıa yaklaştığınızda sağa doğru sert bir viraj var aynı zamanda da hafif aşşağı doğrı meyilli. Bu durumda ön lastiğe aşırı biniyor ( Eğimden ve frenden dolayı ) ve hemen ardında gazı açıyorsun virajdan çıkmak için bu sefer de ön lastikteki baskı azalıyor. Bu durumlarda özellikle ön lastiğin yolu bırakmaması gerekiyor. Arkadaşım cross lastiğine benzer bir lastik kullanıyor ama böle virajlarda ister istemez savruluyor, karşı şeride geçiyor. Ben Racingciler gibi yatıyorum mesela. Diyor ki sen nasıl endurocusun. Ben Motosikletime Chopper gibi biniyorum, racingçi gibi virajda yatıyorum.

Bizi yola bağlayan tek şey lastikler. O yüzden gaza gelmeden, milletin lafına bakmadan, gösterişten uzak durarak en uygun lastiği seçmek lazım.

Tekirdağ'da size iyi eğlenceler dilerim. Orası ile ilgili çok derin hatıralarım var. keşke gelebilseydim sizinle. Birdahakine artık
Fotoğraflarınızı bekliyorum

Saygılar
Muratr VURAL

UFUKK' Alıntı:
doğru bayram her hafta yıllardır arazide bizimle kefkene geldiği zaman veya otabanda sıkıntı çekiyor doğru olan en çok hangi koşularda kullanıyorsan ona uyumlu olmalı.
[/quot

yok ufuk lastiklerden sorun yaşamadım ben asıl sorunu yag kaçırdıgı için yaşadım zira hem ön hemde arka firen devre dışı kaldı motor fireniyle ve lastiklerde baştan aşagı yaglıydı genede o virajlarda sorun yaşamadım sizide fazla bekletmedim motorda çekişten düşmüşdü biliyorsun.benim lastiklerimde mitas arkadaki iyide öndeki sert tam sipesiyal kum lastigi asfaltta olmuyor dişleri kırıldı bide sert oldugu için asfaltta havasını tamamen boşaltıyorum sert oldugu için havasızda gidiyor belli bile olmuyor ;D
18072009267.jpg
18072009271.jpg
ben bu lastiklerle her yere giderim yalnız ön deyişecek daha yumuşak olanını takacam asfaltta bütün dişleri kırıldı çok sert lastik asfaltta olmuyor arkadaki yumuşak ve kırılmıyor

mrtvural' Alıntı:
Üstat.. Virajlarda ve sert frenajda ne yapıyorsun peki..??

Murat VURAL
KOCAELI

dedigim gibi sorun yok hertürlü duruyor fakat sorun olan ön lastik seçimi kum lastigiyle olmuyor çok sert ve kırıldıgı için asfalta uygun lastik deyil aynısının dişli olupda kaucugu fazla olan yol tutuşu güzel olaaanları var onlardan alacam mesela arkadaki asfalta çok uygun sorun yok gecen sene uzun yol yaptım hemde taktıgım gibi uzun yol yagmurda 600 km banamısın demedi

UFUKK' Alıntı:
işte bende bu lastiklerden takmak istiyorum ama dupless olanı bayram

telli canta dupless olmaz fakat lastik sıfırsa dupless yapabilirsin ben eskiden mz çok yapıyordum normal lastigi alıp sibop takıp dupless oluyordu sorunda olmuyor zaten bu lastiklerde dupless yok malesef ufuk bide şunu söyleyim bu arka lastigi geçen sene taktım halende patlamadı arazide hemde önse patlak ve takarken patlatmışım ;D
öyle kullanıyorum aklıma geldikce şişiriyorum .havası iniyor fakat lastik esnemiyor bile

yok yok benim 125 kanuni dupless yani,ama seninki gibi dişli lastik istiyorum tel cant değil benimki.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR